Γυμνές φωτογραφίες και βίντεο μίας 14χρονης κατείχαν ανήλικοι, προσπαθώντας να πουλήσουν το υλικό αυτό σε συμμαθητές τους.
Μάλιστα, είχαν ακόμα και τιμοκατάλογο στο πορνογραφικό υλικό που κατείχαν, καθώς ζητούσαν 5 ευρώ για κάθε φωτογραφία και βίντεο.
Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης που έκρινε ένοχους τρεις νεαρούς κατηγορούμενους για τις πράξεις της προμήθειας, κατοχής και απόπειρας πώλησης υλικού παιδικής πορνογραφίας σε βάρος ανήλικης (κάτω των 15 ετών). Το Δικαστήριο επέβαλε, στον καθένα, το αναμορφωτικό μέτρο της ανάθεσης της επιμέλειάς τους σε κοινωνική υπηρεσία για 6 μήνες.
Το χρονικό
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο “εφιάλτης” της μαθήτριας γυμνασίου ξεκίνησε όταν ένας άγνωστος – προς την ίδια – διεισδύοντας σε διαδικτυακή εφαρμογή όπου συνομιλούσαν μαθητές, κατάφερε να αποκτήσει μία φωτογραφία του κοριτσιού. Με ψεύτικο προφίλ ο συγκεκριμένος άνδρας, ηλικίας 26 ετών σήμερα – που καταδικάστηκε τον περασμένο Μάρτιο σε 10ετή κάθειρξη από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης – άρχισε να την απειλεί ότι θα την κάνει “ρόμπα στο σχολείο” εάν δεν στείλει κι άλλες φωτογραφίες. Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να καθοδηγούσε την ανήλικη “σαν σκηνοθέτης πορνογραφικών ταινιών ζητώντας συγκεκριμένες πόζες“, όπως είχε σχολιάσει τότε η εισαγγελέας της έδρας.
Υποκύπτοντας στον εκβιασμό, το κορίτσι τού έστειλε κι άλλες φωτογραφίες και βίντεο, υλικό το οποίο περιήλθε τελικά στην κατοχή ενός ανήλικου, φίλου της 14χρονης και εκ των τριών παραπάνω κατηγορουμένων, που – με τη σειρά του – άρχισε να την απειλεί πως θα την εκθέσει στο διαδίκτυο, ζητώντας κι άλλες προσωπικές της φωτογραφίες.
Η ανήλικη αυτή τη φορά δεν υπέκυψε, αλλά στο μεταξύ απροσδιόριστος αριθμός αρχείων που αποτύπωναν την 14χρονη έφτασε στις συσκευές των κινητών τηλεφώνων των άλλων δύο κατηγορούμενων – και μεταξύ αυτών ένας συμμαθητής της παθούσας – που επιχείρησαν να πουλήσουν στη σχολική κοινότητα το επίμαχο υλικό, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος 5 ευρώ (για κάθε αρχείο), με τους υποψήφιους αγοραστές όμως να αρνούνται να το αγοράσουν.
Ειδήσεις σήμερα:
Ένταση στον ΣΚΑΪ με Πορτοσάλτε και Αναστασοπούλου: «Κακώς πήγε στο νηπιαγωγείο η drag queen»
Καιρός: Έρχεται παρατεταμένη ζωνική ροή στην Ελλάδα – Η πρώτη συνολική πρόγνωση για τον Νοέμβριο
Η Καρυστιανού απάντησε στη Βόζεμπεργκ: «Στο τρένο σκοτώθηκαν και άνθρωποι που ανήκαν στην δεξιά»
Βόζεμπεργκ: Κύμα οργής μετά την επίθεση στην Καρυστιανού – «Είστε ο ορισμός του θράσους»
Νίκος Παππάς: Απάντησε στην Ελίζα Βόζεμπεργκ με ένα σκίτσο – «Σταματήστε να δυσφημείτε τη χώρα»
Μενίδι: Σοκάρει βίντεο ντοκουμέντο – Ο 18χρονος σπρώχνει με δύναμη την 72χρονη στο ΑΤΜ
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια