Μαξίμου: Δυό φορές ευαίσθητοι για την τρομοκρατία γιατί εγκλημάτισαν στο όνομα της Αριστεράς

"Εμείς έχουμε δυο φορές ευαισθησία για την τρομοκρατία, διότι τα εγκλήματα αυτά έγιναν στο όνομα της Αριστεράς" τόνισαν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με το θέμα που προέκυψε τον Σάββα Ξηρό και την τοποθέτηση του Αμερικανού πρέσβη ότι τυχόν απελευθέρωσή του θα είναι «μη φιλική ενέργεια» για τις ΗΠΑ.

2 172

“Εμείς έχουμε δυο φορές ευαισθησία για την τρομοκρατία, διότι τα εγκλήματα αυτά έγιναν στο όνομα της Αριστεράς” τόνισαν κυβερνητικές πηγές αναφορικά
με το θέμα που προέκυψε τον Σάββα Ξηρό και την τοποθέτηση του Αμερικανού πρέσβη ότι τυχόν απελευθέρωσή του θα είναι «μη φιλική ενέργεια» για τις ΗΠΑ.

Διευκρίνιζαν παράλληλα ότι για την περίπτωση του Σάββα Ξηρού δεν μιλάμε για αποφυλάκιση αλλά για κατ’ οίκον κράτηση με βραχιολάκι, όπου θα ελέγχεται καλύτερα…
Σε ερώτηση για “την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού”, επισήμαιναν ότι σεβόμαστε και τιμούμε την μνήμη των θυμάτων, αλλά η δημοκρατία δεν μπορεί να εκδικείται και οφείλει να είναι γενναιόδωρη.

Το πρωί της Δευτέρας ο Αμερικανός πρέσβης σε συνέντευξη Τύπου είχε τονίσει πως: «Αν ο Σάββας Ξηρός – ή κάποιος άλλος που έβαψε με το αίμα Αμερικανών διπλωματών και των μελών της αποστολής των ΗΠΑ στα χέρια του – φύγει από τη φυλακή, τότε θα πρόκειται για ξεκάθαρα μία μη φιλική πράξη. Είναι βίαιοι τρομοκράτες και ανήκουν στη φυλακή, όχι στην ασφάλεια του σπιτιού τους»


Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τέτοιου είδους κινήσεις να επηρεάσει και τις διαπραγματεύσεις και την στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στην ελληνική κυβέρνηση.

“Ευχόμαστε στην Ελλάδα τα πράγματα να πάνε καλά. Θέλουμε η Ελλάδα να ξεπεράσει τα προβλήματα και να εξέλθει από την κρίση δυνατότερη και σταθερή. Δεν μπορούμε απλώς να αγνοήσουμε θέματα σαν αυτό και δεν μπορεί κάποιος να περιμένει ότι θα τα αγνοήσουμε”

Μέσα σε αυτό το κλίμα στις θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Δευτέρας η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι. Στο επίκεντρο και το ενεργειακό άνοιγμα της Ελλάδας στην Μόσχα.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…