Με επίσκεψη στο Εβραϊκό Μουσείο επιχειρεί να αποκηρύξει το αντισημιτικό του παρελθόν ο Βορίδης

Την «μετάνοια» του Μάκη Βορίδη μέσω επίσκεψης στο Εβραϊκό Μουσείο για το αντισημιτικό του παρελθόν προκάλεσε η έντονη αντίδραση ισραηλινών μέσων ενημέρωσης

voridis

Δεν είναι λίγες φορές που ο Μάκης Βορίδης έχει απασχολήσει τη δημόσια σφαίρα λόγω του ακροδεξιού του παρελθόντος και των – ακροδεξιών επίσης – θέσεών του που με κάθε ευκαιρία εκφράζει.

Η «πολιτική του σταδιοδρομία» που ξεκινάει με ένα τσεκούρι στο χέρι για να φτάσουμε στο σήμερα και την πρόσφατη υπουργοποίησή του από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει προκαλέσει πολλάκις διεθνής αντιδράσεις, με αποκορύφωμα τις πρόσφατες του ισραηλινού τύπου.

Από αρχηγός του «Ελληνικού Μετώπου» και γραμματέας της ΕΠΕΝ του δικτάτορα Παπαδόπουλου, σήμερα εμφανίζεται ως μετανιωμένος για το ακροδεξιό του παρελθόν και επιχειρεί να … ξαναγράψει την ιστορία εμφανίζοντας ένα νέο, ανανεωμένο δημοκρατικό προφίλ.

Στο παραπάνω πλαίσιο πραγματοποιήθηκε και η επίσκεψή του στο Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδας, σε μια προσπάθεια κατευνασμού των αντιδράσεων του Ισραήλ που τον χαρακτήρισε αντισημίτη και ζητούσε τη μετάνοιά του.

Σε ένδειξη καλής θέλησης, για τη διατήρηση των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Ισραήλ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πραγματοποίησε δημόσια εμφάνιση στο Εβραϊκό Μουσείο όπου επεδίωξε να βγει πολλές φωτογραφίες έτσι ώστε να υπάρχουν «πειστήρια» της μετάνοιάς του, λες και με μια φωτογραφία η ιστορία θα ξαναγραφτεί και δεν θα συμπεριλαμβάνει το ακροδεξιό του παρελθόν. Έτσι, προχώρησε και στη δήλωση της «αντίθεσής του σε κάθε ρητορική μίσους και αντισημιτισμού» κατά την ξενάγησή του στους χώρους του μουσείου με τη συνοδεία της διευθύντριας του Μουσείου, Ζανέτ Μπαττίνου, του προέδρου του Μουσείου, Μάκη Μάτσα και του αντιπροέδρου, Βενιαμίν Αλμπάλας.

Ο πρόεδρος του Μουσείου εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την επίσκεψη Βορίδη, λέγοντας ότι είναι «ο πρώτος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη που επισκέπτεται το Μουσείο», ενώ από την πλευρά του ο γγ του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Βίκτωρ Ελιέζερ είπε χαρακτηριστικά ότι «σήμερα τον υποδεχόμαστε ως φίλο του εβραϊκού λαού και της ισραηλιτικής κοινότητας στην Ελλάδα», θέλοντας, πιθανόν, να επισημάνει την επιβεβλημένη αλλαγή στάσης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης γύρω από τον αντισημιτισμό.

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…