Λύθηκε το μυστήριο με το θολό… ρολόι του Πατούλη!

Η αξία της σημειολογίας

F1aavM8WAAYq7tz

Ως γνωστόν, ο Διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Ο άφαντος μέχρι χθες…περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης σε συνεργασία με τους επικοινωνιολόγους του ανέβασε στο Faceboook μια σειρά από φωτογραφίες για να προσπαθήσει να πείσει για τη συμβολή (του) και της Περιφέρειάς (του), στις πυρκαγιές. Εξού και το χιλιοπαιγμένο (από πολλά κυβερνητικά στελέχη) Look του αξύριστου…(βλ. Ζελλενσκι) για να δείξει ότι είναι μάχιμος…αλλά και του καλυμένου ρολογιού του.

Φυσικά η φωτογραφία με το «θολωμένο» έκλεψε την παράσταση και έγινε πολύς ντόρος στα social ποιος ο λόγος για να γίνει αυτό. Από σημειολογικής άποψης. κι επειδή εν μέσω του πύρινου εφιάλτη, αποκαλύφτηκε πως ο ίδιος δεν φρόντισε για τα προβλεπόμενα για την αντιπυρική προστασία, καθώς αγνόησε  την έκθεση κόλαφο της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) που έκρινε παράνομες τις απευθείας αναθέσεις της Διοίκησής του, για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, την ώρα που  ανακοίνωσε έναν «ανοιχτό» διαγωνισμό για τις 20 Ιουλίου, κατόπιν εορτής δηλαδη και πολύ καθυστερημένα, αφού η αντιπυρική περίοδος είχε ήδη ξεκινήσει από τον Μαϊο, όπως και το γεγονός ότι χρηματοδότησε με περίπου 11,5 εκ. € για υδροφόρες ιδιωτών που είναι άφαντες την ώρα που πλήττεται η Δυτική Αττική από τις φωτιές.

Το λιγότερο λοιπόν που ήθελε είναι να φανεί το ακριβό του ρολόι θέλοντας να δείξει ότι είναι ο Περιφερειάρχης του λαού… Ελα όμως που οι μετρ του είδους αποκάλυψαν την μάρκα. Κι αυτή δεν είναι άλλη από ένα «Rolex Yacht-Master»  .

 

 


Φυσικά «Οι κρίσεις πουλάνε καλά», όπως είχε πει και ο Ουμπέρτο Έκο όμως στην  προκειμένη περίπτωση , με  τις πυρκαγιές να μαίνονται και τις καταγγελίες για ελλείψεις στην τροφοδοσία υδροδότησης μάλλον χαμένος ήταν. Εδώ είχαμε μια αποτυχημενη διαφήμιση  πολιτικού προιόντος.

Σε άλλες φυσικές καταστροφές, ο Γιώργος Πατούλης και οι αντιπεριφερειάρχες του ήταν οι πρώτοι διαθέσιμοι να βγουν να μιλήσουν σε κανάλια και ραδιόφωνα. Όταν έχεις ενοχές… θολώνεις το αντικείμενο του πάθους  σου…με τα ακριβά ρολόγια!

 

 

 

 

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…