Newsroom

Newsroom

Μαυρίδης και Liberal αποκαλούν τον Τσίπρα «εν αναμονή πρωθυπουργό» και ασκούν σκληρή κριτική στον Μητσοτάκη

Οδεύει προς ναυάγιο ο μέγας «Μωυσής»; Τι έγινε ρε παιδιά... κρυφο-συριζαίος ο Θανάσης Μαυρίδης;

Αν μέχρι και ο Θανάσης Μαυρίδης του “Φιλελεύθερου” και του liberal «εγκαταλείπει το πλοίο», το κυβερνητικό ναυάγιο απλά δεν σώζεται.

Πιο συγκεκριμένα το σημερινό σχόλιο – άρθρο του Θανάση Μαυρίδη στο liberal με τίτλο «Ο κ. Τσίπρας είναι ένας εν αναμονή πρωθυπουργός», αποτελεί ένα «εκκωφαντικό χαστούκι» στην κυβέρνηση από έναν πολύ κοντινό «σύμμαχο».

Ο Θ. Μαυρίδης, προσωπικός «υμνητής» του Κυριάκου Μητσοτάκη, στυλοβάτης της κυβερνητικής πολιτικής, που είναι επιπλέον ευρέως γνωστό πως λειτουργεί και ως άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού, ασκεί αυστηρή κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα, ιδιαίτερα στη μεταρρυθμιστική κωλυσιεργία, και ταυτόχρονα εξηγεί γιατί μοιραία ο Αλέξης Τσίπρας θα ξανα-αναλάβει τα ηνία της χώρας.

Πάνε οι παλιές καλές μέρες που ο δημοσιογράφος εξυμνούσε τον πρωθυπουργό χρίζοντας τον νέο Μωυσή… 

«Αλλά είναι από αυτές τις στιγμές που «γράφεται ιστορία», που οι μελλοντικές γενιές θα την εισπράξουν ως μια «βαριά κληρονομιά». Οι Εβραίοι χρειάστηκε να περάσουν την Ερυθρά θάλασσα για να ξεφύγουν από τους Αιγύπτιους. Ο Κυριάκος καλείται ως νέος Μωυσής να βρει λύσεις εκεί που οι άλλοι βρίσκουν αδιέξοδα και να οδηγήσει έτσι έναν τυραννισμένο λαό στην γη της επαγγελίας», έγραφε τον Απρίλη ο Μαυρίδης σχολιάζοντας την διαχείριση της πρώτης φάση της πανδημίας από τον «Μωυσή». 

Ιδιαίτερη προσοχή αξίζουν οι χαρακτηρισμοί του δημοσιογράφου για προσωπικές επιλογές του Μητσοτάκη σε υπουργικές θέσεις. Δύσκολη μέρα η σημερινή για τον Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Γιάννη Βρούτση και κυρίως για τον… Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε το άρθρο του Θανάση Μαυρίδη στο liberal:

Ο κ. Τσίπρας είναι ένας εν αναμονή πρωθυπουργός

Ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει ότι δεν πρέπει να κάνει πολλά πράγματα στην αντιπολίτευση, επειδή κινδυνεύει έτσι να κάνει αχρείαστα λάθη και να «φοβίσει» το ακροατήριο. Είναι αρκετό να αφήσει την κυβέρνηση να κάνει λάθη, εισπράττοντας την συνήθη φθορά της κυβερνητικής θητείας. Προς στιγμή είχε θορυβηθεί, ότι αυτή η κυβέρνηση θα έκανε κάτι το πολύ διαφορετικό. Ύστερα ήρθαν οι Βρούτσηδες και οι Θεοδωρικάκοι και όλα μπήκαν και πάλι στην θέση τους.

Κράτος, περισσότερο κράτος! Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πιστεύει βαθιά στην ανάγκη των μεταρρυθμίσεων, αλλά η κυβέρνησή του δεν είναι μεταρρυθμιστική. Η εικόνα που δίνουν οι διορισμοί του Τάκη Θεοδωρικάκου, οι μη παρεμβάσεις του Γιάννη Βρούτση για το ασφαλιστικό, η απραξία στην αγροτική πολιτική, θυμίζουν μία κυβέρνηση από τις άλλες. Μπορεί η κυβέρνηση να τα πήγε άριστα στην πρώτη φάση του κορονοϊού και στα ελληνοτουρκικά, αλλά αυτά γρήγορα θα ξεχαστούν. Πολύ σύντομα η καθημερινότητα θα αρχίσει να πιέζει κι αυτή την κυβέρνηση, όπως πίεσε και όλες τις προηγούμενες.

Οι πρώτοι μήνες αυτής της κυβέρνησης απέδειξαν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε στην επιλογή προσώπων. Κι επιπλέον το επιτελικό κράτος δεν «δούλεψε». Καλό ως ιδέα, αλλά ένα τέτοιο εγχείρημα χρειάζεται και ανθρώπους. Χρειάζεται και διαδικασία. Και μία άλλη νοοτροπία. Καλώς ή κακώς, οι έχοντες θητεία στο Ποτάμι ή παλαιότερα στο ΠΑΣΟΚ δεν απέκτησαν αυτόματα και master στην μεταρρυθμιστική ατζέντα. Και να μην ξεχνάμε ότι τις ίδιες υπηρεσίες πρόσφεραν πολλοί εξ αυτών και στον Αλέξη Τσίπρα. Ανεξάρτητα από το αν ο Αλέξης επέλεξε να αγοράσει από το ράφι της ακροδεξιάς. Η ουσία είναι ότι δεν υπάρχει μία ορκισμένη ομάδα δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έτοιμη να πέσει στην φωτιά. Να δεχτεί ότι δεν πρόκειται να εκλεγούν άλλη φορά στο Κοινοβούλιο ή δεν θα υπάρξουν άλλη φορά υπουργοί. Αρκεί να γίνουν αυτά που πρέπει.

Ο κορονοϊός υπήρξε και εξακολουθεί να είναι μία δοκιμασία για την χώρα. Από την άλλη πλευρά η υγειονομική κρίση έκρυψε τα πραγματικά προβλήματα της κυβέρνησης και από την άλλη ανέδειξε τις ηγετικές ικανότητες του πρωθυπουργού. Κακά τα ψέματα, όμως. Το κλειδί της επιτυχίας αυτής της κυβέρνησης είναι οι επενδύσεις. Και στον τομέα αυτόν δεν έγιναν σημαντικά πράγματα. Χρειάζονται σημαντικές παρεμβάσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης, για παράδειγμα, για να πειστούν οι επενδυτές να ανταποκριθούν στις προσδοκίες μας. Και ναι μεν υπήρξαν σημαντικές κινήσεις τις τελευταίες ημέρες με Δέλτα και Άκτωρα, αλλά αυτά που μπορούν να συμβούν είναι πολλά περισσότερα.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι η κυβέρνηση κινδυνεύει να πέσει. Εδώ ο Αλέξης Τσίπρας των μνημονίων και έβγαλε τετραετία. Σημαίνει όμως ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει έτσι δικαίωμα στους «τελειωμένους» να ελπίζουν. Και μάλιστα να ελπίζουν βάσιμα!

Η ΝΔ δεν είναι ένα φιλελεύθερο κόμμα, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη πήρε την εντολή για το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που έλεγε συγκεκριμένα πράγματα για το ασφαλιστικό. Δεν είναι παράλογο να έρχεται μετά ένας υπουργός με «άλλη άποψη» και να τα ανατρέπει όλα; Το πρόγραμμα της ΝΔ, επίσης, δεν έλεγε για χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο και στους δήμους. Έλεγε για αλλαγές στην Παιδεία. Για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες σε όλους τους τομείς. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκλέχτηκε για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Όχι για να κυνηγάει τον σχεδιασμό υπουργών της για το πως θα κερδίσουν την επανεκλογή τους στο Κοινοβούλιο.