Οι ομοφυλόφιλοι υποφέρουν συχνότερα από ημικρανίες λόγω… ομοφοβίας

Διαπιστώθηκε ότι οι ομοφυλόφυλοι άνδρες, οι λεσβίες και οι αμφιφυλόφιλοι έχουν 58% μεγαλύτερη πιθανότητα πονοκεφάλου και ημικρανίας από τους ετεροφυλόφιλους.

woman 2609115 1920

Οι ομοφυλόφιλοι και οι άλλοι άνθρωποι που ανήκουν στην κοινότητα ΛΟΑΤ (Λεσβίες , Ομοφυλόφιλοι , Αμφιφυλόφιλοι και Τρανς ), είναι πολύ πιθανότερο να υποφέρουν από ισχυρούς πονοκεφάλους και ημικρανίες, σε σχέση με τους ετεροφυλόφιλους, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο , με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Τζέισον Ναγκάτα , οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό νευρολογίας « JAMA Neurology» , ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 10.000 άτομα ηλικίας 31 έως 42 ετών .

Από αυτούς το 86% δήλωσαν ετεροφυλόφιλοι , το 10% «κυρίως ετεροφυλόφιλοι », ενώ το 4% ΛΟΑΤ . Διαπιστώθηκε ότι οι ομοφυλόφυλοι άνδρες, οι λεσβίες και οι αμφιφυλόφιλοι έχουν 58% μεγαλύτερη πιθανότητα πονοκεφάλου και ημικρανίας από τους ετεροφυλόφιλους. Σχεδόν το ένα τρίτο των ατόμων ΛΟΑΤ έχουν κατά καιρούς ημικρανίες . Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι δεν έχουν κάποια εξήγηση γι ‘ αυτό , όμως θεωρούν πιθανό ότι οι άνθρωποι που ανήκουν στην κοινότητα ΛΟΑΤ βιώνουν αρνητικές εμπειρίες λόγω ομοφοβίας και διακρίσεων , κάτι που τους προκαλεί στρες και τελικά πυροδοτεί πονοκεφάλους.

«Οι γιατροί θα πρέπει , πάντως , να έχουν υπόψη τους ότι οι ημικρανίες είναι αρκετά συχνές στα άτομα ΛΟΑΤ και θα πρέπει να κάνουν τη σχετική αξιολόγηση », ανέφερε ο Ναγκάτα . «Βρήκαμε ακόμη ότι οι άνθρωποι που προσδιορίζονται κυρίως ως ετεροφυλόφιλοι , αλλά έχουν επίσης κάποια έλξη προς το ίδιο φύλο , είναι πιθανότερο να νιώσουν ημικρανία, σε σχέση με όσους δηλώνουν αποκλειστικά ετεροφυλόφιλοι », πρόσθεσε .

Οι ημικρανίες είναι μία μορφή πονοκεφάλου που συχνά συνοδεύεται από ναυτία , εμετό και υπερευαισθησία στο φως και στους ήχους . Συνήθως προκαλεί δυνατό πόνο μόνο στη μία πλευρά του κεφαλιού . Εννέα στους δέκα πάσχοντες από ημικρανίες έχουν σχετικό οικογενειακό ιστορικό , ενώ το φαινόμενο είναι πολύ συχνότερο στις γυναίκες από ό ,τι στους άνδρες. 

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…