Newsroom

Newsroom

Μαραθώνια η σύσκεψη των αρχηγών

Ξεπέρασε τις τρεις ώρες η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την εισήγησή του…

Ξεπέρασε τις τρεις ώρες η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την εισήγησή του ο Πρόεδρος διεμήνυσε την ανάγκη για εθνική συνεννόηση, διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και προστασία των αδυνάμων.
Την ανάγκη να επιτευχθεί άμεσα εθνική συνεννόηση για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά την κρίση, επισήμανε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κάρολος Παπούλιας ανοίγοντας τη συζήτηση στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.
Ο κ. Παπούλιας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, χρησιμοποιώντας ξεκάθαρη γλώσσα τόνισε ότι απαιτείται ακόμη να ληφθούν εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή και θα στοχεύουν στην προστασία των οικονομικά αδυνάμων.
Πρώτη στο Προεδρικό Μέγαρο έφθασε η γενική γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, συνοδευόμενη από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μάκη Μαΐλη.
Ακολούθησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενώ λίγα λεπτά αργότερα στο Προεδρικό Μέγαρο αφίχθησαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τους Κώστα Αρβανιτόπουλο, Χρύσανθο Λαζαρίδη και τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη.
Σχεδόν ταυτόχρονα κατέφθανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης μαζί με τον πρέσβη Γ. Γεωργίου και το βουλευτή Αδωνι Γεωργιάδη.
Ο πρωθυπουργός προσήλθε τελευταίος συνοδευόμενος από τους υπουργούς Οικονομικών και Εξωτερικών και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Όλοι οι συνεργάτες των αρχηγών παρέμειναν σε διπλανή αίθουσα μαζί, με τους κυρίους Παπακωνσταντίνου και Δρούτσα, οι οποίοι λίγα λεπτά αργότερα από την έναρξη του συμβουλίου, εκλήθησαν να δώσουν διευκρινίσεις και εξηγήσεις για την οικονομική και πολιτική κατάσταση, καθώς και για το κλίμα που υπάρχει στο εξωτερικό για τη χώρα.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εισήλθε στην αίθουσα στις 12:40. Χαιρέτησε έναν προς έναν τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς και τις τέσσερις πρακτικογράφους της Βουλής που έχουν επιφορτισθεί με την τήρηση πρακτικών, και κάθησε στην κορυφή του τραπεζιού.
http://www.ethnos.gr

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…