Μαυριτανία: Οκτώ γυναίκες ποδοπατήθηκαν για 27 ευρώ

Δεκάδες γυναίκες ποδοπατήθηκαν, οκτώ εκ των οποίων θανάσιμα, όταν πλήθος που είχε συγκεντρωθεί μπροστά στον χώρο όπου φιλανθρωπική οργάνωση επρόκειτο να διανείμει ελεημοσύνη ενόψει του ιερού μήνα του Ραμαζανιού καταλήφθηκε από πανικό.

5750724a1dc524bf2e8b4dce

Μεγάλο πλήθος συγκεντρώθηκε την Τετάρτη για να λάβει περίπου 27 ευρώ (σε αντιστοιχία ποσό), το οποίο επρόκειτο να μοιράσει η οργάνωση που ανήκει στον πλούσιο επιχειρηματία Ζιν Αμπιντίν Ουλντ Σέιχ Άχμεντ στην πρωτεύουσα της Μαυριτανίας.

Ο Μοχάμεντ Μαχμούντ Ίσα, διευθυντής της φιλανθρωπικής οργάνωσης του Ουλντ Σέιχ Άχμεντ, τόνισε ότι όταν έφθασε στον χώρο όπου επρόκειτο να μοιραστούν τα χρήματα, αναζήτησε αξιωματικούς της αστυνομίας για να τους καλέσει να στείλουν ενισχύσεις προκειμένου να ελεγχθεί το πλήθος.

Οι ενισχύσεις «έρχονταν όταν ενημερωθήκαμε από την αστυνομία ότι ένα πλήθος γυναικών παραβίασε την είσοδο», πρόσθεσε. Αρκετές από τις γυναίκες έπεσαν στο έδαφος και ποδοπατήθηκαν από το πλήθος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Η διανομή των χρημάτων από μέρους της οργάνωσης αποτελούσε το ζακάτ (ελεημοσύνη) του επιχειρηματία, καθήκον του πιστού μουσουλμάνου. Σύμφωνα με τον Ίσα, ο Ουλντ Σέιχ Άχμεντ, γνωστός επιχειρηματίας στη Μαυριτανία, όπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού ζει με λιγότερο από 1,25 δολάριο την ημέρα, επισκέφθηκε τα θύματα.

«Μοίρασε 4 εκατομμύρια οουγκίγια (σχεδόν 11.500 ευρώ) σε καθεμιά από τις οικογένειες των οκτώ γυναικών που απεβίωσαν και πλήρωσε επίσης για τη νοσηλεία των 20 γυναικών που τραυματίστηκαν και οι οποίες έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο την Πέμπτη», σύμφωνα με τον διευθυντή της οργάνωσης.

Oργή του Λάκη Γαβαλά για τον ιερωμένο που τον έβρισε: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί (video)

Oργή του Λάκη Γαβαλά για τον ιερωμένο που τον έβρισε: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί (video)

Ο Λάκης Γαβαλάς μίλησε για την ομοφοβική επίθεση που δέχτηκε από τρεις μοναχούς

Συγκλονίζουν οι γονείς της Σάνι Λουκ: «Είναι ακόμη όμορφη, μοιάζει σαν ζωντανή»

Συγκλονίζουν οι γονείς της Σάνι Λουκ: «Είναι ακόμη όμορφη, μοιάζει σαν ζωντανή»

Η σορός της κόρης τους που δολοφονήθηκε από τη Χαμάς επέστρεψε στο Ισραήλ και θα μπορέσουν πλέον να την…