ΓΜ

Γιάννης Μυλόπουλος

Με τους φοιτητές που υπερασπίζονται το κράτος δικαίου

H κυβέρνηση που παρανομεί, κατηγορεί ως παρανόμους όσους αντιδρούν στη δική της κορυφαία παρανομία

φοιτητες

«Όταν το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι, ο ηλίθιος κοιτάζει το δάχτυλο», λένε γι’ αυτούς που αντί να εντοπίζουν στην ουσία ενός προβλήματος, εκτρέπουν τη συζήτηση στα ανούσια και τα διαδικαστικά.

Μόνο που στην περίπτωση της αυταρχικής και συγχρόνως σκληρά νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη, η αναγωγή σε μείζον ζήτημα του δάχτυλου, δηλαδή των φοιτητικών καταλήψεων, δεν γίνεται από ηλιθιότητα, αλλά από πολιτική σκοπιμότητα και από οικονομική ιδιοτέλεια.

Η κυβερνητική προπαγάνδα σκοπίμως εκτρέπει τη συζήτηση από την ουσία του ζητήματος, που είναι η ωμή παραβίαση του Συντάγματος στην υπόθεση της νομιμοποίησης ιδιωτικών πανεπιστημίων, στις φοιτητικές αντιδράσεις.

Έτσι έχουμε την εξής παγκόσμια πρωτοτυπία: Η κυβέρνηση που πρόσφατα καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πιστή στην πολιτική της αποδόμησης του κράτους δικαίου, παρανομεί κατάφωρα, επιτρέποντας την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, παρά τη ρητή απαγόρευση του Καταστατικού Χάρτη της χώρας.

Και αυτή η κυβέρνηση που παρανομεί, κατηγορεί ως παρανόμους όσους αντιδρούν στη δική της κορυφαία παρανομία.

Η αυταρχική κυβέρνηση επιστρατεύει τα ένοπλα ΜΑΤ για να διαλύσουν τους φοιτητές στα πανεπιστήμια προκειμένου να προχωρήσει ανεμπόδιστα στην παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας.

Η οποία νομιμότητα, ειρήσθω εν παρόδω, δεν αφορά σε ένα… νομικίστικο και τυπικό ζήτημα, αλλά στην υπεράσπιση του δικαιώματος και των ίσων ευκαιριών όλων, ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικής προτίμησης και ερωτικού προσανατολισμού, στη δημόσια και δωρεάν παροχή της επιστημονικής γνώσης. Και μέσω αυτής στα αγαθά της Ανάπτυξης και της Ευημερίας.

Πρόκειται για ακραία και μοναδική στα ιστορικά χρονικά για τον αυταρχισμό της πολιτική μιας κυβέρνησης που καταλύει το κράτος δικαίου και παραβιάζει το Σύνταγμα για να εξυπηρετήσει άνομα οικονομικά συμφέροντα.

Χαρακτηρίζοντας ως παράνομη την υπεράσπιση της νομιμότητας απέναντι στη δική της κορυφαία παρανομία.

Απροϋπόθετα ο δημοκρατικός πολίτης, μπροστά σε αυτή την πρωτόγνωρη και άνευ προηγουμένου αντιστροφή της πραγματικότητας, τάσσεται με τους φοιτητές στις καταλήψεις.

Πρώτα από όλα γιατί οι φοιτητές δικαίως και νομίμως αντιδρούν στην παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας. Και σε μια κοινωνία χειραγωγημένη από μια κυβέρνηση που καταδικάστηκε πρόσφατα για την κατάργηση της ανεξαρτησίας των ΜΜΕ και την κατάλυση της ελευθεροτυπίας, αναλαμβάνουν αυτοί την τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας.

Δεύτερον γιατί οι φοιτητές, δια των καταλήψεων υπερασπίζονται το κράτους δικαίου και τους θεσμούς της Δημοκρατίας, όταν η ίδια η κυβέρνηση στην οποία έχει ανατεθεί η τήρηση της νομιμότητας, αποδεδειγμένα επιδιώκει να την παραβιάσει.

Και εδώ τίθεται το ερώτημα, ποιο είναι το μείζον;

Ότι οι φοιτητές, υπερασπιζόμενοι τους δημοκρατικούς θεσμούς, παραβιάζουν ένα νόμο που η αυταρχική κυβέρνηση ψήφισε για να εξουδετερώνει τις αντιδράσεις των νέων;

Ή μήπως ότι η κυβέρνηση παραβιάζει τη συνταγματική νομιμότητα που υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, προκειμένου να εξυπηρετήσει μεμονωμένα οικονομικά συμφέροντα;

Προφανώς μεταξύ δυο κακών των μη χείρον βέλτιστο.

Αφήστε που οι φοιτητικές καταλήψεις δεν θα υπήρχαν, αν η κυβέρνηση πρώτη δεν παραβίαζε τόσο απροκάλυπτα τη συνταγματική νομιμότητα.

Διαστρέφοντας με επικοινωνιακά τεχνάσματα ακόμη και τον απόλυτο και ρητό ορισμό των διατάξεων του Συντάγματος.

Παραβιάζοντας τον όρο «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ» για τη σύσταση ανώτατων σχολών από ιδιώτες, όπως και τον όρο «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ» για την ανώτατη εκπαίδευση που παρέχεται από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση.

Μπροστά σε αυτή την απροκάλυπτη παραβίαση της νομιμότητας που ζημιώνει το δημόσιο και εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα, κάθε δημοκρατικός πολίτης τάσσεται με τους φοιτητές που υπερασπίζονται το κράτος δικαίου και τους θεσμούς της Δημοκρατίας.

Για μια ακόμη φορά στην πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας, οι φοιτητές θα σώσουν τη Δημοκρατία από τους επίδοξους (παρα)βιαστές της.

Πηγή: TVXS

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV