ΓΖ

Γιάννης Ζαμπετάκης

«Με τον Στέφανο!» – Ο καθηγητής Γιάννης Ζαμπετάκης εξηγεί γιατί στηρίζει Κασσελάκη

Τα 5 κομβικά γεγονότα του παρελθόντος και το... σήμερα

5961370

Ο Γιάννης Ζαμπετάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Τμήμα Βιολογικών Επιστημών, στο Πανεπιστήμιο του Λίμερικ, Ιρλανδία εξηγεί για ποιους λόγους στηρίζει την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει χαρακτηριστικά:

«Μακάρι να μπορούσα να βρεθώ στην Ελλάδα την Κυριακή και να ψηφίσω τον Στέφανο που είναι μια ανάσα δροσιάς στο δεινοσαυρικό πολιτικό τοπίο της Ελλάδας του 2023».

Αναλυτικά το κείμενο Γ. Ζαμπετάκη:

Τα γεγονότα όπως τα έχει γράψει η ιστορία:

  1. Μάρτης του 2010, στην πρώτη μεγάλη πορεία κατά του πρώτου μνημονίου που υπέγραψε ο Γεώργιος Παπανδρέου Jr και δεν πρόλαβε να το διαβάσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πριν το ψηφίσει (!), η ΕΛΑΣ συνέλαβε τον δάσκαλο κολύμβησης των παιδιών μου, τον Μάριο Ζέρβα. Στο σακίδιό του βρέθηκαν ένα μπουρνούζι και ένα σαμπουάν μιας και μετά την πορεία, ο Μάριος θα πήγαινε στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ για να διδάξει τα παιδιά του! Αντί για το ΟΑΚΑ όμως, βρέθηκε στη ΓΑΔΑ και από εκεί προφυλακισμένος (συνολικά 43 ημέρες!) στην πρώτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Για 43 μέρες και νύχτες, δεν μπορούσε να διδάξει τα παιδιά του αλλά δίδαξε όλους εμάς πώς να μη σιωπούμε μπροστά στο άδικο!
  2. Το 2012, η τότε κυβέρνηση εν μία νυκτί κόβει κατά 25% τους μισθούς ΟΛΩΝ των δημοσίων υπαλλήλων. Ως Επίκουρος Καθηγητής στο ΕΚΠΑ τότε, έχασα σε μια νύχτα το 25% του εισοδήματός μου, χωρίς να έχω πάει καν στο καζίνο!
  3. Το Γενάρη του 2015, ψήφισα για πρώτη φορά ΣΥΡΙΖΑ έχοντας πιστέψει στο παραμύθι του Αλέξη και του Γιάνη (με ένα ν!) ότι θα σκίσουν τα μνημόνια.
  4. Τον Ιούλη του 2015, μετά από κάπου 25 ώρες διαπραγμάτευση, ο Αλέξης κάνει πίσω και προδίδει την λαϊκή εντολή που είχε λάβει τον Γενάρη του 2015. Η Μέρκελ τον συμβουλεύει ότι πρέπει να πάει σε εκλογές, το κάνει και τον Σεπτέμβρη του 2015 παίρνει ξανά την λαϊκή εντολή να κυβερνήσει. Ο Γιάνης (προς τιμήν του!) είχε παραιτηθεί την επόμενη του δημοψησίσματος του Ιούλη του 2015 όταν ο Αλέξης έκανε το ΟΧΙ…ΝΑΙ.
  5. Τον Νοέμβρη του 2015, παίρνω την οικογένειά μου και τα δυο σκυλιά μου και μεταναστεύουμε στην Ιρλανδία, όπου και εκεί είχαν την τρόικα πάνω από το κεφάλι τους για 2-3 χρόνια αλλά την έδιωξαν για τα καλά και το 2015 η Ιρλανδική οικονομία είχε αρχίσει να παίρνει τα πάνω της και πάλι! Ο Κέλτικος τίγρης δεν είχε πεθάνει αλλά είχε προσαρμοστεί στην πραγματικότητα.

Από το 2010 ως σήμερα, πάνω από 600.000 επιστήμονες και μηχανικοί έχουν φύγει από την Ελλάδα! Η Ελλάδα που τους μόρφωσε…τους έδιωξε και αυτοί οι άνθρωποι συνεισφέρουν σήμερα στο ΑΕΠ των χωρών που έχουν πάει!

Και πάμε στο σήμερα…

Σε λίγες μέρες, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα νέο και άφθαρτο άνθρωπο και μια «δοκιμασμένη» πρώην Υπουργό που το βιογραφικό της όμως πάντα θα γράφει κατά κάποιο τρόπο «ναι, δυστυχώς, για την Ελλάδα, ήμουν πιόνι της τρόικας».

Μακάρι να μπορούσα να βρεθώ στην Ελλάδα την Κυριακή και να ψηφίσω τον Στέφανο που είναι μια ανάσα δροσιάς στο δεινοσαυρικό πολιτικό τοπίο της Ελλάδας του 2023.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Coldplay: Ατέλειωτες ουρές έξω από το Ηρώδειο για το βιντεοκλίπ του συγκροτήματος (video)

coldplay arthrou 06

Coldplay: Ατέλειωτες ουρές έξω από το Ηρώδειο για το βιντεοκλίπ του συγκροτήματος (video)

Δυο βραδιές γεμάτες φαντασμαγορικά σόου, και μουσική απόλαυση έζησαν οι τυχεροί που κατάφεραν να παρακολουθήσουν…

Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Δίωξη για ανθρωποκτονία και ακόμα τέσσερα αδικήματα o 37χρονος παιδοκτόνος

Hleia 1

Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Δίωξη για ανθρωποκτονία και ακόμα τέσσερα αδικήματα o 37χρονος παιδοκτόνος

Διώκεται επίσης για άπραγη ανηλίκου, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.