Newsroom

Newsroom

Μαξίμου: Ηρωϊκές εκφράσεις από γουέστερν σπαγγέτι

Να σχολιάσουν τις διαρροές από το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας, έσπευσαν στελέχη της κυβέρνησης, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «επειδή, όπως φαίνεται, θα περάσουν πολλές αναμετρήσεις μέχρι να κερδίσει εκλογές, μήπως να σκεφτούμε με κριτήριο, τι είναι ωφέλιμο για τον τόπο και ποιες αλλαγές είναι ώριμες για το πολιτικό σύστημα;»

5766b35b1dc524a6088b46b4

Νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία διέρρεε σχετικά με τις επαφές που έχουν προγραμματιστεί εντός της εβδομάδας μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και των πολιτικών αρχηγών, ότι «Ο κ. Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που κέρδισε δύο φορές».

Απαντώντας, οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι «ο πρωθυπουργός θα κάνει αυτήν την εβδομάδα επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς, με αντικείμενο τον εκλογικό νόμο και την συνταγματική αναθεώρηση».

Συνεχίζοντας «οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο, όπως συμφωνήθηκε στις σχετικές επαφές -ασχέτως αν κάποιοι, φορτωμένοι με άγχος, ξεκίνησαν τα παραπολιτικά από σήμερα. Κατανοούμε την πίεση, το αδιέξοδο και τους φόβους «κύκλων» της ΝΔ».

Καλεί τέλος τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσέλθει στην συζήτηση με κριτήριο ωφέλιμο για τον τόπο. «Οι κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης διοχετεύουν, ανωνύμως, στα ΜΜΕ διάφορες ηρωικές εκφράσεις από γουέστερν σπαγγέτι («Ο κ. Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που κέρδισε δύο φορές»…). Τους απαντούμε: επειδή, όπως φαίνεται, θα περάσουν πολλές αναμετρήσεις μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να κερδίσει εκλογές, μήπως, στο μεταξύ, να σκεφτούμε με κριτήριο, τι είναι ωφέλιμο για τον τόπο και ποιες αλλαγές είναι ώριμες για το πολιτικό σύστημα;»

(φωτό eurokinissi)