Mαυροντυμένοι Λευκιμμιώτες πολιορκούν την περιφέρεια Ιονίων Νήσων (video-photos)

Στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις Αλυκές της Κέρκυρας, όπου εξελισσόταν συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατέφτασε την Παρασκευή το μεσημέρι ομάδα κατοίκων της Λευκίμμης.

53476404 412286782935715 7383013223789756416 n1552052525

Οι κάτοικοι ζήτησαν να μπουν στην αίθουσα του συμβουλίου και να παραδώσουν ψήφισμα στον Περιφερειάρχη, διαμαρτυρόμενοι για την προφυλάκιση ενός από τους συλληφθέντες για τις δολιοφθορές στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος μετέφερε μέσω του Αστυνομικού  Διευθυντή Σπ. Αλαμάνου, ότι δεν επιτρέπει την είσοδο για το φόβο επεισοδίων.

Ο Θ. Γαλιατσάτος πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ανέφερε ότι «Έξω από το κτήριο, βρίσκεται ομάδα πολιτών, η οποία ζητά να μπει μέσα και να συζητήσει, έχει υπάρξει όμως το κακό προηγούμενο των επεισοδίων στη πρώην Νομαρχία Κέρκυρας, από την ίδια ομάδα πολιτών που ήθελαν, υποτίθεται να συζητήσουν. Εγώ, έχοντας υπόψη όλα όσα έχουν συμβεί και έχουν αποτυπωθεί και σε βίντεο και έχοντας την ευθύνη του κτηρίου αυτού, δεν μπορώ να δεχτώ αυτές τις παρουσίες εδώ. Διότι δεν εγγυάται κανένας, ότι αν βρεθούν εδώ, δεν θα αρχίσουν να σπάνε τις καρέκλες, τα έδρανα ή οτιδήποτε. Θεωρώ ότι προστατεύουμε τη δημόσια περιουσία και εκτός αυτού αυτή είναι μια έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου και δεν επιτέππεται να συζητήσουμε άλλα θέματα εκτός από αυτά της ημερήσιας διάταξης» .

Οι κάτοικοι αποφάσισαν να κάνουν σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μπροστά στο φρουρούμενο κτήριο, με πανό και πινακίδες, ζητώντας την αποφυλάκιση του συντοπίτη τους και καταλογίζοντας αντιδημοκρατική συμπεριφορά στον Περιφερειάρχη. 

Πηγή: Ενημέρωση Κέρκυρας

 

 

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

ΜΑΤπΡέντη

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν…