Newsroom

Newsroom

Lockdown στην Αττική: Tα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι – Στις 18.00 οι ανακοινώσεις

Η αύξηση των νέων κρουσμάτων στην Αττική, φέρνει αυστηρότερο lockdown με επαναφορά του click away και άνοιγμα μόνο των λυκείων στις «κόκκινες» περιοχές.

5232124

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες όλεαα δείχνουν ότι η Αττική θα βρεθεί σε καθεστώς lockdown έστω και προληπτικά καθώς η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ειδικά στο κέντρο της Αθήνας και η ύπαρξη του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού δημιουργούν έντονο προβληματισμό και ανησυχία στους ειδικούς ως προς τη διασπορά του κορονοϊού.

Όπως χαρακτηριστικά μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN TV, σήμερα μέχρι στις 10 το πρωί, καταγράφηκαν τόσα κρούσματα κορονοϊού, όσα χθες ολόκληρη την ημέρα, δηλαδή περίπου 313.

Άλλωστε χθες ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν μολυνθεί με το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού ανέρχονται στα 66.

Σε ό,τι αφορά το λιανεμπόριο τα καταστήματα επιστρέφουν στη διαδικασία click in shop αλλά και click away, δηλαδή με ραντεβού. Το μέτρο θα έχει άμεση εφαρμογή μάλλον από αύριο Σάββατο 30/1. Παράλληλα, όλα δείχνουν ότι θα παραμείνουν επίσης ανοιχτά τα κομμωτήρια αλλά και τα σημεία περιποίησης νυχιών όπως πάντα με ραντεβού.

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι ανοίγουν τα γυμνάσια σε όλη τη χώρα, ενώ τα λύκεια μόνο στις περιοχές που δεν έχουν χαρακτηριστεί ως “κόκκινες”. Επομένως στην Αττική μάθημα για τους μαθητές λυκείου με τηλεκπαίδευση. 

Όσον αφορά στο ωράριο κυκλοφορίας των πολιτών η επιτροπή δεν έχει ακόμη αποφανθεί, αλλά δε φαίνεται να εισηγείται τη διεύρυνση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18.00 έως τις 5 το πρωί, ώστε να παραμείνει ως έχει η κατάσταση, δηλαδή απαγόρευση από τις 9 το βράδυ.

Αυτό άλλωστε φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από τη δήλωση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη, η οποία ανέφερε το πρωί της Παρασκευσής ότι η μετάθεση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 18:00 θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερη σύγχυση.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε συγκεκριμένα ότι υπάρχει προβληματισμός για την Αττική ο οποίος εκδηλώνεται από τους ειδικούς και από μέλη της επιτροπής.

Από την πλευρά του ο καθ. Λοιμοξιολογίας Νίκος Σύψας διευκρίνισε πως τα όποια μέτρα θα διαρκέσουν αρχικά για δύο εβδομάδες και στη συνέχεια θα επανεξεταστούν. Σημείωσε πως στην Αττική δεν έχουν ξεφύγει ακόμη τα πράγματα, ωστόσο θέλουν να προλάβουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο και γι’ αυτό συζητούν από τώρα πιο ενισχυμένα μέτρα. Διευκρίνισε, δε, πως οι δύο δείκτες που ανησυχούν τους ειδικούς είναι η αύξηση των νοσηλειών και η αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ, η οποία και έχει ξεπεράσει το 60% και πως «κανείς δεν θέλει μια Αττική στο έλεος της πανδημίας». 

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…