Newsroom

Newsroom

Μαρτίνης: Τα "χατίρια" στον Σαμαρά και ο διορισμός της πεθεράς του Αβραμόπουλου

Μετά την πολύκροτη πρώτη κατάθεση, ο υπόδικος και προφυλακισμένος πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» παραβρέθηκε και σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα της Υγείας προκειμένου να εξεταστεί και από άλλα μέλη της Επιτροπής. Ο Ανδρέας Μαρτίνης -αν και πιο φειδωλός σε σχέση με την πρώτη του κατάθεση- αποκάλυψε τα πως μετά από παράκληση του Δημήτρη Αβραμόπουλου διόρισε στο «Ντυνάν» την πεθερά του πρώην υπουργού.

593958891dc524ce478b4585

του Άγγελου Προβολισιάνου  

Το άνοιγμα της διαδικασίας

Ο Αντώνης Μπαλωμενάκης άνοιξε τη διαδικασία ενημερώνοντας τα μέλη πως ο συμβιβασμός με τον Ανδρέα Βγενόπουλο επί θητείας Λοβέρδου προκάλεσε το αποτέλεσμα να μην πληρωθούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου για τα δεδουλευμένα τους.

Πριν καλέσουν τον μάρτυρα να περάσει στην αίθουσα για να συνεχιστεί η κατάθεσή του, η Εύη Χριστοφιλοπούλου προκάλεσε ένταση στην Επιτροπή, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού. Η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε λόγο για μιντιακό show και σκανδαλοθηρία από την πλευρά της κυβέρνησης, τονίζοντας παράλληλα πως ο πρωθυπουργός «πρέπει να βουτάει τη γλώσσα του στο μυαλό του» πριν επικαλεστεί τα λεγόμενα ενός υπόδικου.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, απάντησε πως η επίκληση της ιδιότητας του μάρτυρα, δηλαδή πως είναι υπόδικος, δεν συνάγεται πως ό,τι λέει ο Μαρτίνης πρέπει να πετάγεται στον κάλαθο των αχρήστων. «Εγώ, δεν έκανα καμία ερώτηση γιατί σέβομαι το τεκμήριο της αθωώτητας» είπε προς την κ. Χριστοφιλοπούλου, προσθέτοντας: «Αν νομίζετε πως θα κάνετε show, κάνετε λάθος». 

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, αμέσως μετά τον κ. Λάππα τόνισε πως «ούτε ένα κανάλι, εκτός δύο εφημερίδων, δεν έγραψαν τίποτα και δεν είπαν τίποτα για την κατάθεση Μαρτίνη», ζητώντας παρέμβαση του ΕΣΡ.

Οι αντεγκλήσεις είχαν συνέχεια, με τη σκυτάλη να παίρνουν οι Γεωργαντάς και Νικολόπουλος. Συγκεκριμένα, όταν ο κ. Βλάχος είχε το λόγο και τοποθετούταν για το ζήτημα του ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών, ο πρόεδρος του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών παρενέβη διακόπτοντάς τον. «Κι αν έχουμε πάμπερς;» ρώτησε με νόημα, με τον εισηγητή της ΝΔ, Γιώργο Γεωργαντά, να απαντά φωνάζοντας: «Αφήστε τα καραγκιοζιλίκια!». Τότε, ο Νικολόπουλος επανήλθε λέγοντας προς τον βουλευτή της ΝΔ: «Τον έστειλε ως Μητσοτάκης ως Φιλιππινέζα». Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης αναγκάστηκε να τους κλείσει τα μικρόφωνα προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να επανέλθουν στην τάξη.

Η δεύτερη κατάθεση 

Πριν συνεχιστεί η εξέτασή του από τους υπόλοιπους εισηγητές που δεν μπόρεσαν να του παραθέσουν ερωτήματα κατά την πρώτη του παρουσία στην Εξεταστική Επιτροπή, ο Ανδρέας Μαρτίνης ξεκαθάρισε πως από το 2011 έπαψε να λαμβάνει αποζημιώσεις για τη συμμετοχή του στο Δ.Σ. του νοσοκομείου, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις αιχμές που άφησε εναντίον του ο Γιώργος Γεωργαντάς. 

Ο Γιώργος Λαμπρούλης, εισηγητής του ΚΚΕ, ξεκίνησε με μία πολιτική τοποθέτηση αφορμώμενος από το ξεπούλημα του «Ντυνάν», ψέγοντας τον υποβιβασμό των λαϊκών συμφερόντων μπροστά στην εξυπηρέτηση των αναγκών του κεφαλαίου.

Σε αυτό το σημείο, ο Ανδρέας Μαρτίνης παρενέβη και χαρακτήρισε την περίπτωση του «Ερρίκος Ντυνάν» «μνημείο διαπλοκής», ενώ στη συνέχεια σχολίασε καυστικά την δεύτερη συνεχόμενη απουσία του Νότη Μηταράκη από την επιτροπή, ο οποίος όλως τυχαίως και σήμερα αντικαταστάθηκε από άλλο στέλεχος της ΝΔ.

«Έχω μια απορία για να μην πω παράπονο. Ένα κόμμα αποφάσισε να μην εκπροσωπούνται στην επιτροπή σας άτομα που ανέφερα στον εισαγγελέα. Ο κ. Μηταράκης ενώ ανήκει στην Επιτροπή, δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να τον γνωρίσω» είπε δηκτικά ο πρώην πρόεδρος του ΚΙΕΝ, ο οποίος στις καταθέσεις του στον αρμόδιο εισαγγελέα έχει κατονομάσει τις ευθύνες του αν. τομεάρχη της ΝΔ στο ξεπούλημα του «Ντυνάν».

Αξίζει να προστεθεί πως μετά την αναφορά Μαρτίνη και το σχετικό δημοσίευμα του koutipandoras.gr, ο Νότης Μηταράκης αποφάσισε να παρευρεθεί στην Εξεταστική Επιτροπή. Μάλιστα, απάντησε στο koutipandoras.gr με σχόλιο στο Twitter κάτω από το σχετικό δημοσίευμα, γράφοντας: «παρών».

Διαβάστε επίσης: Ο Νότης Μηταράκης πήγε στην Επιτροπή μετά το δημοσίευμα του koutipandoras.gr και μας το ανακοίνωσε με μια φωτογραφία

Απαντώντας στην ερώτηση του κ. Λαμπρούλη αναφορικά με το το μερίδιο των νοσηλίων που το νοσοκομείο έπαιρνε από τα Ταμεία, ανέφερε πως αρχικά αυτό ήταν στο 20%, ενώ στη συνέχεια αυξήθηκε κατά πολύ, φτάνοντας να είναι διπλάσιο. 

Μετά από σχετική ερώτηση του εισηγητή των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλου, για το τριμερές μνημόνιο επί Γεωργιάδη, χαρακτήρισε «ενδεχομένως άκυρη όλη τη διαδικασία (του πλειστηριασμού)», καθώς «διορισμένα Διοικητικά Συμβούλια έχουν περιορισμένες δυνατότητες», τονίζοντας πως εκφεύγει της εντολής που είχε δώσει το δικαστήριο στο διορισμένο Δ.Σ., το οποίο δέσμευσε το νοσοκομείο προς την πορεία του πλειστηριασμού.  

Αναφορικά με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο Μαρτίνης επανέλαβε πως τον πίεσε να αποσύρει τη μήνυση κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου. Χαρακτήρισε τη διαδικασία που ακολούθησε προκειμένου να αποσύρει τα ένδικα μέσα κατά του μεγαλοεπιχειρηματία «οιονεί πραξικόπημα για πρώτη φορά στην ιστορία του Ντυνάν».

Εν συνεχεία, ο κ. Παπαχριστόπουλος ανέφερε ένα δημοσίευμα του 2012 από το πρακτορείο Reuters που έκανε λόγο για ιδιοτελή κερδοσκοπία του κ. Σάλλα. «Έπρεπε να περάσουν 5 χρόνια, όταν ο εισαγγελέας διαφθοράς, κ. Αθανασίου, παραπέμπει τους Σάλλα και Προβόπουλο γιατί έκαναν πάρτι με τα αποθεματικά των Ταμείων. Κανείς δεν αναφέρθηκε στην παραπομπή Σάλλα» τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, συμπληρώνοντας για τους δύο ανθρώπους που διαχειρίστηκαν το «Ντυνάν», Σάλλας και Βγενόπουλος, «ο ένας είναι μακαρίτης αλλά οι συνεργάτες του, Μπουλούτας, Φόρος και Μάγειρας, διώκονται, ενώ και ο Σάλλας είναι υπόδικος».

Μετά την τοποθέτηση του κ. Παπαχριστόπουλου, ο Μαρτίνης διόρθωσε τον εισηγητή των ΑΝΕΛ: «Δεν άλλαξε καταστατικό το Ντυνάν. Ο Λοβέρδος έβγαλε 2 τροπολογίες» και συμπλήρωσε ρωτώντας: «Ένα καταστατικό που κυρώθηκε με νόμο, αλλάζει χωρίς να συμφωνήσουν και τα δύο μέρη;».

«Επιτρέψτε μου αλλά σας έπιασαν κορόιδο κατά το κοινώς λεγόμενο» είπε στον Μαρτίνη η βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, σχετικά με τις διαβεβαιώσεις που του είχε δώσει ο Λοβέρδος για να αποσύρει τα ένδικα μέσα κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου. «Μετανιώνω που δεν πέθανε τότε» της απάντησε ο πρώην πρόεδρος του ΚΙΕΝ. «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες» επανήλθε η βουλευτής, με τον Μαρτίνη να απαντά με αποστομωτικό τρόπο: «Δεν φέρανε δώρα, πήραν δώρα…».

Τα «χατίρια» στον Σαμαρά και η πεθερά του Αβραμόπουλου

Αποκαλυπτικός ήταν και για τις εξυπηρετήσεις που ζητούσε ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά και για το διορισμό της πεθεράς του Αβραμόπουλου. «Ο κ. Σαμαράς είχε κάθε δικαίωμα εκ της γνωριμίας μας να μου ζητήσει κάτι. Δεν ήταν άχρηστοι αυτοί που διορίστηκαν (στο Ντυνάν με εντολή Σαμαρά). Ήταν ιδιωτικό (σ.σ. νοσοκομείο)» είπε ο Μαρτίνης, με την κ. Μεγαλοοικονόμου να σχολιάζει χαρακτηριστικά: «Δεν ήξερα κι εγώ κάνα πρωθυπουργό να με διορίσει κι εμένα». 

Ο Μαρτίνης επανήλθε: «Να κάνω μια διευκρίνιση: Ο κ. Σαμαράς σε επίπεδο προσώπων μου ζήτησε τα λιγότερα χατίρια από όλους τους άλλους. Κανένα δεν μου ζήτησαν ο Καραμανλής και ο Τσίπρας». 

Ως προς το διορισμό της πεθεράς του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο «Ερρίκος Ντυνάν» αποκάλυψε: «Την πεθερά του κ. Αβαραμόπουλο τη διόρισα μετά από παράκλησή του».

Από κρίση «θεσμοανησυχίας» και ερωτημάτων άνευ ουσίας χαρακτηρίζεται η παρουσία του εισηγητή του Ποταμιού, Γιώργου Μαυρωτά, ο οποίος το πρώτο πράγμα που ρώτησε τον Ανδρέα Μαρτίνη ήταν: «Αυτά γιατί δεν τα είπατε τότε και τα καταγγέλλετε τώρα;».

«Αν δεν περνούσα από το πικρό αλλά διδακτικό ποτήρι των φυλακών θα νόμιζαν πως τα λέω για να μην θιγώ» απάντησε ο Μαρτίνης, με τον Μαυρωτά να προσθέτει στο λόγο του: «Για να μην μπείτε φυλακή…». «Ακριβώς» είπε ο Μαρτίνης.

«Και γιατί να μην ισχυριστεί κάποιος πως τα λέτε τώρα για να έχετε ευνοϊκότερη μεταχείριση;» ξανά ρώτησε ο βουλευτής του Ποταμιού και ο Μαρτίνης απεφάνθη: «Γιατί υπάρχει δικαστικό σκάνδαλο. Είμαι ο μόνος με 67% αναπηρία που δεν έχει αποφυλακιστεί». 

Ύστερα, ο κ. Μαυρωτάς έφτασε μέχρι και στην προεδρία του Νίκου Κωνσταντόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να βρει σημείο επαφής μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και διαπλοκής στο «Ντυνάν», αφού ο Μαρτίνης αποσαφήνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν του ζήτησε κανέναν διορισμό. Μάλιστα, ο βουλευτής του Ποταμιού υπογράμμισε πως θα είχε μεγαλύτερη πολιτική σημασία αν όλα όσα αποκαλύπτει τώρα ο Μαρτίνης, τα είχε αποκαλύψει τον καιρό που συνέβαιναν γιατί τώρα προκαλούν και την ανάλογη επικοινωνιακή συγκυρία. Απ’ ό,τι φαίνεται η χρονική στιγμή των αποκαλύψεων έχει μεγαλύτερη πολιτική βαρύτητα από το περιεχόμενο των αποκαλύψεων για τον κ. Μαυρωτά.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, προσπαθούσε εναγωνίως να κάνει τον Μαρτίνη να μιλήσει με ονόματα αναφορικά με όσους πρέπει να ανοίξουν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί, με τον Μαρτίνη να αποφεύγει εντέχνως να ονοματίσει όσους έχει εμμέσως καταγγείλει. Μετά την επιμονή του Νικολόπουλου, ο πρώην πρόεδρος του Ντυνάν είπε πως πρέπει να ανοίξουν οι λογαριασμοί του Μεσσήνιου υπαλλήλου του ΣΔΟΕ, κ. Γιαννιώτη, του διευθυντή της ΔΟΥ Κηφισιάς, κ. Κολαΐτη, και υπαλλήλων της Πειραιώς που είχαν εγκατασταθεί στο νοσοκομείο πριν τον πλειστηριασμό.

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος ζήτησε επίσης από τον μάρτυρα να κατονομάσει και όσους δεν πλήρωσαν τα νοσήλιά τους, αναφέροντας τα ονόματα των Χαρ. Αθανασίου, Σημίτη, ενώ έκανε λόγο και για 3 συγγενείς του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη. Τότε, παρενέβη ο Γιώργος Γεωργαντάς, κάνοντας μία μειωτική αναφορά προς την εφημερίδα Documento. «Από το Documento είναι αυτά τα στοιχεία;» ρώτησε ο εισηγητής της ΝΔ «Ναι» απάντησε ο Νικολόπουλος και ο Γεωργαντάς αποκρίθηκε ειρωνικά: «Μάλιστα…».

Μετά από ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτας Καββαδία, ως προς τα άλλα πολιτικά πρόσωπα που ζήτησαν ρουσφέτια από τον Μαρτίνη όσο εκείνος ήταν πρόεδρος του ΚΙΕΝ απάντησε πως πρόκειται για πάρα πολλούς πολιτικούς. Η κ. Καββαδία επέμενε για να παραθέσει ο μάρτυρας ονόματα, με τον Μαρτίνη να τονίζει: «Είναι στο ημερολόγιο της τότε γραμματέως μου, Ειρήνης Δαγκωνάκη, αν δεν της το πήραν οι δοτοί του Γεωργιάδη».


Η πρώτη κατάθεση

Μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και μεγάλα… ονόματα είχε η πρώτη κατάθεση του πρώην προέδρου του «Ερρίκος Ντυνάν» που αφορούσε την εκχώρηση του νοσοκομείου στη θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς «ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.». Το όνομα του Αντώνη Σαμαρά, 4 πρώην υπουργών Υγείας αλλά κι ακόμη 3 υπουργών της ΝΔ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της κατάθεσής του.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπόδικος και προφυλακισμένος Ανδρέας Μαρτίνης, αφού δήλωσε «κάτοικος Κορυδαλλού», έβγαλε στη… σέντρα πέραν από τον πρώην πρωθυπουργό, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, που διετέλεσε υπουργός Υγείας από το 2006 έως το 2009, τον Ανδρέα Λοβέρδο που τον διαδέχτηκε για το διάστημα 2010-2012, τον Άδωνη Γεωργιάδη που ακολούθησε το 2013 και για έναν χρόνο και τον Μάκη Βορίδη που πήρε τελευταίος τη σκυτάλη. Τα ονόματα των Χαράλαμπου Αθανασίου, Νότη Μηταράκη αλλά και Κώστα Χατζηδάκη είχαν επίσης την τιμητική τους. Και ακόμη ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Συνοψίζοντας τι έγινε στην υπόθεση Ντυνάν ο Ανδρέας Μαρτίνης είπε χαρακτηριστικά: «Ο Αβραμόπουλος έκανε το σύστημα άλωσης του Ερυθρού Σταυρού. Ο κ. Λοβέρδος έσκαψε τον λάκκο του Ερρίκος Ντυνάν και ο κ. Γεωργιάδης μας έριξε μέσα και τον σφράγισε πολύ καλά ώστε να μην μπορούμε να βγούμε με τίποτα».

Ο Ανδρέας Μαρτίνης προτού ξεκινήσει να παραθέτει ονόματα και ευθύνες υπουργών για το ξεπούλημα του Ντυνάν, έκανε μια διευκρίνιση που καταρρίπτει το αφήγημα της ΝΔ περί ιδιωτικής κλινικής για το νοσοκομείο. «Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου Κοινωφελούς Χαρακτήρα μη Κερδοσκοπικό Νοσοκομείο. Επιτρέψτε μου την έκφραση διότι εάν ήμασταν κερδοσκοπική ιδιωτική κλινική την άδεια θα την παίρναμε από τη νομαρχία. Τώρα βεβαίως την πήραμε από το υπουργείο Υγείας», είπε αυτολεξεί.

Δημήτρης Αβραμόπουλος – «Ο πρωτεργάτης της καταστροφής»

«Πρωτεργάτη της καταστροφής» χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, για τον οποίο είπε ότι διόριζε δημοσίους υπαλλήλους στο νοσοκομείο πίσω από την πλάτη του, γεγονός για το οποίο, όπως είπε, είχαν έρθει και σε αντιπαράθεση. Μάλιστα αποκάλυψε και μία συνάντηση που είχε προγραμματισμένη με τον πρώην υπουργό Υγείας για το μέλλον του νοσοκομείου και στην οποία παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα είναι κατ’ιδίαν, «εμφανίστηκε ένα πούρο συνοδευόμενο από τον κ. Βγενόπουλο».

Ανδρέας Λοβέρδος – «Η σωτηρία που έγινε λαίλαπα»

«Σπεύδω να έρθω στη λαίλαπα που περίμενα ως σωτηρία και η οποία ονομάζεται κ Λοβέρδος», συνέχισε ο Ανδρέας Μαρτίνης, αναφερόμενος στον νυν κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Όπως κατέθεσε ο Λοβέρδος τον είχε αναγκάσει να αποσύρει τις προσφυγές προς τον Ανδρέα Βγενόπουλο, πείθοντάς τον πως εκείνος προσωπικά θα κατέβαλλε τις ανάλογες προσπάθειες για να διευθετηθούν όλα τα οικονομικά ζητήματα του Ερρίκος Ντυνάν. Επιβεβαίωσε μάλιστα πως ο Ανδρέας Λοβέρδος θα έκλεινε τη στρόφιγγα του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων σε βάρος του Ντυνάν εάν εκείνος δεν απέσυρε τις μηνυτήριες αναφορές κατά του μεγαλοεπιχειρηματία.

Άδωνις Γεωργιάδης – «Η αγαλλίαση που δεν κράτησε για πολύ…»

Στο επίκεντρο της κατάθεσης Μαρτίνη βρέθηκε στη συνέχεια ο νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, για τον οποίο είπε ότι όταν άκουσε την υπουργοποίηση του ένιωσε «αγαλλίαση» καθώς τον ήξερα από 18 χρονών –όταν ήταν συμφοιτητής της κόρης του. «Αυτή η αγαλλίαση όμως δεν κράτησε για πολύ», είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι όταν ξεφούσκωσε ο Βγενόπουλος κανονίστηκε από την τότε κυβέρνηση να αγοράσει το δάνειο ο κ. Σάλλας. «Μη συζητάτε, μου είπε, θα τα κανονίσουμε», ανέφερε ο Μαρτίνης για τον Γεωργιάδη κι αποκάλυψε ότι του ζήτησε με επιστολή την παραίτηση του συμβουλίου του νοσοκομείου, προκειμένου να μπει νέο της επιλογής του. «Ο κ. Σάλλας μου ζήτησε επειδή πήρε το δάνειο να σας πω να φύγετε από εκεί μέσα», του μετέφερε ο Άδωνις, για να αναλάβει στη συνέχεια το ρόλο του διευθύνοντα συμβούλου ο ξάδελφος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξανδρος Πανεθυμιτάκης. «Οι αποφάσεις του τότε υπουργού σε καμία περίπτωση δεν λειτούργησαν προς όφελος του νοσοκομείου», κατέληξε ο Ανδρέας Μαρτίνης για τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Μάκης Βορίδης – «Αυτός που άνοιξε την κερκόπορτα για τον Σάλλα»

Οσον αφορά τη συνεισφορά του Μάκη Βορίδη στο ξεπούλημα του νοσοκομείου, ο Ανδρέας Μαρτίνης ήταν φειδωλός κατά την τοποθέτησή του. Ωστόσο, μετά τις ανάλογες ερωτήσεις o Ανδρέας Μαρτίνης παραδέχτηκε πως η δεύτερη τροπολογία του τότε υπουργού που άνοιξε την κερκόπορτα της εκχώρησης του Ντυνάν στην «ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ» ήταν «εκ των ων ουκ άνευ». «Αρα ήταν αναγκαία η τροπολογία εξυπηρετούσε τον σκοπό να μπορεί μια εταιρεία να αποκτήσει το κοινωφελές ίδρυμα και ας είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα;», ρώτησε εκ του ΣΥΡΙΖΑ ο Σπύρος Λάππας, με τον Μαρτίνη να απαντά: «Εξυπηρετούσε τον σκοπό να δοθεί το νοσοκομείο στον Σάλλα».

Αντώνης Σαμαράς – «Ο ακατάδεκτος και οι Μεσσήνιοι»

Την τιμητική του στην κατάθεση του Ανδρέα Μαρτίνη είχε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Aρχικά, ο Μαρτίνης ενέπλεξε ένα συγγενικό πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά και συγκεκριμένα την κ. Κρητικού, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για την πεθερά του πρώην πρωθυπουργού, Τέτα Κρητικού. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του στην Εξεταστική Επιτροπή η συγγενής του Αντώνη Σαμαρά είχε στενή φιλία με τον Θεμιστοκλή Χαραμή, νυν γενικό διευθυντή και διοικητικό διευθυντή του νοσοκομείου ο οποίος ήταν μέλος της διαχειριστικής ομάδας Λοβέρδου.

Ύστερα είπε ότι όταν ο Σαμαράς ανέλαβε πρωθυπουργός, προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του για να διευθετήσει διάφορα ζητήματα του νοσοκομείου, με εκείνον να τον παραπέμπει στον τότε διευθυντή του γραφείου του και μετέπειτα μέλος της διορισμένης διοίκησης του Ερυθρού Σταυρού, Κώστα Μπούρα. Όταν ο Μαρτίνης ζήτησε ραντεβού με τον Κώστα Μπούρα, εκείνος απάντησε «Να με παρατήσετε με τον κλέφτη, τον αλήτη», όπως του είχε μεταφέρει ο Σίμος Κεδίκογλου.

Τέλος, ο προφυλακισμένος πρώην πρόεδρος του Ντυνάν χαρακτήρισε τιμωρό του έναν Μεσσήνιο υπάλληλο του ΣΔΟΕ τον οποίο κατονόμασε ως Γιαννίκο, για τον οποίο είπε πως έχει διορίσει στο νοσοκομείο δύο συγγενείς του έπειτα «από σχετικές επιστολές επιφανούς πολιτικού προσώπου», γεγονός που οδήγησε πολλά μέλη της επιτροπής στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά λαμβάνοντας υπόψη και την καταγωγή του εφοριακού.

Πάλι προσπαθεί να δικαιολογηθεί ο Φειδίας Παναγιώτου για τα προσβλητικά σχόλια προς τους αγνοούμενους – «Είπα τρεις κουβέντες παραπάνω»

φειδιας τικ

Πάλι προσπαθεί να δικαιολογηθεί ο Φειδίας Παναγιώτου για τα προσβλητικά σχόλια προς τους αγνοούμενους – «Είπα τρεις κουβέντες παραπάνω»

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, ο Φειδίας Παναγιώτου επιχειρεί για μια ακόμη φορά να δικαιλογήσει (σ.σ…

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Χάρισε παπούτσια σε όλη την εθνική ομάδα – Μπήκε στο γήπεδο με καρότσι (video)

6265726

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Χάρισε παπούτσια σε όλη την εθνική ομάδα – Μπήκε στο γήπεδο με καρότσι (video)

Επικό βίντεο με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να χαρίζει τα παπούτσια σε όλη την αποστολή…

Ντόναλντ Τραμπ: Παραιτήθηκε η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας για τα λάθη στην επίθεση εναντίον του – «Αποτύχαμε»

τραμπ 1

Ντόναλντ Τραμπ: Παραιτήθηκε η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας για τα λάθη στην επίθεση εναντίον του – «Αποτύχαμε»

Σήμερα, αρκετά αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας υπέβαλε την παραίτηση…