Newsroom

Newsroom

Μαξίμου: Το σχέδιο της ΝΔ για αποσταθεροποίηση, έχει, πλέον, πέσει στο κενό

Για ανακολουθία σε μια σειρά ζητημάτων κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση το Μαξίμου. Όπως λένε κυβερνητικά στελέχη η ΝΔ χρειάστηκε δύο μέρες για να σχολιάσει με «σημείωμα» της, την ομιλία του Πρωθυπουργού για τον προϋπολογισμό, μόνο και μόνο για να αναπαράξει τα γνωστά ψεύδη και την καταστροφολογία που κατέρρευσαν, και πάλι, το Σάββατο στη Βουλή.

57ee89151dc524862d8b45f6

Σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε ενισχύει τις δαπάνες για την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Πρόνοια καθώς και τις επενδύσεις και την έρευνα, την ίδια στιγμή που διασφαλίζει την δημοσιονομική σταθερότητα και την αδιατάρακτη εκτέλεση του προϋπολογισμού, μιας και δεν υπάρχουν, πλέον, οι παράλογοι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων που είχε υπογράψει η ΝΔ.

Κατά την κυβέρνηση η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως «πιστός συνεχιστής της πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά» συνεχίζει στον ολισθηρό δρόμο της καταστροφολογίας και επιδιώκει την εκδικητική επιστροφή της στην εξουσία, για να εφαρμόσει το 4ο μνημόνιο και να ολοκληρώσει το αντικοινωνικό έργο του κ. Σαμαρά, ενώ δηλώνει πρόθυμη να υλοποιήσει σκληρότερη λιτότητα και υπόσχεται -και δια του αντιπροέδρου της- να εφαρμόσει ακόμα περισσότερα μέτρα από αυτά που εισηγείται το ΔΝΤ.

Την ίδια στιγμή, στην κυβέρνηση κάνουν λόγο για «Συμφωνία του Ψεύδους» του κ. Μητσοτάκη. Όπως λένε, ο πρόεδρος της ΝΔ μιλά για την οπισθοδρόμηση της ελληνικής οικονομίας και δημοσιονομικό εκτροχιασμό τη στιγμή που τη διετία 2012 – 2014 της σκληρής λιτότητας, η κυβέρνηση άφησε πίσω της απολύσεις, ανεργία, περικοπές δαπανών στο κοινωνικό κράτος και εκτεταμένη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Επιπλέον, σημειώνουν, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να υπερασπίζεται το success story του κ. Σαμαρά που στο τέλος του 2014, παρέδωσε άδεια ταμεία και ένα έλλειμμα ύψους 2 δισ. ευρώ σε σχέση με το στόχο του πλεονάσματος που είχε υπογράψει, ενώ η

ΝΔ «ξεχνά» ότι χωρίς τη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου το 2015, η χώρα θα ήταν δεσμευμένη λόγω των υπογραφών Σαμαρά – Βενιζέλου σε εξοντωτικούς στόχους πλεονασμάτων που, συγκεκριμένα για το 2017, θα σήμαινε ότι 5 δισ. ευρώ θα έπρεπε να αφαιρεθούν από την ελληνική οικονομία. Ταυτόχρονα, επισημαίνουν οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι, η ΝΔ «ξεχνά» ότι η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά είναι αυτή που είχε δεσμεύσει τη χώρα σε στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων, κατά μέσο όρο 4% μέχρι το 2030!

Στην κυβέρνηση βάλλουν επίσης κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων, αφού όπως υποστηρίζουν η επαναδιαπραγμάτευση και η βελτίωση των συμβάσεων που πέτυχε η σημερινή κυβέρνηση, σε μια σειρά από επενδύσεις, ακύρωσε τις λεόντειες και ζημιογόνες συμβάσεις που είχαν υπογράψει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

«Ενημερώνουμε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι η χώρα δεν πρόκειται να πέσει ξανά στα χέρια των προθύμων της καταστροφής. Η Ελλάδα έχει, πλέον, όραμα και βηματισμό και εισέρχεται σε μια περίοδο ανάκαμψης, όπως εκτιμούν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται με ορίζοντα την άμεση ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης, με ταυτόχρονη μέριμνα για τη στήριξη των χαμηλότερων στρωμάτων της κοινωνίας. Το σχέδιο της ΝΔ για αποσταθεροποίηση, έχει, πλέον, πέσει στο κενό», καταλήγουν. 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…