Newsroom

Newsroom

Mε fast trak η επένδυση στη Μονή Τοπλού

Την Πέμπτη, με απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ υπό τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.…

Την Πέμπτη, με απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ υπό τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη, αποφασίστηκε η ένταξη σε διαδικασία fast track της επένδυσης «΄Ιτανος Γαία» στην περιοχή Κάβο Σίδερο στο Λασίθι. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πρόκειται για μια τουριστική επένδυση 267 εκατ. ευρώ για την κατασκευή πέντε ξενοδοχείων και γηπέδου γκολφ 18 οπών σε έκταση 26 χιλ. στρεμμάτων που βρίσκεται δίπλα στο φοινικόδασος του Βάι. Επενδυτής είναι η βρετανική εταιρεία «Loyalward Ltd.», θυγατρική του Ομίλου Minoan Group Plc, ο οποίος είναι εισηγμένος στην αγορά AIM(αγορά υψηλού ρίσκου επενδύσεων) του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου. Η επένδυση προβλέπεται να δημιουργήσει 1.200 άμεσες θέσεις εργασίας και αναμένεται να συμβάλει στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και την προσέλκυση τουριστών υψηλού επιπέδου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Χατζηδάκη και του κ. Μηταράκη, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο και για επενδύσεις που πάνε κόντρα στον άνεμο.
Υπέροχα όλα αυτά, μακάρι να γίνει καμιά επένδυση να πέσει και χρήμα στην Ελλάδα. Όμως το συγκεκριμένο έργο δεν είναι κάτι καινούργιο, έχει μια μακρά ιστορία που θα πρέπει να σας τη διηγηθούμε θέτοντας ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα στην κυβέρνηση που πιστεύει ότι μπορεί με διαδικασίες «άρπα κόλλα» να εξαγνίσει ένα πιθανό σκάνδαλο με το πρόσχημα της ανάγκης για επενδύσεις στην Ελλάδα.
Η έκταση αυτή των 26.000 στρεμμάτων βρίσκεται σε μια εκπληκτική περιοχή στην Κρήτη, γνωστή και ως Κάβο Σίδερο. «Ανήκε» στην Μονή Τοπλού η οποία το 1992 έκανε ένα διαγωνισμό και το 1998 υπέγραψε τη σύμβαση με τους Βρετανούς οι οποίοι ήρθαν ως μεγάλοι επενδυτές στην Ελλάδα. Για σχεδόν δέκα χρόνια προσπαθούσαν να ξεμπλοκάρουν την επένδυση η οποία στο αρχικό της σχέδιο ήταν της τάξης του 1,2 δις ευρώ και προέβλεπε ξενοδοχεία, γκολφ και τουριστικά χωριά με 5.000 τουριστικές κατοικίες για πλουσίους.

Διαβάστε την συνέχεια
www.neakriti.gr


Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

anarixites

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

Κατά την αναβίωση του εθίμου στον Άϊ Γιώργη τον Μαντηλά