Newsroom

Newsroom

"Λουκουμάδες Αιγαίον": Κατέβασε ρολά ένα θρυλικό στέκι της Αθήνας

Ένα από τα πιο ιστορικά στέκια της Αθήνας, συνδεδεμένο με μυρωδιές, γεύσεις και αναμνήσεις, ήταν το κατάστημα «Λουκουμάδες Αιγαίον», στην οδό Πανεπιστημίου 46.

59b13b221dc524d07b8b461e

«Σχεδόν αιώνας πέρασε! Το “Αιγαίον” κλείνει εδώ έναν κύκλο! Αισιοδοξούμε να γλυκάνουμε και πάλι τους πελάτες μας σε νέες συνθήκες στο προσεχές μέλλον!», αναφέρει η ιστοσελίδα της επιχείρησης στο Facebook. 

Το κατάστημα «Αιγαίον» στεγάστηκε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, το 1926, στο νεοκλασικό του 1890 που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Χαριλάου Τρικούπη, στο κέντρο της Αθήνας.

Τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του το κατάστημα λειτούργησε ως καφενείο με την ίδια επωνυμία, ως μέλος της Αδελφότητας Καφεπωλών Αθηνών. Λίγα χρόνια μετά εισήγαγε στον τιμοκατάλογό του τους λουκουμάδες, το βασικό προϊόν που το μετέτρεψε σε περιώνυμο αθηναϊκό στέκι και του χάρισε αυτήν την ιδιαίτερη φήμη έως σήμερα.

Οι «Λουκουμάδες Αιγαίον» κατάφεραν να διατηρήσουν ζωντανή ολόκληρη παράδοση, με ένα συνδυασμό αγνών πρώτων υλών.

 Τον ιδρυτή του καταστήματος, Γεώργιο Φύλλα, με καταγωγή από τα Μεστά της Χίου, διαδέχτηκαν το 1973 τα παιδιά του, ο Μιχάλης και ο Ευγένιος Φύλλας.

Εκείνοι, με τη σειρά τους, παρέδωσαν αργότερα τη σκυτάλη στο γιο του Μιχάλη Φύλλα, τον Γιώργο, ο οποίος συνέχισε την οικογενειακή δραστηριότητα.

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

KERKYRA 2

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

Το ιστορικό έθιμο των Μπότηδων παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο στην φετινή του εκδοχή καθώς από…