Μανώλης Γλέζος, ο Τελευταίος Παρτιζάνος (εικόνες – video)

Τους αγώνες και τις συνεχείς μάχες του Μανώλη Γλέζου εξαίρει το ντοκιμαντέρ «Ο Τελευταίος Παρτιζάνος», ντοκιμαντέρ το οποίο προβλήθηκε το πρωί της Δευτέρας στον κινηματογράφο «Δαναό» και συνοδεύτηκε από συνέντευξη Τύπου στην οποία παρευρέθη και ο πρωταγωνιστής του.

γλέζος

Γνωστός ως ο άνθρωπος που κατέβασε τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη το 1941, ο Μανώλης Γλέζος είναι ζωντανός θρύλος της Αντίστασης. Σε ηλικία 92 ετών, είναι ακόμα ενεργός στην πολιτική σκηνή της χώρας και παρεμβαίνει σε καίρια ζητήματα. Αρνείται όμως πεισματικά να μιλήσει για την υποστολή της σημαίας.

«Ο Τελευταίος Παρτιζάνος» είναι ένα ντοκιμαντέρ-πορτραίτο του ανθρώπου που κρύβεται πίσω από τον μύθο του Μανώλη Γλέζου, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Χατζηπατέρα.

Ο σκηνοθέτης, μιλώντας για τις στιγμές που τον ενέπνευσαν να δημιουργήσει το ντοκιμαντέρ, αναφέρεται στην επίθεση με δακρυγόνα, και μάλιστα εξ’ επαφής, που είχε δεχθεί ο Μανώλης Γλέζος. Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση δημιούργησε όμως στον σκηνοθέτη η μετέπειτα στάση του διαδηλωτή, παλιού ήρωα της Αντίστασης, ο οποίος ζήτησε να συναντήσει τον αστυνομικό που του επιτέθηκε, δηλώνοντας δημοσίως ότι τον συγχωρεί. Το γεγονός αυτό, αποτέλεσε την αφορμή για να ακολουθήσει και να καταγράψει τα  τελευταία τρία χρόνια, τη ζωή του Μανώλη Γλέζου.

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε το πρωί της Δευτέρας στον κινηματογράφο «Δαναό» και συνοδεύτηκε από συνέντευξη Τύπου στην οποία βρέθηκε και ο πρωταγωνιστής του.

 

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Κυκλωμα εκβιαστων

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο από τους έξι κατηγορούμενους που απολογήθηκαν την Παρασκευή (19/7) για τη συμμετοχή…