Ιατρική γνωμάτευση για Μιχαηλίδη: «Οποιαδήποτε άλλη ολιγωρία οδηγεί έναν νέο άνθρωπο σε βασανιστικό θάνατο»

«Σαν γιατρός, απευθύνω την Ύστατη θερμή Παράκληση προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο του Εφετείου Λαμίας, προς μια άμεση και θετική έκβαση της υπόθεσης - διαφορετικά - ένας νέος άνθρωπος οδηγείται σε βέβαιο, βασανιστικό και γρήγορο θάνατο».

mixailidis 1 1

Απορριπτική ήταν για μία ακόμα φορά η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου επί του αιτήματος του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη για την υφ’ όρων απόλυσή του. O αναρχικός απεργός πείνας Γιάννης Μιχαηλίδης απεργεί για 67η ημέρα, με την υγεία του να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση – H ιατρική γνωμάτευση από την προσωπική γιατρό του Μιχαηλίδη.

Ακολουθεί η γνωμάτευση:

Η κατάσταση του Γιάννη Μιχαηλίδη το τελευταίο 24ωρο και σύμφωνα με τις πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις, παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Η υπογλυκαιμία του είναι πλέον πολύ έντονη με τις τιμές του σακχάρου γύρω στο 50. Ανά πάσα ώρα και στιγμή ενδέχεται να πέσει σε υπογλυκαιμικόκώμα, το οποίο βέβαια (από τη στιγμή που είναι απομονωμένος εκτός κλινικής, στον ειδικό χώροκράτησης) μπορεί να μην γίνει έγκαιρα αντιληπτό και να μην προλάβουν να το ανατάξουν.

Ο Γιάννης πλέον -αν και έχει έντονο το αίσθημα της δίψας- δεν μπορεί να πιεί επαρκή ποσότητα νερού καθώς από την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ακόμα και δυο γουλιές νερό του δημιουργούν αναγωγή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα βαριά αφυδάτωση, έντονο στρες στα νεφρά και έντονους πόνους στην ούρηση. Ο κίνδυνος νεφρικής ανεπάρκειας είναι μεγάλος και επιδεινώνεται από τις μεταβολικές διαταραχές και από την βαριά Κετοξέωση.

Σαν γιατρός, απευθύνω την Ύστατη θερμή Παράκληση προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο του Εφετείου Λαμίας, προς μια άμεση και θετική έκβαση της υπόθεσης του κυρίου Μιχαηλίδη. Οποιαδήποτε άλλη ολιγωρία και αρνητική απόφαση θα οδηγήσει έναν νέο άνθρωπο σε βέβαιο, βασανιστικό και γρήγορο θάνατο.

Η προσωπική γιατρός του Γιάννη Μιχαηλίδη, Παντελία Βεργοπούλου

Διευθύντρια του ΕΚΑΒ – ΕΣΥ, Γενική ιατρός, Εντατικολόγος, Αναισθησιολόγος

Οι Νοσοκομειακοί Γιατροί ζητούν τη δικαίωση των αιτημάτων απεργού πείνας Γ. Μιχαηλίδη

Η ΟΕΝΓΕ μέσω επιστολής της καλεί την κυβέρνηση «να αντιμετωπίσει με ανθρωπιστικούς όρους» το αίτημα του κρατούμενου Γ. Μιχαηλίδη.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…