ΘΓ

Θύμιος Γεωργόπουλος

Με τις υγείες μας

Στον πυρήνα του το ν/σ έχει ένα σκοπό: την μετατροπή του ΕΣΥ (Εθνικό Σύστημα Υγείας) σε ΕΠΣΥ (Επί Πληρωμή Σύστημα Υγείας).

6130514

Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής” δήλωσαν κυβερνητικές πηγές μετά την έκρηξη πυραύλου -σε μικρή απόσταση από την αυτοκινητοπομπή του πρωθυπουργού στο λιμάνι της Οδησσού- κατά την εκεί επίσκεψη του για συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι.

Καμία κυβερνητική πηγή ωστόσο δεν μπορεί να διαβεβαιώσει τους κατοίκους τούτης της χώρας για την ασφάλεια μας από τις συνεχείς εκρήξεις βαλλιστικών πυραύλων που πέφτουν στα κεφάλια μας, και αφορούν τη συστυχία των βίαιων ιδιωτικοποιήσεων σε κάθε είδους δημόσιο αγαθό.

Το ν/σ για την υγεία του -δηλώνοντος «περηφάνια» (για το έκτρωμα)- υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, που σκοπό έχει να ξηλώσει το «δωρεάν» από το δημόσιο σύστημα υγείας, δεν είναι ούτε καινούργιο ούτε στο πόδι γραμμένο.

Είναι σχέδιο παλαιό, καλά μελετημένο και σταδιακά εξελισσόμενο.

Στον πυρήνα του το ν/σ έχει ένα σκοπό: την μετατροπή του ΕΣΥ (Εθνικό Σύστημα Υγείας) σε ΕΠΣΥ (Επί Πληρωμή Σύστημα Υγείας).

Αυτοί που αποφάσισαν, από την πλατεία Συντάγματος, να καταλύσουν το Σύνταγμα της χώρας, έτσι γιατί έχουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ενός κόμματος (χωρίς αναθεώρηση του επίμαχου άρθρου 16, το οποίο ρητά απαγορεύει την οργάνωση και λειτουργία οποιουδήποτε μη δημόσιου πανεπιστημίου) προχωράνε ταυτόχρονα και στην de facto διάλυση του δημόσιου και δωρεάν Εθνικού Συστήματος Υγείας (άλλος μεγάλος παλιός καημός τους αυτός).

Πρώτα απαξίωσαν το ΕΣΥ -αφήνοντας το αβοήθητο ακόμα και στα χρόνια της μεγαλύτερης σύγχρονης και παγκόσμιας πανδημικής κρίσης- με υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση, σε βαθμό κατάρρευσης, ενώ ταυτόχρονα έδιναν χρηματοδοτήσεις (μέσω ΣΔΙΤ) από κοινοτικά κονδύλια και πελατεία στους ιδιώτες κλινικάρχες.

Ύστερα κατασυκοφάντησαν, διέσυραν και εξάντλησαν (σωματικά και ψυχικά) το υγειονομικό προσωπικό (κυρίως ιατρικό και νοσηλευτικό) ωθώντας το στην έξοδο.

Τέλος ήρθαν –«υπερήφανα»- να δώσουν την λύση, σε επιβεβαίωση του λαϊκού ρητού “να σε κάψω Αγά μου να σε αλείψω λάδι”, δηλαδή τι τα θες τι τα γυρεύεις, πληρώνεις από την τσέπη σου για ιατρικές υπηρεσίες, εργαστηριακές εξετάσεις και απεικονιστικές εξετάσεις και έχεις την υγειά σου.

Η κατάλυση του «δημόσιου» και «δωρεάν» γίνεται με την καρατόμηση της λέξης «αποκλειστικής», που αναφέρεται στην απασχόληση του ιατρικού προσωπικού στο ΕΣΥ.

Έτσι η λύση του «χασάπη» της δημόσιας υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, είναι ιδιώτες γιατροί να μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι στο ΕΣΥ και γιατροί του ΕΣΥ να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα.

«Μ’ ένα σπάρο δυο τρυγόνια», και ιδιωτικοποιούνε το σύστημα (χωρίς να το ενισχύουνε καταβάλλοντας κόστος για προσλήψεις) και πληρώνουν οι ασθενείς τους γιατρούς  χωρίς να δίνει αυξήσεις το κράτος (άλλωστε το εισόδημα, των γιατρών Ε.Σ.Υ. από τη διενέργεια απογευματινών χειρουργείων, προσδιορίζεται ως εισόδημα από άσκηση ιδιωτικού έργου).

Eκτός από τα απογευματινά χειρουργεία που θα πληρώνουν (και) οι ασφαλισμένοι ασθενείς, θα κληθούν να πληρώνουν:

Για κάθε εξέταση βιολογικών υγρών (αίμα, ούρα) 1 ευρώ.

Για κάθε απεικονιστική εξέταση (ακτινογραφία, αξονική μαγνητική) 3 ευρώ.

Για κάθε διενεργούμενο στο φαρμακείο εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού SARS–CoV2, καθορίζεται αποζημίωση του αδειούχου φαρμακοποιού ποσού πέντε 5 ευρώ, πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ.

Τα νέα χαράτσια ενσωματώθηκαν με διάταξη στο ν/σ που φέρει τον ψευδεπίγραφο τίτλο «δράσεις δημόσιας υγείας – ρυθμίσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ».

Με τις υγείες μας (όσοι έχουμε να πληρώσουμε).

Η διατήρηση της υγείας είναι καθήκον. Λίγοι φαίνεται να συνειδητοποιούν ότι υπάρχει και κάτι που θα μπορούσαμε να το πούμε φυσική ηθική.”

Herbert Spencer, Βρετανός φιλόσοφος

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

6111979

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

Η ΕΣΤΙΑ κάνει λόγο για «ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ πρωτοφανή αθλιότητα εἰς βάρος τῶν συγγενῶν τῶν νεκρῶν»,…

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος