Με τον σύζυγο του ομοφυλόφιλος νορβηγός υπουργός στη Ρωσία

Κόντρα στους ομοφοβικούς νόμους του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο υπουργός Υγείας της Νορβηγίας, ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί συνοδευόμενος από τον σύζυγό…

soschi

Κόντρα στους ομοφοβικούς νόμους του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο υπουργός Υγείας της Νορβηγίας, ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί συνοδευόμενος από τον σύζυγό του στο Σότσι, ως επίσημος εκπρόσωπος της νορβηγικής κυβέρνησης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που θα ακολουθήσουν την κεντρική διοργάνωση.

Την ίδια ώρα, ο βασιλιάς και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας δέχονται πιέσεις να μποϊκοτάρουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες εξαιτίας του νόμου που ποινικοποιεί την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα», ενώ ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα επικρίνεται από πολλές πλευρές για την απόφασή του να παραστεί στη διοργάνωση.

«Ανυπομονώ να παρακολουθήσω τους Αγώνες και να στηρίξω όλους τους Νορβηγούς αθλητές», δήλωσε ο Νορβηγός υπουργός Υγείας Μπεντ Χαγέρ, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση της χώρας του στους Παραολυμπιακούς.

Μιλώντας στην εφημερίδα Stavanger Aftenblad, ο υπουργός σημείωσε ότι είναι απολύτως φυσιολογικό οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι να συνοδεύονται στα ταξίδια τους από τους συζύγους τους.

«Με αυτό ως δεδομένο, όλοι αντιλαμβάνονται τι μπορεί να πιστεύουν δύο άνδρες, παντρεμένοι μεταξύ τους, για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων» σημείωσε.

Ο 42χρονος Χαγέρ, μέλος του κυβερνητικού, δεξιού συνασπισμού, είναι παντρεμένος με τον Νταγκ Τέργε Σόλβανγκ, διευθυντή διαφημιστικής εταιρείας.

Από τον περασμένο Ιούνιο στη Ρωσία έχει τεθεί σε ισχύ ο  νόμος που τιμωρεί με πρόστιμα και φυλάκιση την αποκαλούμενη ομοφυλοφιλική «προπαγάνδα» σε ανήλικους και έχει αποτελέσει, μαζί με ομοφοβικές δηλώσεις Πούτιν και άλλων αξιωματούχων, αφορμή να πολλαπλασιαστούν οι εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των Αγώνων.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πρόσφατα ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι ευπρόσδεκτοι και δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν εάν μεταβούν στο Σότσι, προσθέτοντας όμως «να αφήσουν ήσυχα τα παιδιά».

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Γαλλίας, Μπαράκ Ομπάμα και Φρανσουά Ολάντ, καθώς και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, δεν θα παραστούν στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών, την Παρασκευή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συμπεριλάβει στην ομάδα τους τρεις ομοφυλόφιλους αθλητές.

Εν τω μεταξύ, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή του να μεταβεί στο Σότσι για την τελετή έναρξης, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποστηρίζοντας ότι θα το πράξει «για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και την υποψηφιότητα της Ρώμης για την Ολυμπιάδα του 2024».

Ο Λέτα πρόσθεσε πως «στο Σότσι θα υπενθυμίσει ότι η Ιταλία εναντιώνεται σε κάθε μορφή διάκρισης κατά των ομοφυλόφιλων, στον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνον».

«Θα παραστώ στην τελετή έναρξης, κάτι που αποφάσισα μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον υπουργό Αθλητισμού και με τον πρόεδρο της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, εκτός αυτού, για να προωθήσω την υποψηφιότητα της Ρώμης για την διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2024 την οποία προωθούμε με μεγάλη αυτοπεποίθηση», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Η δήλωση αυτή του Λέτα ενόχλησε έντονα πολλές οργανώσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, που επέκριναν την απόφαση του πρωθυπουργού.

«Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού προσβάλουν την νοημοσύνη μας. Όταν αντί για τα δικαιώματα πρυτανεύουν οι αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου ή ο σχεδιασμός του μάρκετινγκ ξεπουλάμε την αξιοπρέπεια μιας χώρας», είπε ο Φλάβιο Ρομάνι, πρόεδρος της οργάνωσης Arcigay.

Ομάδα γερουσιαστών του Δημοκρατικού Κόμματος, η οποία πρόσκειται στον νέο γραμματέα Ματέο Ρέντσι, επέκρινε επίσης την απόφαση του επικεφαλής της κυβέρνησης. «Ελπίζουμε ο Λέτα να το ξανασκεφτεί. Οι κυριότεροι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα πάνε στο Σότσι, είναι ασύλληπτο να αντιπροσωπευτεί η Ιταλία στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο», ανέφερε η ομάδα σε ανακοίνωσή της.

Πηγή: in.gr

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

Καταγραφή 7

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

«Δεν θα ξεχάσω πόσο με στήριξες», ανέφερε η Μαρία Καβογιάννη για την Άννα Παναγιωτοπούλου

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Ιρλανδία

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Οι ακτιβιστές στο Τρίνιτι ζητούν από το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας να διακόψει τους δεσμούς…