Μαθήματα διεθνούς Δικαίου στον Ερντογάν από τον Προκόπη Παυλόπουλο (video)

Δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση του Τούρκου Προέδρου ο οποίος αμφισβήτησε ανοικτά τη Συνθήκη της Λωζάνης θέτοντας ζήτημα τουρκικής μειονότητας στη Θράκη ο Προκόπης Παυλόπουλος.

5a2922181dc524a82e8b457e

Παίρνοντας τον λόγο μετά τις πρώτες δηλώσεις Ερντογάν, ο Έλληνας Πρόεδρος, επικαλούμενος και την πανεπιστημιακή του ιδιότητα, σημείωσε ότι οι Συνθήκες δεν χρειάζονται αναθεώρηση ή επικαιροποίηση. «Η ερμηνεία του Δικαίου είναι αυτή που επιτρέπει την προσαρμογή στα σύγχρονα δεδομένα. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται και όροι που οδηγούν σε παρεξηγήσεις», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.

Πρόσθεσε δε ότι «η απάντηση σ’ αυτά τα θέματα θα δοθεί από την κυβέρνηση, διότι δεν είμαι εκτελεστικός πρόεδρος». «Τις σχέσεις μας πρέπει να τις στηρίζουμε στην ειλικρινή φιλία και η επίλυση του όποιου ζητήματος πρέπει να γίνει με ειρηνικά μέσα» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στον Προκόπη Παυλόπουλο ανταπάντησε ο Τούρκος ομόλογός του λέγοντας: «ωραία όσα είπατε, αλλά πρέπει να δώσω απάντηση γιατί αλλιώς θα ήταν ασέβεια απέναντι στον εαυτό μου. Δεν είμαι καθηγητής Νομικής, αλλά ξέρω καλά το πολιτικό δικαιο. Εκεί υπάρχει αναφορά σε επικαιροποίηση, αρκεί να υπάρχει συμφωνία μεταξύ των χωρών στο θέμα αυτό. Εγώ βέβαια αναφέρθηκα στα θέματα αυτά επειδή εσείς αναφερθήκατε σε αυτά. Αλλιώς θα τα συζητούσα αυτά τα ζητήματα με τον κ. Τσίπρα».

Διαβάστε σχετικά: 

Θέμα τουρκικής μειονότητας στη Θράκη έθεσε ο Ερντογάν

Παυλόπουλος σε Ερντογάν: Αδιαπραγμάτευτη η συνθήκη της Λωζάνης

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Μυτιλήνη: Οι γιατροί του νοσοκομείου ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ

viasmos 3

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Μυτιλήνη: Οι γιατροί του νοσοκομείου ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ

O 46χρονος θα οδηγηθεί τη Δευτέρα το πρωί στην Εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιά

ΛΑΡΚΟ: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις – Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά τους μέτρα

genikh syneleush larko 2

ΛΑΡΚΟ: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις – Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά τους μέτρα

Αποφασίστηκε η οργάνωση πλατιάς ενημέρωσης σε ολόκληρη την περιοχή της Λοκρίδας, ώστε να δυναμώσουν ακόμα…