Μ

Μπάμπουσκα

Με τα φτερά της Aegean

Φίλος ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα µε την Aegean µε ενηµέρωσε ότι η αεροπορική εταιρεία έντυσε τα πληρώµατα µε νέες στολές τις οποίες προµήθευσε η εταιρεία Zeus+Dione.

agean

Εκανα µια αναζήτηση στο διαδίκτυο και πράγµατι η πρώην εταιρεία της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβας Γκραµπόφσκι είναι ο προµηθευτής της Aegean. Βρήκα όµως κι άλλα πράγµατα και ενώ δεν γνώριζα αν ισχύουν, τσουπ, ήρθε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και τα επιβεβαίωσε στη συνέντευξή του προχτές. Με απόφαση Μητσοτάκη η Aegean πήρε 120 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δηµόσιο λόγω των επιπτώσεων από την καραντίνα του κορονοϊού.

Η εταιρεία επέστρεψε πρόσφατα τα 85 από αυτά και το ελληνικό δηµόσιο πρόσφερε τα υπόλοιπα 35 εκατοµµύρια. Ο Μητσοτάκης αυτό το εµφάνισε ως επιτυχία. Για να µπορέσει να δώσει την επιχορήγηση η κυβέρνηση χωρίς παρεµπόδιση από την Ευρωπαϊκή Ενωση συµφωνήθηκε η Aegean να αποδεχτεί την έκδοση δικαιωµάτων προαίρεσης (warrants) που θα έδιναν στο δηµόσιο τη δυνατότητα να αποκτήσει 10.369.217 νέες µετοχές της, δηλαδή το 10,3% του µετοχικού κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση µπορούσε να πουλήσει τις µετοχές του δηµοσίου έως το 2026. Αντί να το κάνει σε περίοδο µε υψηλή χρηµατιστηριακή αξία της µετοχής της (για παράδειγµα καλοκαίρι) ώστε να εξασφαλίσει κέρδη, το έκανε τώρα, απεµπολώντας τη δυνατότητα το δηµόσιο να πάρει πίσω τα λεφτά του. ∆ωρίσαµε εν ολίγοις 35 εκατοµµύρια στην Aegean. Η προσφορά Μητσοτάκη στην Aegean είχε κι άλλα καλούδια.

Το δηµόσιο εγγυήθηκε ώστε να πάρει δάνειο 150 εκατ. Συµφώνησε επίσης, σε αντίθεση µε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, η Aegean να µην επιστρέψει τα χρήµατα των εισιτηρίων για πτήσεις που µαταιώθηκαν αλλά να δώσει voucher. ∆ηλαδή κράτησε τα λεφτά των πελατών για ρευστότητα.

Να σηµειώσουµε µερικά πράγµατα έτσι για την ιστορία και όχι για το κουτσοµπολιό. Ο µεγαλοµέτοχος της Aegean κ. Βασιλάκης είναι κουµπάρος και φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη. Η Χλόη Λασκαρίδη, που είναι κόρη του µετόχου της Aegean Θανάση Λασκαρίδη (η οικογένεια Λασκαρίδη έχει 20%), είναι µέτοχος της πρώην εταιρείας της Μαρ. Γκραµπόφσκι και µπήκε στη Zeus+Dione όταν µέτοχος ήταν η πρωθυπουργική σύζυγος. ∆ηλαδή η κόρη του µετόχου της Aegean συµµετέχει σε εταιρεία που φτιάχνει τις στολές και εκ των πραγµάτων έχει σχέση µε την οικογένεια Μητσοτάκη που έδωσε τα λεφτά µας στην Aegean.

Σηµειωτέον ότι η Aegean κατέγραψε κέρδη 171 εκατ. ευρώ για το εννεάµηνο του 2023. Καταλάβατε πώς γίνονται οι δουλειές; Με τα φτερά της Aegean και της Φαµίλιας. ∆ίνονται και παίρνονται λεφτά εντός ενός κύκλου. Για την ακρίβεια, το χρήµα πετάει γύρω τους

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…