Με κλειστά φαρμακεία απαντούν σε ΟΟΣΑ και τρόικα οι φαρμακοποιοί

Με σαρανταοχτάωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία απαντούν την ερχόμενη Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Μαρτίου οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας στην…

farmakeio 1

Με σαρανταοχτάωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία απαντούν την ερχόμενη Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Μαρτίου οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας στην “εργαλειοθήκη” του ΟΟΣΑ και τις σχετικές απαιτήσεις των επικεφαλής της αντιπροσωπείας της τρόικας για τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ) και το καθεστώς ίδρυσης και λειτουργίας των ιδιωτικών φαρμακείων στη χώρα μας.Την απόφαση έλαβε την περασμένη Τετάρτη ομόφωνα το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), το οποίο θα συνεδριάσει εκ νέου το μεσημέρι της Τρίτης 11 Μαρτίου, προκειμένου να εκτιμήσει τη διαμορφούμενη κατάσταση και να αποφασίσει ενδεχομένως την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου.
Σε ανακοίνωσή του, το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής:
“Για μία ακόμη φορά, οι μεθοδευμένες αντικοινωνικές παρεμβάσεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης καθ’ υπόδειξη της τρόικας στον τομέα της υγείας, έχουν σκοπό να επιβαρύνουν περισσότερο τους πολίτες και να πλήξουν το ελληνικό φαρμακείο της γειτονιάς υπέρ των μεγάλων συμφερόντων. Με πρόσχημα την επί παραγγελία από το υπουργείο Εμπορίου έκθεση του ΟΟΣΑ για την άρση των εμποδίων της ανταγωνιστικότητας και ενώ στη χώρα μας υπάρχει ήδη μεγάλος αριθμός φαρμακείων, ο οποίος βαίνει συνεχώς μειούμενος ως συνέπεια της βαθιάς οικονομικής κρίσης και των μέτρων που ήδη έχουν επιβληθεί, προωθούν την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας τους, την άρση κάθε κριτηρίου πληθυσμιακού και χωροταξικού για τη λειτουργία φαρμακείου, ενώ θέτουν σε αμφισβήτηση και το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς επιτρέποντας το άνοιγμα φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς. Η εφαρμογή των προαναφερθέντων μέτρων μαζί με την απαίτηση για πώληση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) από τα super market και η απελευθέρωση της τιμής τους θα οδηγήσουν σε νέες αυξήσεις στα φάρμακα, οι οποίες θα προστεθούν στις πλάτες του ελληνικού λαού που ήδη το 2013 πλήρωσε 25% περισσότερα χρήματα για φάρμακα, θα βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών αφού δεν θα υπάρχουν ασφαλή φάρμακα, θα πλήξουν την επιστήμη του φαρμακοποιού και θα συρρικνώσουν τα φαρμακεία υπέρ των μεγάλων αλυσίδων. Αυτή είναι η περίφημη πολιτική της κυβέρνησης για ‘φθηνό φάρμακο’ που υποσχόταν ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης πριν λίγους μήνες”.
ΑΥΓΗ

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…