Μαζικές διαδηλώσεις από φιλορώσους στην Ανατολική Ουκρανία

[…]

donetsk protests

Η Κριμαία φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή, καθώς η μία μετά την άλλη, περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας συγκλονίζονται από μαζικές διαδηλώσεις και καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων από ρωσόφιλους που ζητούν την προσάρτησή τους στη Ρωσία.

Ο πρώην πυγμάχος Βιτάλι Κλίτσκο, από τους πλέον προβεβλημένους ηγέτες της εξέγερσης κατά του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, που επισκέφθηκε το Ντόνετσκ, βρέθηκε αντιμέτωπος με πάνω από 10.000 διαδηλωτές, οι οποίοι τον ανάγκασαν να ακυρώσει τη συγκέντρωση που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στην πλατεία Λένιν.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Ντόνετσκ, ρωσική πόλη», ανεμίζοντας ρωσικές σημαίες, καθώς και σημαίες του Κομμουνιστικού Κόμματος, ενώ τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αστυνομικών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών στο Κίεβο.

«Ο κόσμος κινητοποιείται επειδή η υπομονή του έχει φτάσει στα όριά της, η Ουκρανία έχει παρασυρθεί στο πολιτικοοικονομικό παιχνίδι της Ευρώπης και των Δυτικών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους ηγέτες των διαδηλωτών, διαμηνύοντας ότι οι συγκεντρώσεις θα συνεχιστούν.

Παράλληλα, στο Λουγκάνσκ φιλορώσοι διαδηλωτές κατέλαβαν την έδρα της τοπικής κυβέρνησης, αξιώνοντας την παραίτηση του κυβερνήτη της περιοχής.

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…