Newsroom

Newsroom

Με πολεμικό όπλο στο χέρι ο ξάδερφος του ενός από τους "καταδρομείς" των Φούρνων που παραλίγο να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο

Ο ξαφνικός «πατριωτισμός» τριών νεαρών από τους Φούρνους, λίγο έλειψε να προκαλέσει τις προηγούμενες ημέρες θερμό επεισόδιο με την Τουρκία η οποία αναζητά δίχως αμφιβολία αφορμές στο Αιγαίο.

5ad766c11dc524993a8b459f

Παρότι απ’ ό,τι φάνηκε οι σημαίες που οι τρεις νέοι ύψωσαν σε πέντε βραχονησίδες του συμπλέγματος των Φούρνων, δεν κατέβηκαν ποτέ από την τουρκική ακτοφυλακή ή ακόμη χειρότερα από τούρκους κομάντος όπως ισχυρίστηκε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η κίνησή τους προκάλεσε αντιδράσεις σε μια περίοδο που κάθε άλλο παρά ως γαλήνια μπορεί να χαρακτηριστεί.

Οι τρεις νεαροί, των οποίων τα ονόματα έγιναν γνωστά μετά το περιστατικό ισχυρίστηκαν ότι δεν ανήκουν σε καμία πολιτική παράταξη, ούτε στη Χρυσή Αυγή όπως χαρακτηριστικά είπε ένας εξ αυτών, και προσπάθησαν να εξηγήσουν ότι η κίνησή τους έγινε στη μνήμη του πιλότου του Mirage που κατέπεσε την περασμένη εβδομάδα στα ανοικτά της Σκύρου. Ποιο είναι όμως το προφίλ των ανθρώπων που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια «καταδρομική» στο μυαλό τους αποστολή, δημιουργώντας κίνδυνο θερμού επεισοδίου;

Πρόκειται για νεαρούς με καταγωγή από τους Φούρνους, οι οποίοι επηρμένοι και προφανώς αγνοώντας τους κινδύνους της πράξης τους θα μπορούσαν να προκαλέσουν επεισόδιο ανάλογο μ’ εκείνο των Ιμίων όταν πάλι κάποιοι «πατριώτες» έπαιξαν το παιχνίδι της σημαίας που τελικώς στοίχισε τη ζωή σε τρεις έλληνες αξιωματικούς. Ίσως το πιο ενδιαφέρον στην προσπάθεια σκιαγράφισης του προφίλ των τριών είναι ο κύκλος τους.

Έχει για παράδειγμα ενδιαφέρον, ότι ανάμεσα σ’ εκείνους που τους επικροτούν και εμφανίζονται ως φίλοι τους είναι άνθρωποι με εμφανή ροπή προς την άκρα δεξιά. Ένας εξ αυτών ο οποίος εμφανίζεται στο facebook ως «Μπάμπης Ιωάννα» και είναι ξάδερφος του πρώτου εκ των τριών που ανέβηκαν στις βραχονησίδες, εμφανίζεται να έχει υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις του Στρατού, να έχει σχέσεις με τη Θύρα 7, όπως άλλωστε φαίνεται πως συμβαίνει και με ακόμη δύο από τους τρεις που ύψωσαν τις σημαίες στις βραχονησίδες των Φούρνων και να εκδηλώνει κατά καιρούς τις εθνικιστικές πεποιθήσεις του αναρτώντας φωτογραφίες κατά των Τούρκων και άλλες που εκθειάζουν για παράδειγμα τη Χούντα.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο στην περίπτωση του συγκεκριμένου νεαρού είναι ένα βίντεο που ανάρτησε προχθές. Σ’ αυτό φαίνεται ο ίδιος πάνω σε μια εξέδρα να κρατάει στα χέρια του ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου G3 και να πυροβολεί στον αέρα. Πρόκειται για όπλο το οποίο χρησιμοποιούν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις πράγμα που δημιουργεί ερωτηματικά για το πώς βρέθηκε στα χέρια του, αφού εκτός των άλλων είναι ένα αμιγώς πολεμικό όπλο και όχι κάποιο που θα χρησιμοποιούσε κανείς νόμιμα για κυνήγι.

Η περίπτωση του νεαρού που εμφανίζεται ως «Μπάμπης Ιωάννα» και των σχέσεων που φαίνεται να έχει με τους τρεις που ύψωσαν τις σημαίες στις βραχονησίδες, είναι ενδεικτική του ποιοι είναι εκείνοι που διακινδυνεύουν ένα θερμό επεισόδιο. Πολλώ δε μάλλον όταν ένας από εκείνους που επικροτούν την πράξη τους και εμφανίζεται ως γνωστός τους, αναρτά φωτογραφίες με φασιστικό περιεχόμενο και βίντεο στο οποίο φαίνεται να πυροβολεί με πολεμικό όπλο. Και μάλιστα σε μια περιοχή που όσο κι αν είναι ελληνική, ανήκει σ’ εκείνες τις οποίες η Άγκυρα αμφισβητεί.  

Δείτε παρακάτω ορισμένες από τις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στον λογαριασμό του στο facebook 









Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…