ΘΓ

Θύμιος Γεωργόπουλος

Με την «Δευτέρα Παρουσία» η «Ανάσταση»

Η Γκαιμπελίστικη αντίληψη του κ. Μητσοτάκη για τον τρόπο με τον οποίο ασκείται η πολιτική ξεκινάει από τις -αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ- θρασείες δηλώσεις του.

AP22181292774003

Όσο μεγαλύτερο το ψέμα, και όσο περισσότερο επαναλαμβάνεται, τόσο πιο πιστευτό γίνεται” είχε αναφέρει -εν είδει θέσφατου- ο Πάουλ Γιόζεφ Γκαίμπελς, ο Υπουργός Προπαγάνδας της Ναζιστικής Γερμανίας.

Βεβαίως η παραπάνω φασιστική αντίληψη για την άσκηση πολιτικής έχει εφαρμοστική αξία και υψηλή αποτελεσματικότητα όταν το πεδίο του ψέματος δεν είναι η πληθυσμιακή ομάδα που έχει βιώσει με οδυνηρό τρόπο την σκληρή πραγματικότητα.

Αυτή την μικρή λεπτομέρεια παραλείπει -στις δημόσιες τοποθετήσεις του ανά την Ελλάδα- ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τρίζουν τα κόκκαλα του Γκαίμπελς για την ηλίθια εφαρμογή των παρακαταθηκών του από έναν των επιγόνων του.

Η Γκαιμπελίστικη αντίληψη του κ. Μητσοτάκη για τον τρόπο με τον οποίο ασκείται η πολιτική ξεκινάει από τις -αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ- θρασείες δηλώσεις του:

Τελευταία χρησιμοποιεί το σύνθημα «δικαιοσύνη παντού». Εγώ θα πω το εξής: η δίκαιη αποτίμηση του κυβερνητικού μας έργου θα είναι αυτή που θα μας εξασφαλίσει την επόμενη τετραετία”.

Ζητώ να συγκριθούμε και να κριθούμε”.

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες αυτή η κυβέρνηση έκανε πράξη αυτά που υποσχέθηκε. Το πρώτο που είχα πει ήταν ότι θα ανατάξουμε την οικονομία. Σας είπα τότε ότι θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη όσα στέρησε από αυτήν η τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο πρωθυπουργός που παρέλαβε μια χώρα εκτός μνημονίων, χωρίς επιτροπείες, χωρίς ασφυκτικά προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής (λιτότητας), με τα κρατικά ταμεία γεμάτα, με το δημόσιο χρέος χαμηλότοκο και ρυθμισμένο και με διασφαλισμένες τις καταβολές αποπληρωμής του μέχρι το 2032, ενώ ο ίδιος εκτίναξε το δημόσιο χρέος, διόγκωσε σε τρισθεώρητα ύψη το ιδιωτικό, άφησε ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια, ξεπούλησε δημόσια αγαθά και ιδιωτικοποίησε δημόσια περιουσία ρημάζοντας τις ζωές της κοινωνικής πλειοψηφίας, ζητάει τώρα να συγκριθεί, να κριθεί και να ξανακυβερνήσει …..αυτοδύναμα.

Υποσχέθηκε Ανάσταση, έφερε Σταύρωση, αλλά με μια «Δευτέρα Παρουσία» υπόσχεται (ξανά) να φέρει την Ανάσταση.

Ο πρωθυπουργός που σταμάτησε τα έργα του Μετρό στην Θεσσαλονίκη (τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επανεκκινήσει και ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό, με παράδοσης τους το 2020) και ο κ. Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί (το 2019) ότι θα είχαν ολοκληρωθεί το 2023, τώρα υπόσχεται ότι θα τελειώσουν το 2024 και ακόμα υπόσχεται ότι θα επεκτείνει την γραμμή του Μετρό και στις Δυτικές συνοικίες (εφόσον επανεκλεγεί, δύο τετραετίες ακόμα) κάπου το 2030!!

Ο πρωθυπουργός που διέλυσε το ΕΣΥ, που ιδιωτικοποίησε το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Μαριάννα Βαρδινογιάννη», που το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μπήκε στην κατάψυξη 4 χρόνια τώρα, που η Πνευμονολογική Κλινική του «Παπανικολάου» παραμένει καμένη εδώ και έναν χρόνο χωρίς να έχουν γίνει οι αναγκαίες επισκευές για την επαναλειτουργία της, υπόσχεται από την Θεσσαλονίκη (εάν επανεκλεγεί) να αναγείρει ένα νέο Νοσοκομείο στο οικόπεδο του πρώην «Στρατοπέδου Καρατάσου».

Ο πρωθυπουργός που ψήφισε την σύσταση Ρυθμιστικής Αρχής για το νερό, δηλαδή της αναγκαίας αρχής ελέγχου των τιμών εφόσον ιδιώτης επενδυτής αναλάβει το νερό, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ότι ευθύνεται για την ένταξη της ΕΥΔΑΠ και ΕΔΥΑΘ στο υπερταμείο και  αρνείται να  περάσει προεκλογικά τροπολογία για την μεταφορά των μετοχών στο Δημόσιο, ενώ υπόσχεται να το πράξει (εάν επανεκλεγεί) αμέσως μετά τις εκλογές.

Υποσχέθηκε Ανάσταση, έφερε Σταύρωση, αλλά με μια «Δευτέρα Παρουσία» υπόσχεται (ξανά) να φέρει την Ανάσταση.

Δεν χρησιμεύει σε τίποτα να δίνεις βάση στα λόγια κάποιου που είναι είτε ερωτευμένος, είτε μεθυσμένος, είτε υποψήφιος σε εκλογές”.

Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Αμερικανίδα ηθοποιός

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

λαμια δηλητηριαση

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

Την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης ζήτησαν ορισμένοι γονείς, οι οποίοι μετέβησαν στον εισαγγελέα Λαμίας, ενώ…