Newsroom

Newsroom

Με πρωτοφανή νομικά τρικ αρνούνται να εκδικάσουν την αίτηση αποφυλάκισης του μάρτυρα του παραδικαστικού

Δυόμισι χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος καταδικάστηκε σε 5 φορές ισόβια για την εμπλοκή του…

paraskevopoulos 1 0

Δυόμισι χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος καταδικάστηκε σε 5 φορές ισόβια για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο της καταπάτησης μεγάλης δημόσιας έκτασης στην Αιξωνή της Γλυφάδας και η σχετική απόφαση δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί, με αποτέλεσμα να μην εκδικάζονται οι διαδοχικές αιτήσεις αποφυλάκισης που έχει καταθέσει ο καταδικασθείς, διεκδικώντας την ελευθερία του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο.

Όπως πληροφορείται το Κουτί της Πανδώρας το πενταμελές αναστολών, το οποίο είναι αρμόδιο να αποφασίσει για την προσωρινή αποφυλάκιση του Δημήτρη Παρασκευόπουλου συνεδρίασε για πέμπτη φορά την περασμένη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, δίνοντας νέα αναβολή στην εκδίκαση του αιτήματος για τις αρχές Δεκεμβρίου.

Εκείνο ωστόσο που προκάλεσε εντύπωση είναι το γεγονός ότι πέραν του γραφικού πια επιχειρήματος της μη καθαρογραφής της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης, δυόμισι ολόκληρα χρόνια μετά την έκδοσή της, χρησιμοποιήθηκε κι ένα δεύτερο, πρωτοφανές στα δικαστικά χρονικά. Κρίθηκε συγκεκριμένα ότι η υπόθεση πρέπει να αναβληθεί εκ νέου διότι -πέραν της μη καθαρογραφής που απαιτείται για να εκδικαστεί- το αίτημα μεταγωγής του Παρασκευόπουλου στον Κορυδαλλό, προκειμένου παρευρεθεί στο δικαστήριο, δεν διαβιβάστηκε στις φυλακές της Λάρισας στις οποίες κρατείται, αλλά σ’ εκείνες του Μαλανδρίνου. Έτσι εκείνος δεν ενημερώθηκε ποτέ για την εκδίκαση της υπόθεσής του, ώστε να μεταφερθεί στην πρωτεύουσα και να καταθέσει. 

Σημειωτέον ότι ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος είναι ο άνθρωπος που αποκάλυψε στις αρχές την ύπαρξη του λεγόμενου προδικαστικού κυκλώματος 2 ο φερόμενος ως εγκέφαλος του οποίου συνελήφθη στις αρχές του περασμένου Ιουνίου. Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τη σχετική δικογραφία την οποία έχει αποκαλύψει το Hot Doc από τον Ιανουάριο του 2014, η δράση της οποίας επεκτείνεται σε κλοπές ακινήτων, εμπόριο μετάλλων, πιθανώς ακόμη και σε δολοφονίες, σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει ο Παρασκευόπουλος.

Ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος έχει χαρακτηριστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση προστατευόμενος μάρτυρας, ενώ έχει αποκαλύψει, με συνέντευξή του στο Hot Doc, ονόματα εμπλεκόμενων στο παραδικαστικό 2, αλλά και λεπτομέρειες για τη δράση του, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στο τεύχος 43