Newsroom

Newsroom

Λήξη συναγερμού στη Δρέσδη: Συνελήφθη ο ένοπλος που κρατούσε ομήρους

Τέλος στην κατάσταση ομηρίας που ήταν σε εξέλιξη σε εμπορικό κέντρο της Δρέσδης έβαλε η αστυνομία, έπειτα από επιχείρηση που διήρκεσε αρκετές ώρες, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

dresden 780x410 1

Έληξε ο έκτακτος συναγερμός που είχαν σημάνει οι αρχές της Δρέσδης για την ομηρία πολιτών σε κατάστημα εμπορικού κέντρου της Δρέσδης, αφού η αστυνομία δήλωσε ότι αφόπλισε τον δράστη και του πέρασε χειροπέδες απελευθερώνοντας τους δύο ομήρους, που είναι καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ο 40χρονος άνδρας με το όπλο τραυματίσθηκε στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, όμως η αστυνομία δεν αναφέρει αν ο τραυματισμός οφείλεται σε σφαίρα ή πόσο σοβαρός είναι.

 


Νωρίτερα, ο ένοπλος φέρεται να άνοιξε πυρ στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Dresden και στη συνέχεια σκότωσε μία 62χρονη γυναίκα σε διαμέρισμα στο Ammonhof πριν καταφύγει στο εμπορικό κέντρο Dresden Altmarktgalerie. Οι αστυνομικές πληροφορίες λένε ότι ο δράστης είναι ο γιος της δολοφονημένης γυναίκας.

Οι αρχές ανέφεραν ότι ο δράστης φέρεται να πάσχει από χρόνια ψυχικά προβλήματα, ενώ ειδικοί διαπραγματευτές της αστυνομίας βρίσκονταν σε διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του προκειμένου να επιλυθεί αναίμακτα η κατάσταση.

Οι απελευθερωμένοι όμηροι οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικό έλεγχο.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…