Μαριονέτα ομιλούσα…

Ένας πολιτικός (;) που συμπεριφέρεται σαν ξεκούρδιστο πορτοκάλι ενταγμένο σε πρόγραμμα αποκατάστασης ή σαν μαριονέτα που κουνάει ασυντόνιστα χέρια και πόδια επειδή οι χειριστές των σχοινιών πειραματίζονται στου κασίδη το κεφάλι

AP22126345160580 1

Με αφορμή τον τραγέλαφο των “επισυνδέσεων” ενός αποσυνδεδεμένου πρωθυπουργού από την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα, ας μας επιτραπεί να αναλογισθούμε, να εικάσουμε για ποιο λόγο το σύστημα της ολιγαρχίας του πλούτου και ο κύριος πολιτικός της βραχίονας, η alt right Δεξιά, επέλεξε να την εκπροσωπεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ένας πολιτικός (;) που συμπεριφέρεται σαν ξεκούρδιστο πορτοκάλι ενταγμένο σε πρόγραμμα αποκατάστασης ή σαν μαριονέτα που κουνάει ασυντόνιστα χέρια και πόδια επειδή οι χειριστές των σχοινιών πειραματίζονται στου κασίδη το κεφάλι!

Αλλά γιατί και πώς μαριονέτα; Ο ρόλος του προκαθορισμένος. Τα μιλήσανε τα συμφωνήσανε οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες της χώρας. Στο μαγαζί θα αναγράφεται “Πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης”. Κατά τ’ άλλα ελεύθερος υπηρεσίας και… επιτελικής αριστείας. Θα κάνει τις βόλτες του, τα μπάνια, τις εκδρομές, τα σπορ που τραβάει η ψυχή του, τις επιβεβλημένες εμφανίσεις σε fora, δεξιώσεις, μιλημένες συνεντεύξεις, επαφές μεταξύ τυρού και αχλαδίου και… ο μήνας έχει εννιά. Δε ξέρει, δεν ακούει, δε βλέπει, δεν αισθάνεται. Άλλοι θα φροντίζουν για το φαίνεσθαι και για το… έχειν.

Ποιοι είναι οι άλλοι;

Μια ομάδα του σημιτικού εκσυγχρονιστικού μπλοκ και του ακραίου κέντρου που πήρε μεταγραφή από το καταρρέον ΠΑΣΟΚ και φώλιασε στη ζεστή αγκάλη της Δεξιάς. Αυτοί φροντίζουν το image του εκδρομέως με την οργάνωση και το περιεχόμενο τηλεοπτικών διαγγελμάτων και γραπτών ομιλιών με σφιχτό ιδεολογικό και πολιτικό… κορσέ. Βάρδα μη ξεφύγει από το πλαίσιο και από προγραμματισμένη ομιλούσα μαριονέτα αρχίσει να παρλάρει σαν τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού. Τότε φροντίζουν οι πέννες της “καλής” κοινωνίας να αποκαταστήσουν το μακιγιάζ του… ηγέτη.

Μια δεύτερη ομάδα αποτελεί το γνωστό ακροδεξιό μπλοκ που είδε φως και μπήκε. Τους “μουσαφίρηδες” που κατάφεραν από τα υπόγεια της Δεξιάς πολυκατοικίας να αναρριχηθούν στα ψηλά πατώματα της ιεραρχίας καλύπτοντας το κενό εξουσίας που προέκυψε εξ αιτίας της επιλογής του πολιτικού τίποτα στην ηγεσία, και της υποχώρησης των αξιών της θεσμικής μεταπολιτευτικής Δεξιάς. Αυτοί ξέρουν ότι θα εκπέσουν άμα τη εμφανίσει σοβαρής εσωκομματικής εναλλακτικής.

Μια τρίτη ομάδα σχετίζεται με τους “επιχειρηματίες” της παρατάξεως, τους μπίζνεσμεν, τους εντεταλμένους για τις ειδικές αποστολές, τους διάμεσους μεταξύ Μαξίμου και “επενδυτών”, τους “χρυσοδάκτυλους” και δακτυλοδεικτούμενους. Είναι αυτοί που δουλεύουν αντ’ αυτού, οι διορισμένοι πηδαλιούχοι του σκάφους της διαπλοκής και διαφθοράς. Είναι το μάτι, το αυτί και ενίοτε το μακρύ χέρι και η …παλάμη του “τίποτα”. Ενίοτε είναι οι παραιτηθέντες αυτοφωράκηδες του μαγαζιού προς μεγάλη θλίψη του Άδωνη που έσπευσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της παρακολούθησης Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

Είπε εμφατικά ο Άδωνις στον ΣΚΑΪ: “Ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι ένας άξιος άνθρωπος”. Και συνέδεσε την “αξιοσύνη” του με την πολιτική της Τουρκίας και το γεωτρύπανο, με τα αεροπλάνα Ραφάλ, τα εξοπλιστικά και την αμυντική συμφωνία με την Γαλλία. “Για να ξέρει ο ελληνικός λαός ότι για όλα αυτά ο Γρηγόρης Δημητριάδης που είναι άξιος, έπαιξε ρόλο” κατέληξε ο μαρτυριάρης τηλεπωλητής υπουργός!

Αυτό ακριβώς ισχυριζόμαστε. Ότι το κενό πρωθυπουργικής εξουσίας για τα μείζονος σημασίας εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική της χώρας το καλύπτουν άτομα που δεν έχουν οποιαδήποτε κοινοβουλευτική νομιμοποίηση. Άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος σε ρόλο βαστάζου του ξεπεσμένου νοικοκύρη, σε ρόλο χειριστή των σχοινιών της πολιτικής μαριονέτας…

Η τελευταία ορατή ομάδα είναι η κοινοβουλευτική. Μοιραία κι άβουλη αντάμα, προσμένοντας ίσως κάποιο… θαύμα!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ