Μάθετε περισσότερα για το πρώτο βήμα που έγινε για μια φορολογική επανάσταση

Του Γιάννη Συμεωνίδη Τη δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη πως θα λάβει σοβαρά υπόψη τα συμπεράσματα της ημερίδας…

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Τη δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη πως θα λάβει σοβαρά υπόψη τα συμπεράσματα της ημερίδας για τον «Αφορολόγητο Οικογενειακό Προϋπολογισμό» έλαβαν οι διοργανωτές της. Το Σάββατο, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, έγινε μια πρώτη ενημέρωση πλήθους κόσμου για την αναγκαιότητα θέσπισης εξατομικευμένου αφορολόγητου ορίου, το οποίο θα βασίζεται σε αντικειμενικά στοιχεία τα οποία θα αποδεικνύουν ποιά είναι η πραγματική φοροδοτική ικανότητα του κάθε φορολογούμενου μέσω και της αξιοποίησης των «οικιακών οικονομολόγων». Στην περίπτωση νομοθέτησής του θα μιλάμε για μια πραγματική επανάσταση στη φορολογική ιστορία της χώρας μας.

Στην εκδήλωση, την οποία διοργάνωσαν το Τμήμα Οικιακής Οικονομίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, ο Σύλλογος Αποφοίτων του και η Ένωση Φορολογούμενων Ελλάδας, συμμετείχαν, ανάμεσα σε άλλους, ο κ. Αλεξιάδης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, εκπρόσωπος του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλη Αλεξανδρή κι ο πρύτανης του Χαροκόπειου, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Οι ομιλητές, οι οποίοι μίλησαν για την ιστορικότητα του αφορολόγητου, την εφαρμογή του σε άλλες χώρες-μεταξύ των οποίων και η Γερμανία-και κατάγγειλαν την ουσιαστική του κατάργηση στη χώρα μας σε συνδυασμό με την αντίστοιχη κατάργηση πλειάδας φοροεκπτώσεων, συμφώνησαν στη χρησιμότητα ενός κοινωνικού διαλόγου για τη διαμόρφωση φορολογικού συστήματος κατόπιν εθνικής συνεννόησης. Χαρακτήρισαν, επίσης, το αφορολόγητο αναγκαίο όρο προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μέσω της αναγνώρισης ενός ελαχίστου ορίου συντήρησης/διαβίωσης.

Ειδική αναφορά έγινε, εξάλλου, και στο δημογραφικό ζήτημα, το οποίο σχετίζεται άμεσα με τη φορολογική εξίσωση των πολύτεκνων με τους άγαμους και τους υπόλοιπους γονείς και την «τεκμηριοποίηση» των τέκνων.      

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

opadoi

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

Tρία από τα μέλη της συμμορίας βρίσκονται στις φυλακές, ενώ από τις έρευνες που έκαναν…

Γιάννος Παπαντωνίου: Την ενοχή του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ζήτησε ο εισαγγελέας

Παπαντωνίου 3

Γιάννος Παπαντωνίου: Την ενοχή του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ζήτησε ο εισαγγελέας

Την ενοχή για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα του πρώην υπουργού Εθνικής…