Newsroom

Newsroom

Λουκέτο στο ξενοδοχείο "Athens Ledra" – Στέλνουν τους πελάτες σε άλλα ξενοδοχεία

Ο φόβος ότι η διεύθυνση του ξενοδοχείου «Athens Ledra» επί της λεωφόρου Συγγρού, προσπαθεί να βάλει λουκέτο ήταν έντονος ανάμεσα στους εργαζόμενους τις τελευταίες ώρες, καθώς υπήρχε η οδηγία οι πελάτες να σταλούν σε άλλα ξενοδοχεία ώστε αυτό να αδειάσει.

574d691e1dc52448238b47af

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Η πληρότητα του ξενοδοχείου είναι πάνω από 90%

Τελικώς η ΑΣΤΥ Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο ανακοίνωσε τη διακοπή λειτουργίας του Athens Ledra Hotel από σήμερα 31 Μαΐου 2016 λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στο koutipandoras.gr εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, είναι επί μήνες απλήρωτοι και μετά και από αυτή την εξέλιξη αγωνιούν.

Πρόκειται για 150 εργαζόμενους στους οποίους οφείλεται και το δώρο του Πάσχα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο koutipandoras.gr ο πρόεδρος του σωματείου Μπάμπης Ντότσικας: “Όσο περνάει από το χέρι μας θα το κρατήσουμε ανοιχτό γιατί στόχος της εργοδοσίας είναι να το κλείσει για μερικές μέρες και να το ανοίξει στο μέλλον με εργαζόμενους με πολύ χειρότερες συμβάσεις εργασίας”.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποίηση εδώ και πολλές ημέρες μπροστά στο ξενοδοχείο. Ξεκινούν από απόψε επίσχεση εργασίας

Σύμφωνα με μια πληροφορία που κυκλοφορεί ανάμεσα στους εργαζόμενους ο όμιλος Παρασκευαϊδη προτίθεται να κλείσει το ξενοδοχείο και να το βγάλει σε πλειστηριασμό στις αρχες Ιουλίου, όπου έχει ήδη συμφωνηθεί με Κορεατική εταιρία η εξαγορά του.

Σε σχετική ανακοίνωση το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων & Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αττικής, τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής

«Το ξενοδοχείο Athens Ledra δεν ήταν ποτέ, ούτε και τώρα, ένα τυχαίο ξενοδοχείο. Δεν είναι μια οποιαδήποτε μικρομεσαία επιχείρηση που γονατίζει από τον ανταγωνισμό με τα μονοπώλια του κλάδου. Ανήκει σε έναν όμιλο κολοσσό, πίσω από τον οποίο στοιχίζονται οικονομικά συμφέροντα διακλαδικά και διακρατικά.

Τα γεγονότα στο Athens Ledra εκτυλίσσονται σε μια εποχή που παρατηρείται σταθεροποίηση της ανάπτυξης στον τουρισμό που όλοι την βλέπουμε τα τελευταία τρία χρόνια. Το πρόβλημα μάλιστα οξύνθηκε το μήνα που η Αθήνα έχει πληρότητες στα ξενοδοχεία 100%, με τιμές διανυκτέρευσης όσο και δυο μισθοί εργαζομένων για τα πεντάστερα μεγαθήρια.

Μπροστά στο εύλογο ερώτημα πολλών: «γιατί τώρα και γιατί το Ledra» πολλοί προσπαθούν να αποκρύψουν και σε αυτήν την περίπτωση την αιτία που βρίσκεται στις στρατηγικές επιδιώξεις του κεφαλαίου που υπηρετούν οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του, επιδιώκοντας αυτή η πολιτική που γεννά καθημερινά απληρωσιά, δουλειά χωρίς δικαιώματα, ανεργία, φτώχια για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους να μείνει στο «απυρόβλητο».

Οι μεγαλοξενοδόχοι, (ο ΣΕΤΕ, η ΠΟΞ ) φέρνουν το Athens Ledra ως παράδειγμα για να πιέσουν για όσο πιο γρήγορη «αναδιάρθρωση» των κόκκινων δανείων που έλαβαν από τις τράπεζες, που με τη σειρά τους τα έδωσαν από χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τη δουλειά των εργαζομένων και τη φοροληστεία του λαού.

Καλούμε όλους του εργαζόμενους του κλάδου να κάνουμε τον αγώνα των εργαζομένων του ξενοδοχείου Athens Ledra δική μας υπόθεση.»

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

βερτζοπουλος

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

Απόψεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

5732019

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον…