Μαλλιά κουβάρια στο ΠΑΣΟΚ: Μετωπική σύγκρουση Βενιζέλου – Κωνσταντινόπουλου

Σφοδρή εσωκομματική κόντρα προκάλεσε η διαφοροποίηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από την γραμμή της ΔΗΣΥ για την αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια, με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να σχολιάζει καυστικά στο Twitter και να δέχεται ανάλογη απάντηση από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

5aeafd4f1dc5240b388b45a8

του Άγγελου Προβολισιάνου

Μιλώντας στην Επιτροπή για την Παρακολούθηση των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, ο κ. Βενιζέλος τάχθηκε υπέρ της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο νόμος δεν μπορεί να κάνει διάκριση μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων οικογενειών ως εν δυνάμει αναδόχων».

Διαβάστε σχετικά: Θετικοί στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια Βενιζέλος και Μπακογιάννη

Η διαφοροποίηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε τη διαδικτυακή αντίδραση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, κατηγορώντας τον στο Twitter για διγλωσσία. «Η επιστημονική σου άποψη να αναιρεί την πολιτική σου θέση!», είναι η φράση που συμπυκνώνει την κριτική του κ. Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος προσφάτως είχε εκφράσει την άποψη πως το Κίνημα Αλλαγής δεν θα πρέπει να ξανά στηρίξει με τη ψήφο του κανένα σχέδιο νόμου της κυβέρνησης. 

Το επίμαχο tweet:


«Δεν δέχομαι μαθήματα από κανέναν»

Σηκώνοντας το γάντι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν δέχεται μαθήματα αντιπολιτευτικής συνέπειας και πως ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν πρέπει να αξιοποιούνται με κριτήρια στιγμιαίου τακτικισμού. Μάλιστα, η ανακοίνωση καταλήγει με την προτροπή της… συστολής προς τον συνάδελφό του!

Διαβάστε την ανακοίνωση του γραφείου του Ευάγγελου Βενιζέλου:

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν δέχεται μαθήματα αντιπολιτευτικής συνέπειας. Επιπλέον κανείς δεν έχει το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων με κριτήρια στιγμιαίου τακτικισμού. Όποιος θέλει να κάνει αξιόπιστη αντιπολίτευση έχει πολλά αλλά θέματα να επιλέξει. Τέλος, η αυτονομία των πολιτικών χώρων δεν είναι ρητορική δήλωση, αλλά αποτέλεσμα που προκύπτει μέσα από σταθερές και καθαρές θέσεις στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον τόπο.

Ορισμένοι θα έπρεπε να έχουν μεγαλύτερη συστολή.

Αξιοσημείωτο είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν λίγες μόλις ώρες μετά την επιστολή της Φώφης Γεννηματά στον πρόεδρο της Βουλής με την οποία ζητούσε μεταξύ άλλων εκλογές «εδώ και τώρα»…

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…