"Μάρτυρας για την ελευθερία" ο Τζέιμς Φόλεϊ

Συντετριμμένος, ο πατέρας του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ δήλωσε σήμερα ότι ο γιος του πέθανε “ως μάρτυρας για την ελευθερία”…

foley

Συντετριμμένος, ο πατέρας του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ δήλωσε σήμερα ότι ο γιος του πέθανε “ως μάρτυρας για την ελευθερία” και δεν του άξιζε να “σφαγιασθεί” με αυτόν τον τρόπο.

Σε δηλώσεις που έκαναν μπροστά από το σπίτι της οικογένειας το Ρότσεστερ (Νιου Χαμσάιρ, βορειανατολικές ΗΠΑ) οι γονείς του Τζέιμς Φόλεϊ, τον οποίο αποκεφάλισαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, απέτισαν φόρο τιμής στο γιο τους, που παρέμεινε «θαρραλέος έως το τέλος».

Δήλωσαν περήφανοι για το γιο τους, ο οποίος αποτελεί “έμπνευση” και τόνισαν πως “δεν θα ήθελε να έχουμε μίσος ή πικρία”, ενώ παράλληλα κάλεσαν τους δολοφόνους του να απελευθερώσουν τους άλλους ομήρους.

“Ο τρόπος με τον οποίο πέθανε είναι απεχθής. Αυτό μαρτυρά το θάρρος του. Εμείς πιστεύουμε ότι πέθανε ως μάρτυρας, ως μάρτυρας για την ελευθερία”.

“Αυτό ήταν το πάθος του. Δεν ήταν τρελός. Ενεργούσε βάσει αυτού που πίστευε ότι ήταν το καθήκον του” προσέθεσε ο ίδιος σχετικά με τον μεγαλύτερο από τους 4 γιους του, που είχε πέσει θύμα απαγωγής για πρώτη φορά στη Λιβύη το 2011, κατόπιν στα τέλη του 2012 στη Συρία.

Και με τη φωνή του να σπάει από τους λυγμούς, ο Τζον Φόλεϊ προσέθεσε ότι οι τελευταίες λέξεις του γιου του ήταν: “Θα ήθελα να είχα περισσότερο χρόνο για να δω την οικογένειά μου”.

“Γνωρίζουμε ότι ο Τζίμι είναι ελεύθερος και τώρα βρίσκεται στα χέρια του Θεού” τόνισε.