«Μαϊμού» self test με προορισμό την Ελλάδα

Στο Documento έφτασαν πληροφορίες που μιλούσαν για μπλοκάρισμα παρτίδας self tests εταιρείας από τις κινέζικες αρχές, τα οποία προορίζονταν για την Ελλάδα.

NewsRoom 21/04/2021 | 22:58

Στο γενικότερο μπάχαλο που επικρατεί με τα self tests, εξαιτίας των διαγωνισμών-εξπρές για την προμήθεια τους, που επιφέρει στις μειοδότριες εταιρείες πολλά εκατομμύρια ευρώ, προστίθενται τώρα  και τα πλαστά self tests!

Δυστυχώς δεν πρόκειται για ένα υποθετικό σενάριο, αλλά για αδιαμφισβήτητο γεγονός: Οι κινεζικές αρχές μπλόκαραν self tests εγκεκριμένης εταιρείας, τα οποία προμήθευε  ενδιάμεσος εταιρεία με την οποία είχε  κλείσει συμφωνία η ελληνική Metron Healthcare.

Με αυτή την συμφωνία με την οποία η Metron Healthcare πήρε μέρος στον διαγωνισμό για την προμήθεια self tests  ανέλαβε να προμηθεύσει με 7.375.000 self tests την ελληνική αγορά -έναντι 2,14 ευρώ έκαστο-, ενώ έχει και δικαίωμα προαίρεσης, δηλαδή τη δυνατότητα να επιλέξει να προμηθεύσει με ακόμη 7.375.000 Self tests, δηλαδή συνολικά σχεδόν 15 εκατομμύρια τεμάχια.

Πως όμως αποκαλύφτηκε η υπόθεση για το μείζον αυτό ζήτημα, που άπτεται της δημόσιας υγείας, την ώρα μάλιστα που  εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας των self tests έχουν μέχρι στιγμής κλείσει στην Ελλάδα 260 σχολεία και τμήματα σχολικών μονάδων;

Στο Documento έφτασαν πληροφορίες που μιλούσαν για μπλοκάρισμα παρτίδας self tests εταιρείας από τις κινέζικες αρχές, τα οποία προορίζονταν για την Ελλάδα. Οι πληροφορίες συμπλήρωναν μάλιστα πως προέκυψε αναντιστοιχία μεταξύ των self tests που είχαν δηλωθεί και αυτών που πήγαν να περαστούν από το τελωνείο. Αυτός ήταν και ο τρόπος -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες-, που οι κινεζικές αρχές εντόπισαν εργοστάσιο όπου φέρονταν να βρίσκονται πλαστά Self tests.Tα συγκεκριμένα test σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίζονταν να προέρχονται από την κινεζική εταιρεία JOYSBIO, αλλά μέσα από άλλη κινέζικη εμπορική εταιρεία.

Απευθυνθήκαμε επισήμως στην JOYSBIO, θέτοντας το ερώτημα αν παρτίδες με self test του δικού της εμπορικού σήματος είχαν μπλοκαριστεί ως τέστ «μαϊμού» και αν πραγματικά υπήρχε έρευνα των κινεζικών αρχών. 

Διαβάστε περισσότερα στο Documentonews