Lizzo: Μήνυση για παρενόχληση από πρώην χορεύτριές της – Έκανε body shaming και τις έβαζε να συμμετέχουν σε σεξουαλικά σόου

Τρεις χορεύτριες της την εκθέτουν, καθώς η pop star Lizzo βρίσκεται αντιμέτωπη με βαριές κατηγορίες μετά από μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος της. Καταγγέλουν μεταξύ άλλων σεξουαλική παρενόχληση και εχθρικό εργασιακό περιβάλλον.

Lizzo 1

Η Lizzo αντιμετωπίζει μήνυση από τρεις χορευτές περιοδείας που ισχυρίζονται ότι υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση και ένα εχθρικό περιβάλλον εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της πίεσης να αγγίξουν γυμνούς χορευτές κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής σεξουαλικής εκπομπής.

Σημειώνεται πως η Lizzo εκτός από pop star είναι γνωστή ως υπέρμαχος του body positivity και του self-love, έχει επομένως κάνει τη θετικότητα του σώματος κεντρική πτυχή της προσωπικής της επωνυμίας.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating)

Η μήνυση, που κατατέθηκε την Τρίτη (01/08) από τις χορεύτριες Arianna DavisCrystal Williams και Noelle Rodriguez περιλαμβάνει κατηγορίες για σεξουαλική, θρησκευτική και φυλετική παρενόχληση, διακρίσεις, body shaming/ weight-shaiming ακόμα και επίθεση.

Η μήνυση, που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, περιλαμβάνει επίσης ισχυρισμούς ότι οι χορεύτριες “αναγκάστηκαν να υπομείνουν σεξουαλικά απαξιωτική συμπεριφορά” και “πιέστηκαν να συμμετάσχουν σε ενοχλητικά σεξουαλικά σόου” μεταξύ 2021 και 2023.

AP23175704407540
Lizzo performs during Glastonbury Festival in Worthy Farm, Somerset, England, Saturday, June 24, 2023. (Joel C Ryan/Invision/AP)

Σύμφωνα με τη μήνυση, η Lizzo επέστησε την προσοχή χορεύτριας για το βάρος της (weight-shaming) μετά από μια εμφάνιση στο μουσικό φεστιβάλ South by Southwest (SXSW). Η τραγουδίστρια και ο χορογράφος της είπαν αργότερα στη χορεύτρια, Αριάννα Ντέιβις, ότι φαινόταν «λιγότερο αφοσιωμένη» στον ρόλο της – ένα σχόλιο που η αγωγή περιγράφει ως κεκαλυμμένη ανησυχία για το βάρος της χορεύτριας.

Η μήνυση λέει ότι η Lizzo και άλλα μέλη του προσωπικού «δεν το είπαν ποτέ ρητά», αλλά έδωσε την εντύπωση ότι η Davis «χρειαζόταν να εξηγήσει την αύξηση του βάρους της και να αποκαλύψει προσωπικά στοιχεία για τη ζωή της για να διατηρήσει τη δουλειά της».

Σε μια δήλωση στο Billboard, ο δικηγόρος των χορευτών Ron Zambrano έδωσε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτούς τους ισχυρισμούς σχετικά με την αύξηση βάρους: «Η εκπληκτική φύση του τρόπου με τον οποίο η Lizzo και η ομάδα διαχείρισης της αντιμετώπιζαν τους καλλιτέχνες τους φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με όλα όσα υποστηρίζει η Lizzo δημόσια, ενώ ιδιωτικά ζυγίζει. – ντροπιάζει τις χορεύτριες της και τις εξευτελίζει με τρόπους που όχι μόνο είναι παράνομοι αλλά και απολύτως αποθαρρυντικοί».

Η Lizzo
Η Lizzo  JORDAN STRAUSS/INVISION/AP

Μεγάλο μέρος της μήνυσης απαρτίζουν και όσα διαδραματίστηκαν νωρίτερα αυτή τη χρονιά σε ένα στριπτιτζάδικο του Άμστερνταμ. Φέρεται πως οι χορεύτριες εξαναγκάζονταν να πιάνουν δονητές που προεξείχαν από τους κόλπους των showgirls και να τρώνε μπανάνες που προεξέχουν επίσης από τους κόλπους άλλων γυναικών».

Η επίσκεψη στο strip club “Bananenbar”, έγινε μετά από ένα show στην πόλη. Στη μήνυση περιγράφεται επίσης πως όσοι παρευρίσκονταν σε αυτά ευνοούνταν από την τραγουδίστρια και είχαν μεγαλύτερη ασφάλεια σε επαγγελματικό επίπεδο.

Στο κλαμπ λοιπόν, η Lizzo φέρεται να “άρχισε να προσκαλεί τα μέλη της ομάδας της να αγγίζουν εκ περιτροπής τους γυμνούς performers, να πιάνουν δονητές από τους κόλπους των καλλιτεχνών και να τρώνε μπανάνες που προεξείχαν από τους κόλπους των χορευτριών“, σύμφωνα με την αγωγή.

AP23175704725741
Lizzo performs during Glastonbury Festival in Worthy Farm, Somerset, England, Saturday, June 24, 2023. (Joel C Ryan/Invision/AP)

Μεταξύ των ισχυρισμών εναντίον της Lizzo – της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Melissa Viviane Jefferson – είναι ότι “πίεσε τη Ντέιβις να αγγίξει το στήθος” μιας στρίπερ και αφού εκείνη αντιστάθηκε στην αρχή τελικά δέχθηκε “φοβούμενη ότι μπορεί να τη βλάψει μελλοντικά” αν δεν το έκανε.

Όταν τελικά η Ντέβις συναίνεσε και άγγιξε για λίγο τη χορεύτρια, η ομάδα ξέσπασε σε γέλια, αναφέρεται στη μήνυση. Στη συνέχεια, η Lizzo φέρεται να πίεσε ένα μέλος του προσωπικού ασφαλείας της να ανέβει στη σκηνή και άρχισε να φωνάζει, “βγάλ’ το”.

Μια εβδομάδα αργότερα, μετά από ένα show στο Παρίσι, η Lizzo κάλεσε τους χορευτές της σε ένα κλαμπ, ώστε “να μπορέσουν να μάθουν κάτι ή να εμπνευστούν από την παράσταση”, αναφέρει η μήνυση. “Αυτό που η Lizzo παρέλειψε να αναφέρει όταν κάλεσε τους χορευτές σε αυτή την παράσταση ήταν ότι ήταν ένα καμπαρέ μπαρ με γυμνούς χορευτές“.

Στη μήνυση η παράσταση περιγράφεται ως “έντεχνη”, ωστόσο οι ενάγοντες ήταν “σοκαρισμένοι που η Lizzo θα τους έκρυβε τη φύση του event, στερώντας τους την επιλογή να μην συμμετάσχουν”.

Η Lizzo
Η Lizzo  ROB GRABOWSKI/INVISION/AP

Προσηλυτισμοί και χλευασμός για το προγαμιαίο σεξ

Από τη μήνυση δεν λείπουν ούτε οι ισχυρισμοί για θρησκευτική παρενόχληση καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η επικεφαλής της χορευτικής ομάδας της Lizzo, Shirlene Quigley κήρυττε τις χριστιανικές της πεποιθήσεις και δεν έχανε ευκαιρία να προσηλυτίζει τον οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από τις όποιες διαμαρτυρίες.

Αφού μάλιστα η Quigley ανακάλυψε ότι η Ντέιβις ήταν παρθένα, συζήτησε το συγκεκριμένο θέμα σε συνεντεύξεις και το δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει η αγωγή. Και όταν τα μέλη της ομάδας της ζήτησαν να σταματήσει να πιέζει τη Νοέλ Ροντρίγκεζ, την οποία η Quigley θεωρούσε “άπιστη”, η ίδια είχε απαντήσει: “Καμία δουλειά και κανείς δεν θα με εμποδίσει να μιλήσω για τον Κύριο“.

Δύο χορευτές της Lizzo απολύθηκαν τον Απρίλιο και τον Μάιο. Σύμφωνα με τη μήνυση, η Κρίσταλ Γουίλιαμς έχασε τη δουλειά της στις 26 Απριλίου, μέρες αφότου μίλησε σε ένα μίτινγκ όπου αμφισβήτησε τον ισχυρισμό της Lizzo ότι οι χορευτές έπιναν πριν από τις παραστάσεις.

Την προηγούμενη μέρα, η Lizzo είχε πει στο γκρουπ ότι θα έπρεπε να περάσουν ξανά οντισιόν, μια κίνηση που προκάλεσε αυτό που στην αγωγή περιγράφεται ως μια «εξοντωτική» πρόβα 12 ωρών.

Η Lizzo
Η Lizzo  AMY HARRIS/INVISION/AP

Εάν η Lizzo ήταν δυσαρεστημένη με την απόδοσή τους, σύμφωνα με την αγωγή, οι χορευτές θα απολύονταν.

Κατά τη διάρκεια της πρόβας μάλιστα, η Ντέιβις φοβόταν τόσο πολύ ότι θα έχανε τη δουλειά της σε περίπτωση που πήγαινε στην τουαλέτα με αποτέλεσμα να λερώσει το παντελόνι της. Για να ολοκληρώσει την πρόβα τής δόθηκε ένα διάφανο ρούχο χωρίς εσώρουχα.

Όταν η Lizzo έθεσε ξανά το θέμα την επόμενη μέρα, η Γουίλιαμς απάντησε, λέγοντας ότι οι χορευτές δεν έπιναν, για να λάβει μία μάλλον ειρωνική απάντηση από τη σταρ, η οποία φέρεται να είπε: “ωραία αν δεν πίνετε, τότε καλό για σας”.

Πέντε ημέρες αργότερα, στις 26 Απριλίου, ο διευθυντής της περιοδείας της Lizzo απέλυσε τη Γουίλιαμς επικαλούμενος περικοπές, ωστόσο κανείς άλλος από την ομάδα δεν απολύθηκε.

Την ίδια στιγμή και ενώ δημοσιεύματα και βίντεο χαρακτηρίζουν τη Lizzo ως “τον χειρότερο άνθρωπο” η ίδια εξακολουθεί να εμπνέει τους θαυμαστές της. Σε ένα πρόσφατο βίντεο που έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η τραγουδίστρια φαίνεται να λέει σε μια νεαρή γυναίκα που παρακολουθεί μια συναυλία της στην Αυστραλία πόσο όμορφη και ξεχωριστή είναι – και πώς “θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη χορεύτρια στον κόσμο“.

Η σκηνοθέτης Σοφία Άλισον για τη Lizzo

Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς καμία δήλωση μέχρι ώρας από την Αμερικανίδα σταρ που κατά τα άλλα προασπίζεται ένθερμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και «ηγείται» άτυπα του body positivity στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

Την ίδια ώρα, η σκηνοθέτης Σοφία Άλισον αποκάλυψε ότι εγκατέλειψε τη σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ της Lizzo το 2019, επειδή αντιμετώπισε κακομεταχείριση από την ίδια.

«Μου φέρθηκε με τόση ασέβεια. Είδα πόσο αλαζονική, εγωκεντρική και αγενής είναι» τόνισε.

Τέλος, η ίδια η Μπιγιονσέ δεν συμπεριέλαβε το όνομα της Lizzo στους στίχους ενός από τα τραγούδια της στην παγκόσμια περιοδεία που κάνει, εν μέσω ισχυρισμών για σεξουαλική παρενόχληση.

AP23119018435721
Lizzo performs at the New Orleans Jazz & Heritage Festival in New Orleans, Friday, April 28, 2023. (AP Photo/Gerald Herbert)

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

mariare8umno.00 02 39 16.Still002

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

Σε μια πρωτοφανή κίνηση κατατρομοκράτησης φοιτήτριας προχώρησε η αστυνομία στο Ρέθυμνο την Παρασκευή.