Μαγευτικό ξεκίνημα για το Athens Open Air Festival με «Βασιλιά των λιονταριών»

Η αφίσα και μια πρώτη παρουσίαση του φετινού προγράμματος δόθηκαν στη δημοσιότητα από τους υπεύθυνους του κινηματογραφικού φεστιβάλ «Athens Open Air Festival».

βασιλιας λιονταριων

Το Αthens Open Air Film Festival, ο δημοφιλής καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός της πρωτεύουσας που αποτελεί εδώ και δεκατρία χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής εμπειρίας των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της, δίνει μια πρώτη γεύση όσων θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες. Φυσικά ο πρόλογος της φετινής γιορτής δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την παρουσία της αφίσα της.

Το δημιουργικό για την 13η αφίσα του Athens Open Air Film Festival ανήκει στο σχεδιαστή οπτικής επικοινωνίας Βασίλη Μέξη. Σύμφωνα με το δημιουργό της «το Athens Open Air Film Festival είναι η ελευθερία του να “βρίσκουμε” το σινεμά όπου θέλουμε, σε μέρη που δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι μπορούσαμε να το συναντήσουμε. Είναι η ελευθερία της εμπειρίας μιας υπαίθριας προβολής. Η ελευθερία που μας δίνει η καλοκαιρινή νύχτα. Το AOAFF είναι ακόμα και η ελευθερία της ίδιας της φύσης που πλαισιώνει τις προβολές του. Κάθε φορά που ο προβολέας του Φεστιβάλ ανάβει στο σκοτάδι, εκατοντάδες βλέμματα στρέφονται και πετάνε προς αυτόν, σαν αιθέρια, μικροσκοπικά πλάσματα της νύχτας. Παίρνουν λίγο από το φως του και μια μαγική σκηνή έχει μόλις δημιουργηθεί».

Όσον αφορά τις επιλεγμένες ταινίες ανακοινώθηκαν τα δύο πρώτα έργα του φετινού προγράμματος. Η έναρξη του φεστιβάλ γίνεται την Πέμπτη 15 Ιουνίου στο Ζάππειο με την προβολή του κλασικού animation των Ρότζερ Αλερς και Ρομπ Μίνκοφ «Ο βασιλιάς των λιονταριών» με την οποία το Athens Open Air Film Festival συμμετέχει στον παγκόσμιο εορτασμό των 100 χρόνων της DISNEY.

Πριν από την προβολή θα πραγματοποιηθεί ζωντανή μουσική συναυλία από την El Sistema Greece Youth Orchestra  (τα μέλη της ορχήστρας είναι παιδιά και νέοι ηλικίας από 9 έως 17)  η οποία θα ερμηνεύσει τα αγαπημένα της κομμάτια από όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας ένα ποικίλο ρεπερτόριο κλασικής και δημοφιλούς μουσικής.

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου, στο Θέατρο Κολωνού, θα απολαύσουμε τη συναυλία της 50μελούς El Sistema Greece Youth Orchestra (τα μέλη της ορχήστρας είναι παιδιά και νέοι ηλικίας από 11 έως 26) η οποία θα παρουσιάσει ζωντανά τα κομμάτια που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «B-ME: Blending Melodies:  Bridging Cultural Identities», όπου 15 συνθέτες με 15 μουσικούς από προσφυγικό ή μεταναστευτικό υπόβαθρο συν-δημιούργησαν αυθεντικές μουσικές συνθέσεις με στόχο να γεφυρώσουν τις διαφορετικές πολιτιστικές ταυτότητες. Μετά από τη συναυλία θα ακολουθήσει η προβολή της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας του Τζουζέπε Τορνατόρε «Σινεμά ο παράδεισος».

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ