Newsroom

Newsroom

"Looking for Johnny: The Legend of Johnny Thunders" στον Μικρόκοσμο

21/6

looking for johnny

Μια προβολή κι ένα πάρτι σας περιμένει το Σάββατο 21/6 στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος, στη Συγγρού. Το θέμα είναι ενδιαφέρον και συνοψίζεται στο όνομα και την προσωπικότητα του θρυλικού κιθαρίστα των New York Dolls και Heartbreakers, Johnny Thunders.

Ένα ερώτημα χωρίς προφανή απάντηση ήταν αυτό που κίνησε τον Danny Garcia να ερευνήσει το μύθο και την πραγματική ιστορία του θρυλικού κιθαρίστα των New York Dolls και Heartbreakers, και να σκηνοθετήσει το 90’ διάρκειας ντοκιμαντέρ, που καταγράφει την καριέρα του Thunders από το ξεκίνημά της στις αρχές των seventies, μέχρι τον τραγικό του θάνατο το 1991.

Ο μουσικός από το Queens της Νέας Υόρκης, ενέπνευσε το glam-metal, το punk και γενικότερα την underground μουσική σκηνή και κουλτούρα, για τουλάχιστον 3 γενιές. Η ταινία εξετάζει τα πρώτα βήματα του Johnny Thunders στη μουσική, ως ιδρυτικό μέλος των New York Dolls αρχικά, και αργότερα μαζί με τους Heartbreakers στη Νέα Υόρκη αλλά και το Λονδίνο, ταυτόχρονα με την έκρηξη του punk. Επίσης, εξερευνά το μοναδικό στυλ του, την προσωπική του μάχη με τα ναρκωτικά, αλλά και όλες τις θεωρίες που προέκυψαν σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου του, στο ξενοδοχείο St. Peter’s House της Νέας Ορλεάνης, στις 23 Απριλίου 1991, σε ηλικία 38 ετών.

Γιατί, είναι αλήθεια πως, όταν ο Johnny Thunders πέθανε, άφησε πίσω του ένα μυστήριο. Αν και το MTV και όλος ο μουσικός Τύπος της εποχής αναφέρθηκαν, τότε, εκτενώς στην απώλεια, ένα είναι το μόνο σίγουρο: O Thunders στα μάτια των πολλών, ήταν ένας αινιγματικός περιθωριακός τύπος, με μια στρατιά από αφοσιωμένους fan που τον λάτρευαν, ωστόσο. Ο Thunders αρνήθηκε εξαρχής να παίξει το παιχνίδι των εταιριών, και αυτός ήταν ο λόγος που κάποιοι τον εξύμνησαν, ενώ αρκετοί άλλοι τον καταράστηκαν.

Ανάμεσα στους συνεντευξιαζόμενους, συναντάμε τους Sylvain Sylvain, Lenny Kaye, Walter Lure, Billy Rath, Bob Gruen, Terry Chimes, Alan Vega, Peter Perrett, Sami Yaffa, καθώς και 4 από τους διάφορους μάνατζερ του Johnny, τους Marty Thau, Leee Black Childers, BP Fallon και Malcolm McLaren.

Στο φιλμ ακούγονται αποσπάσματα από 40 τραγούδια, με αρχειακό υλικό από live εμφανίσεις του από όλες τις περιόδους της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένου και σπάνιου υλικού που δεν έχει ξαναδεί το φως της δημοσιότητας, από τα χρόνια με τους New York Dolls και τους Heartbreakers.

Cult κινηματογραφιστές, όπως οι Bob Gruen, Don Letts, Patrick Grandperret και Rachael Amadeo, συνεισέφεραν κι εκείνοι με το προσωπικό τους αρχείο, βοηθώντας έτσι τον Garcia να αποτυπώσει την χαρισματική, χαοτική προσωπικότητα του θρύλου της αμερικανικής μουσικής, αλλά και το στοιχείο του πόνου που την περιέβαλε.

Τον Danny Garcia, σκηνοθέτη του φιλμ, ο οποίος θα παρεβρεθεί στην προβολή απαντώντας σε ερωτήσεις του κοινού, τον γνωρίζουμε από το προηγούμενο ντοκιμαντέρ του “The Rise & Fall of The Clash”.
Ο νεαρός ισπανός κινηματογραφιστής, πέρασε 18 μήνες περιπλάνησης ανά τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, όπου συναντήθηκε με 50 άτομα από τον στενό κύκλο του Thunders, χτίζοντας τελικά μια ελκυστική αφήγηση βασισμένη σε μαρτυρίες από πρώτο χέρι.

Θα παρευρεθεί επίσης η Nina Antonia, συγγραφέας του βιβλίου “Johnny Thunders – In Cold Blood”, που θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.

Ακολουθεί After Party, στο TIKI BAR, με τους Rankin Johnny (THC Sound System) & Haris G (The Ducky Boyz) με τιμή εισόδου 8 €.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας έγινε στις 3 Μαϊου στο Σικάγο. Το φιλμ, παραγωγή της Chip Baker Films σε συνεργασία με την Jungle Records, πρόκειται να κυκλοφορήσει στη συνέχεια σε DVD, Blue-Ray κλπ.

MIKROKOSMOS THEATRE – Συγγρού 106,
TIKI BAR ATHENS: Φαλήρου 15 & Μακρυγιάννη. Σταθμός Μετρό “Ακρόπολη”
 

Σφοδρή επίθεση σε Τσάφο και Μητσοτάκη από βουλευτή της ΝΔ: «Είναι πολιτικά άσχετος, υπάρχει ζήτημα»

ΝΔ

Σφοδρή επίθεση σε Τσάφο και Μητσοτάκη από βουλευτή της ΝΔ: «Είναι πολιτικά άσχετος, υπάρχει ζήτημα»

«Ο κ. Τσάφος είναι τυχερός γιατί προηγήθηκε η απομάκρυνση Δοξιάδη οπότε δεύτερη απομάκρυνση πάει πολύ.…

Πισπιρίγκου: «Γύρισε στο κελί και τα έσπασε όλα», λέει συγκρατούμενή της – Τι απαντά η ίδια (video)

pispirigkou

Πισπιρίγκου: «Γύρισε στο κελί και τα έσπασε όλα», λέει συγκρατούμενή της – Τι απαντά η ίδια (video)

H Ρούλα Πισπιρίγκου καταδικάστηκε σε δις ισόβια για τον θάνατο των δύο παιδιών της, Μαλένας…

Απίστευτο ξύλο στον ΗΣΑΠ: «Πορτοφολάς» έριξε μπουνιές σε security που προσπαθούσε να τον βγάλει απ’ τον συρμό (video)

Καταγραφή 22

Απίστευτο ξύλο στον ΗΣΑΠ: «Πορτοφολάς» έριξε μπουνιές σε security που προσπαθούσε να τον βγάλει απ’ τον συρμό (video)

Ευτυχώς συνάδελφοι του security κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον κλέφτη

Νέο εργατικό ατύχημα στην Κρήτη: 2 τραυματίες από πτώση μαρμάρων κατά τη διάρκεια εργασίας με γερανοφόρο

Κρήτη

Νέο εργατικό ατύχημα στην Κρήτη: 2 τραυματίες από πτώση μαρμάρων κατά τη διάρκεια εργασίας με γερανοφόρο

Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση για τα τραύματα των δύο τραυματιών στην Κρήτη