Το Μαξίμου «αδειάζει» Άδωνη: Επίσημες πλέον οι ενδοκυβερνητικές αντιθέσεις

Έτρεξαν να μαζέψουν τη χθεσινή δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη για «άνοιγμα» μέσα στον Μάρτιο

NewsRoom 10/03/2021 | 12:17

Στο πλέον επίσημο επίπεδο εκφράζονται πλέον οι ενδοκυβερνητικές αντιθέσεις που εδώ και εβδομάδες υπέφωσκαν. 

Κατά τη διάρκεια του briefing της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη, η κυβέρνηση με τον πιο επίσημο τρόπο «άδειασε» τον λαλίστατο υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε τις προηγούμενες ημέρες για άνοιγμα της αγοράς εντός του Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, σχετικά με την ημερομηνία ανοίγματος δραστηριοτήτων η κ. Πελώνη εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκρατημένη εξηγώντας ότι με τα νούμερα της πανδημίας αυτή τη στιγμή δεν είναι της παρούσης αυτή η συζήτηση.

Πρόσθεσε ότι υλοποιείται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης καθώς παραμένει και θα παραμένει για τις επόμενες δέκα ημέρες η πίεση στο σύστημα υγείας, ενώ έχει καταρτιστεί οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα, χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες γιατί όλα είναι υπό αίρεση.

Αυτό όμως έρχεται σε απόλυτη σύγκρουση με τα όσα είχε πει ο υπουργός Ανάπτυξης μόλις χθες μιλώντας στον RealFM, όπου αν και είπε ότι οι ημερομηνίες είναι υπό αίρεση, προχώρησε στην ανακοίνωση πολύ συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και της εστίασης. 

«Μπορεί και να τα καταφέρουμε στις 22 Μαρτίου υπό την αίρεση που σας είπα. Όταν έχεις φτιάξει ένα τείχος προστασίας στους ευάλωτους, αυτό αρχίζει να φαίνεται και στο ΕΣΥ» και συμπλήρωσε: «Μέσα στον Μάρτιο νομίζω θα έχουμε ανοίξει την αγορά. Ο Μάρτιος θα είναι ο μήνας που θα ανοίξει η αγορά».

Μάλιστα οι δηλώσεις του αυτές αναπαράχθηκαν σε δεκάδες μέσα ενημέρωσης. Άλλωστε, ο Άδωνης Γεωργιάδης είναι πολύπειρος στο «παιχνίδι» της επικοινωνίας και φρόντισε να δώσει ο ίδιος τον «τίτλο» μέσα στον λόγο του: «Ο Μάρτιος θα είναι ο μήνας που θα ανοίξει η αγορά».

Ίσως λοιπόν και αυτή η μαζική αναπαραγωγή να έπαιξε τον ρόλο της στη βιαστική αντίδραση του Μαξίμου να τον αδειάσει «άρον-άρον». Άλλωστε, άσχετα από τα επιδημιολογικά δεδομένα που πράγματι φαίνεται να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, το μέγαρο Μαξίμου σε καμία περίπτωση δε θα ήθελε η ανακοίνωση του ανοίγματος να προέλθει από τον Άδωνη Γεωργιάδη και όχι από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. 

Εκείνο το γνωστό «δε θέλω να μου παίρνει τη δόξα η Τρόικα» που είχε πει ο κ. Γεωργιάδης πριν αρκετά χρόνια, σίγουρα το επαναλαμβάνει -λίγο παραφρασμένο- ο πρωθυπουργός.