Με στημένο σόου επιχειρεί τη ρελάνς για τα Τέμπη η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ημίμετρα για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μετακινήσεων και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ οι δύο πυλώνες της κυβερνητικής ρητορικής

γεραπετρίτης

Ένα ακόμα κακοστημένο σόου φαίνεται πως θα είναι η επόμενη πράξη του έργου “Damage control μετά τα Τέμπη, γιατί έχουμε και εκλογές” που ανεβάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σήμερα στις 11 το πρωί είναι προγραμματισμένη η πρώτη συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Γεραπετρίτη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα κινηθεί σε δύο άξονες: αφενός, ανακοίνωση ημιμέτρων για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων (που θα παρουσιαστούν ως ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις). Και αφετέρου, ευθεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ με ισχυρισμούς για ευθύνες της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ως προς τον πρώτο άξονα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των ανακοινώσεων του κ. Γεραπετρίτη θα είναι η τοποθέτηση δύο σταθμαρχών ανά βάρδια και η μείωση της ταχύτητας των συρμών – λες και για το δυστύχημα στα Τέμπη φταίει η… υπερβολική ταχύτητα. Πρόκειται προφανώς για πρωτοβουλίες που δεν αρκούν για να πείσουν τους πολίτες ότι οι σιδηροδρομικές μετακινήσεις είναι ασφαλείς, και φυσικά που δεν ξεπλένουν τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης για την τραγωδία.

Ευθύνες που, κατά την προσφιλή της συνήθεια, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να μετακυλίσει στην αντιπολίτευση, εστιάζοντας τη ρητορική της στην “αμαρτωλή” σύμβαση 717 του 2014 για τα συστήματα ασφαλείας των τρένων, η οποία έχει μπει και στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποκρύπτοντας βέβαια το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε το 2019 ένα έργο για το σύστημα τηλεδιοίκησης των σιδηροδρόμων που βρισκόταν σε υλοποίηση και είχε ολοκληρωθεί κατά 68%, ενώ η ολοκλήρωσή του προγραμματιζόταν μέσα στο 2020, όμως ακόμα το περιμένουμε…

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ισν

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η οργάνωση ανάρτησε σημαίες της Παλαιστίνης στο κτίριο όπου Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο για…