Newsroom

Newsroom

Λωρίδα της Γάζας: Μακελειό και για τα ζώα – Αβοήθητα χιλιάδες αδέσποτα

Μια ακόμη παράλληλη τραγωδία λαμβάνει χώρα στην μικρή έκταση γης της Λωρίδας της Γάζας που σφυροκοπάται από τις ισραηλινές δυνάμεις. Εκατοντάδες ζώα κείτονται νεκρά ανάμεσα σε διαλυμένα κτήρια και δίπλα σε σκοτωμένους αμάχους.

F8KniW2WIAAJjHM

Oι κάτοικοι της Βόρειας Γάζας πήραν κάποια ζώα μαζί τους, ωστόσο τα περισσότερα εγκαταλείφθηκαν. Χιλιάδες ζώα σε φάρμες, οικόσιτα κατοικίδια και άστεγα ζώα χρειάζονται φροντίδα, τροφή και νερό στην αποκλεισμένη Γάζα, ενώ τι έχει συμβεί στα ζώα, που βρίσκονταν σε αγροτικές κολεκτίβες στο Be’eri και στο Kfar Aza κιμπούτς παραμένει άγνωστο. Δεν έχει γίνει καμία αναφορά στις δηλώσεις της ισραηλινής κυβέρνησης, για αυτά τα ζώα. Στο Kfar Aza, ο ισραηλινός στρατός χρειάστηκε μισή μέρα για να φτάσει στο κιμπούτς των 750 κατοίκων στο νότιο Ισραήλ όπου οι μάχες συνεχίστηκαν για τρεις μέρες.

Στη Γάζα, όπου το μέσο μέγεθος «φάρμας» είναι μόνο μισό στρέμμα, σύμφωνα με την παλαιστινιακή οργάνωση ANERA, υπάρχουν μερικές πολύ μικρές φάρμες πουλερικών και αγελάδων, καθώς με 2,1 εκατομμύρια ανθρώπους σε 140 τετραγωνικά μίλια, δεν υπάρχει χώρος για άσκηση οποιουδήποτε είδους κτηνοτροφίας σε σημαντική κλίμακα.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών υπολόγισε το 2017 ότι υπήρχαν έως και 9.000 βοοειδή και 60.000 πρόβατα στη Γάζα, αριθμοί που είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχουν μειωθεί απότομα τώρα, λόγω της αστικής επέκτασης, στην ήδη περιορισμένη γεωργική γη.

Πολλοί κάτοικοι της Γάζας κατάφεραν να πάρουν μαζί τους τα ζώα τους και να διασώσουν κάποια από τα πυρά, ωστόσο η Γάζα είναι ακόμη γεμάτη με αδέσποτα σκυλιά και γάτες. Ζώα που από θαύμα, επέζησαν μετά τη δολοφονία των ανθρώπινων οικογενειών τους τριγυρνούν στους δρόμους μόνα, πεινασμένα, τρομοκρατημένα και πολλά από αυτά είναι βαριά τραυματισμένα.

«Οι δρόμοι της Γάζας εξακολουθούν να είναι γεμάτοι με αδέσποτες γάτες που δεν έχουν καταφύγιο από τις βόμβες και λόγω αυτής της κρίσης, δυσκολεύονται περισσότερο να βρουν τροφή», δημοσίευσε το καταφύγιο Sulala Animal Rescue στις 11 Οκτωβρίου 2023.

aninmals gaza 4

Ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γάζα έκλεισε στις 11 Οκτωβρίου 2023. Το Sulala Animal Rescue συνεχίζει να ταΐζει 400 σκυλιά και 130 γάτες στο καταφύγιο 5 στρεμμάτων και κάνει έκκληση για διεθνής παρέμβαση για να σώσουν τα ζώα. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, το καταφύγιο Sulala Animal Rescue βασίζεται σε ένα «hot spot» που λειτουργεί με μπαταρία για να διατηρεί την επικοινωνία με τον έξω κόσμο.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…