Newsroom

Newsroom

Μαχαίρωσαν τον δήμαρχο Ελευσίνας μέσα στο δημαρχείο

Θύμα επίθεσης με μαχαίρι μέσα στο δημαρχείο, από πρώην συμβασιούχο υπάλληλο του δήμου, έπεσε ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς. Ο δήμαρχος μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση και σύμφωνα με τους γιατρούς είναι εκτός κινδύνου.

59a3ea031dc524015b8b4758

H Αστυνομία συνέλαβε τον 35χρονο πρώην συμβασιούχο που επιτέθηκε στον δήμαρχο. 

Το κίνητρο της επίθεσης του 35χρονου συμβασιούχου κατά του δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά, τον οποίο μαχαίρωσε δύο φορές στον μηρό, μέσα στο γραφείο του, δεν έχει σχέση με τη λήξη της σύμβασής του με τον Δήμο Ελευσίνας.

Ο δράστης, που συνελήφθη λίγο μετά το περιστατικό, το οποίο συνέβη στις 12 το μεσημέρι, κρατείται στο Τμήμα Ασφαλείας Ελευσίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 35χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευθεί παλαιότερα σε ψυχιατρική κλινική δημόσιου νοσοκομείου των βορείων προαστίων.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εκφράζει τη θλίψη αλλά και την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση εναντίον του δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά, στο γραφείο του στον δήμο, και του εύχεται γρήγορη ανάρρωση.

Τη συμπαράστασή της εξέφρασε η Ρένα Δούρου

Τη συμπαράστασή της και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στον Δήμαρχο Ελευσίνας, Γιώργο Τσουκαλά που δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο άνδρα στο γραφείο του, στο Δημαρχείο. Η Περιφερειάρχης καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας ότι «τέτοιου είδους περιστατικά είναι ξένα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και απολύτως καταδικαστέα».

Δήλωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ

«Καταδικάζουμε την επίθεση στο Δήμαρχο Ελευσίνας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν εκφοβίζεται, ούτε εκβιάζεται»

Σύσσωμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη επίθεση κατά του Δημάρχου Ελευσίνας Γ. Τσουκαλά, ο οποίος τραυματίστηκε μετά από επίθεση με μαχαίρι και νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Το σημερινό θλιβερό περιστατικό αναδεικνύει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο το ιδιαίτερα δύσκολο έργο των αιρετών οι οποίοι, στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν με το βέλτιστο τρόπο τα συμφέροντα των πολιτών, κάποιες φορές καλούνται να αντιμετωπίσουν ακραία φαινόμενα βίας και εκφοβισμού, σ’ ένα ανοχύρωτο περιβάλλον.

Απέναντι στον παραλογισμό και τη βία απαντάμε με ενότητα, ομοψυχία, αλλά και ένα σαφές μήνυμα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν εκφοβίζεται, ούτε εκβιάζεται.

Καλούμε, τόσο τη δικαιοσύνη, όσο και την πολιτεία, να λάβουν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που δε θα επιτρέψουν στο μέλλον να επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα. Στο συνάδελφο, Δήμαρχο Ελευσίνας ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και άμεση επιστροφή στα καθήκοντα του».

Οι ευχές Τσίπρα

Τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε προς το δήμαρχο Ελευσίνας ο Πρωθυπουργός, καταδικάζοντας την επίθεση.

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού: «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καταδικάζει την επίθεση στον Δήμαρχο Ελευσίνας, Γιώργο Τσουκαλά, και εκφράζει τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση».

Καταδίκη και από ΑΝΕΛ

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στον Δήμαρχο Ελευσίνας κ. Γιώργο Τσουκαλά και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Τέτοιου είδους ενέργειες είναι απόλυτα κατακριτέες και δεν συμβάλλουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων», ανέφερε για την επίθεση η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ