Μαζική κατακραυγή για την απόρριψη αποφυλάκισης του Γ. Μιχαηλίδη – Συγκέντρωση το απόγευμα στο Σύνταγμα

Κόμματα της Βουλής και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καταδικάζουν την άρνηση του δικαστικού συμβουλίου, ενώ το απόγευμα (7 μ.μ.) στο Σύνταγμα είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στον απεργό πείνας.

γιαννης μιχαηλιδης

«Θέλουν νεκρό απεργό πείνας!» – Απορριπτική ήταν για μία ακόμα φορά η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου επί του αιτήματος του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη για την υφ’ όρων απόλυσή του. O αναρχικός απεργός πείνας Γιάννης Μιχαηλίδης απεργεί για 67η ημέρα, με την υγεία του να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση – Μαζικές αντιδράσεις και κάλεσμα για συγκέντρωση στο Σύνταγμα σήμερα (28/7) το απόγευμα (7 μ.μ.).

Η νέα ιατρική γνωμάτευση της προσωπικής του γιατρού, Παντελιάς Βεργοπούλου, δείχνει πως η υγεία του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση με κίνδυνο να πέσει σε υπογλυκαιμικό κώμα, ενώ ο κίνδυνος νεφρικής ανεπάρκειας είναι επίσης μεγάλος και επιδεινώνεται από τις μεταβολικές διαταραχές και από την βαριά κετοξέωση.

Δήλωση των συνηγόρων του κρατούμενου απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη μετά την απόρριψη της αίτησης υφ’ όρον απόλυσης από το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας.

ΔΗΛΩΣΗ

Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας αποτελεί για όλους μας δυσάρεστη έκπληξη.
Οι αντοχές του κράτους δικαίου κατέρρευσαν εκκωφαντικά.
Η ανθρωπιά και η ευαισθησία απέδρασαν από την ελληνική Δικαιοσύνη
Το διακύβευμα της απόφασης αυτής, η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.
Δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια, θα εξαντλήσουμε σε κάθε επίπεδο τη θεσμική λειτουργία της Δικαιοσύνης με την προσδοκία ότι θα πρυτανεύσει η αναγκαία λογική, αφού για εμάς το διακύβευμα είναι να μην χαθεί η ανθρώπινη ζωή.
Οι επιλογές που θα κάνουμε υπαγορεύονται από την αναγκαιότητα αυτή.

Οι Συνήγοροι Υπεράσπισης
Θεόδωρος Μαντάς
Γεώργιος Κακαρνιάς.

Κόμματα της Βουλής και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καταδικάζουν την άρνηση του δικαστικού συμβουλίου, ενώ το απόγευμα (7 μ.μ.) στο Σύνταγμα είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στον απεργό πείνας.

Το ΜέΡΑ25 σχολίασε πως «η “δικαιοσύνη” τους αποδεικνύεται καθημερινά όλο και πιο ταξική: αποφυλακίζει βιαστές ανηλίκων την ώρα που εξοντώνει εκδικητικά νέα παιδιά, μόνο και μόνο επειδή ανήκουν στον αναρχικό ή αντιεξουσιαστικό χώρο. Η “δικαιοσύνη” τους αποδεικνύεται καθημερινά όλο και πιο τοξική και ταξική: εφαρμόζει επί της ουσίας κυβερνητικές αποφάσεις αδιαφορώντας ακόμα και για τους ίδιους τους νόμους που οι Κυβερνήσεις αυτές ψήφισαν», ««Το κράτος δικαίου, τα δικαιώματα των κρατουμένων, τα δικαιώματα του ανθρώπου είναι σε αναστολή από την Μητσοτάκης Α.Ε.. Με μια δικαιοσύνη στα μέτρα και τα σταθμά της εξουσίας και με νόμους ταξικούς και τρομοκρατικούς (τρομονόμοι κλπ) θα υπάρχουν πάντα δυο μέτρα και δύο σταθμά: Ο Λιγνάδης, ο Κορκονέας, οι δολοφόνοι του Ζακ, του Σαμπάνη, του Μάγγκου από τη μία, ο Γ. Μιχαηλίδης, ο Π. Καλαϊτζής, ο Σταθόπουλος, η Ηριάννα, ο Θεοφίλου από την άλλη» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΕΕΚ: Θέλουν νεκρό απεργό πείνας!

Ο δικαστής πρέπει να είναι αδέκαστος. Είναι δικαστής ακόμη κι αν δικάζει με ταξικά διαμορφωμένους, άδικους νόμους. Ο ρόλος του Δήμιου επαφίεται συνήθως σε άλλους, κατώτερους. Όμως οι δικαστές της Λαμίας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη πίσω τους, συγχωνεύουν τους ρόλους. Και από τη στιγμή που στην Ελλάδα -και σε όλη την Ευρώπη δεν ισχύει η θανατική ποινή- αποφάσισαν να επιβάλουν την ρομφαία του νόμου. Παραβιάζοντας οι ίδιοι τους δικούς τους νόμους. Γιατί αυτό που ζητάει ο Γιάννης Μιχαηλίδης, την υφ’ όρον αποφυλάκιση είναι κανόνας του δικού τους δικαιϊκού συστήματος. Αφού έχει συμπληρώσει τα 3/5 της επιβληθείσας φυλάκισης δικαιούται ό,τι ισχύει και για τους υπόλοιπους φυλακισμένους, ακόμα και για τους δολοφόνους, βιαστές και παιδοβιαστές φίλους του Μητσοτάκη και της κυβερνώσας κλίκας.

Με την απορριπτική απόφαση της 28/7 οι δικαστές και η κυβέρνηση αποφασίζουν να δείξουν πυγμή απέναντι σε έναν ημιθανή φυλακισμένο απεργό πείνας, ως αντίδωρο στο ακροδεξιό τους ακροατήριο που, όπως η πλειοψηφία του λαού αγανακτεί με την ακρίβεια, τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, την ανεργία και την πολιτική και ηθική σήψη.

Αλλά θα έχουν στα χέρια τους το αίμα ενός ανθρώπου, του 34χρονου Γιάννη Μιχαηλίδη – που πριν από μια δεκαετία, μέσα στην κρίση και τη χρεοκοπία της χώρας, στον απόηχο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008, αμφισβήτησε το σύμβολο της νόμιμης ληστείας, και αποπειράθηκε, με τρεις άλλους νεαρούς, να ληστέψει τράπεζα στο Βελβεντό. Γι’ αυτήν την πράξη και για ό,τι άλλο αδίκημα κατηγορήθηκε, σύμφωνα με τον νόμο δικάστηκε, καταδικάστηκε και εξέτισε την ποινή του. Η αναρχική του ιδεολογία δεν τον καθιστά ένοχο, τουλάχιστον εδώ και 48 χρόνια από την πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας.

Το ΕΕΚ καταγγέλλει την ακροδεξιών αντιλήψεων υπαγορευμένη απόφαση του δικαστηρίου, ως άδικη, ανάλγητη και φονική. Το υπουργείο Δικαιοσύνης (δυστυχώς παράρτημα του Δημόσιας Τάξης), η Κυβέρνηση συνολικά και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρέπει τώρα να πάρουν απόφαση και να δώσουν πολιτική λύση. Η ζωή του Γιάννη Μιχαηλίδη μετράει. Και κάθε λεπτό, κάθε ώρα και μέρα είναι κρίσιμη για τη ζωή του. Πάρτε μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στον Γιάννη Μιχαηλίδη, απόψε Πέμπτη 28/7/2022, 7 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Η Αναμέτρηση, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΚΚΕ, το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, η νεολαία Κομμουνιστική απελευθέρωση, η ΟΚΔΕ Σπάρτακος και το ΕΕΚ είχαν εκδώσει, πριν την σημερινή ανακοίνωση της επίμαχης δικαστικής απόφασης, κοινή ανακοίνωση-κάλεσμα για σήμερα, η οποία έχει ως εξής:

Άμεση αποφυλάκιση του Γιάννη Μιχαηλίδη

Κάλεσμα πολιτικών οργανώσεων σε συγκέντρωση κατά της κυβερνητικής αστυνομικής βίας και καταστολής, καθώς και καταγγελίας της εξόφθαλμης ευνοϊκής στάσης της δικαιοσύνης απέναντι σε δολοφόνους και βιαστές, σε αντίθεση με την εκδικητική της στάση απέναντι στον φυλακισμένο απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη που ζητάει να εφαρμοστούν γι’ αυτόν τα προβλεπόμενα από το αστικό νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο.  Καλούμε σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Τρίτη 26 Ιούλη στις 7.00 μ.μ.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης ξεκίνησε απεργία πείνας στις 23/5/2022, διεκδικώντας τα έστω και περιορισμένα δικαιώματα που προβλέπονται από την αστική δημοκρατία για τους κρατούμενους, για να γίνει δεκτό το νέο αίτημά του για την υφ’ όρον απόλυσή του.

Οι αιτήσεις του για υφ’ όρον απόλυση απορρίφθηκαν, με το αιτιολογικό ότι έχει τελέσει βαρύτατα εγκλήματα και ότι υπάρχει πιθανότητα επανάληψής τους. Από ό,τι φαίνεται, για την αστική δικαιοσύνη κάποια φυσίγγια είναι πιο επικίνδυνα από ένστολους αστυνομικούς που ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου άτομο που κείται τραυματισμένο ήδη στο πεζοδρόμιο. Πρόκειται για μια πασιφανή περίπτωση προληπτικής κράτησης, ενώ εδώ και 7 μήνες ο Μιχαηλίδης δικαιούται την υφ’ όρον απόλυσή του.

Η κατάσταση της υγείας του αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε κρίσιμο και πιθανώς σε μη αναστρέψιμο σημείο. Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα του Γ. Μιχαηλίδη για την υφ’ όρον απόλυσή του. Είναι κομμάτι του αγώνα για τη συνολική, έμπρακτη υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών.

Η κυβέρνηση, έχοντας φέρει απέναντί της την μεγάλη πλειοψηφία του λαού και των εργαζομένων, με την ακραία πολιτική που ακολουθεί σε όλα τα επίπεδα, για τον πόλεμο, για το ενεργειακό και την ακρίβεια, για την εγκατάλειψη της χώρας στα καιρικά φαινόμενα, για την προφανή προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης, για την εκπαίδευση κ.λπ., αντιλαμβάνεται ότι πολύ σύντομα θα έχει να αντιμετωπίσει την ογκούμενη λαϊκή αγανάκτηση και οργή. Γι’ αυτό κινητοποιεί τα σώματα ασφάλειας να εντείνουν την καταστολή, ανοίγοντας για μια ακόμη φορά τους ασκούς του Αιόλου. Δείχνει να μην έλαβε σοβαρά υπόψιν της τι έγινε στο παρελθόν στη Νέα Σμύρνη.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Βγαίνει στους δρόμους, αντιστέκεται και κατακτά. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και τους κρατικούς μηχανισμούς να οδηγήσουν τη χώρα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που προωθούν.

  • Έξω η αστυνομία από τις συγκεντρώσεις και πορείες.
  • Έξω η αστυνομία από τα Πανεπιστήμια.
  • Άμεση απελευθέρωση του Γιάννη Μιχαηλίδη καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις του Νόμου.
  • Στη φυλακή δολοφόνοι και βιαστές

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

akis skertsos

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει συμπάθειες και συμπόνοια, ο γαλάζιος Υπουργός σύγκρινε την πρόβλημα…

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…