Λιβύη: Ρουκέτα έπληξε το αεροδρόμιο της Τρίπολης

Ρουκέτα έπληξε το βράδυ της Δευτέρας το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Λιβύης σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών που επικαλείται το Reuters.…

libya 0

Ρουκέτα έπληξε το βράδυ της Δευτέρας το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Λιβύης σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών που επικαλείται το Reuters. Εν τω μεταξύ η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη (Unsmil) ανακοίνωσε ότι απομάκρυνε προσωρινά το προσωπικό της από τη χώρα για λόγους ασφαλείας.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν την Κυριακή γύρω από το αεροδρόμιο της Τρίπολης. Από τις συγκρούσεις καταστράφηκαν περίπου δέκα αεροπλάνα των κρατικών λιβυκών αερογραμμών Afriqiyah Airways και Libyan Airlines.

Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο της Τρίπολης έκλεισε την Κυριακή για τρεις ημέρες λόγω των συγκρούσεων που ξέσπασαν όταν ομάδες ισλαμιστών επιτέθηκαν για να εκδιώξουν τους πρώην αντάρτες του Ζεντέν, οι οποίοι όμως τους απώθησαν.

Πλέον στη χώρα λειτουργούν μόνο δύο αεροδρόμια, αυτά των πόλεων Αλ Μπάιντα και Τομπρούκ, στα ανατολικά. Οι ξένοι υπήκοοι όμως δεν επιτρέπεται να επιβιβαστούν σε πτήσεις για τις ανατολικές επαρχίες της Λιβύης.

Η απαγόρευση αυτή επιβλήθηκε από την κυβέρνηση μετά τις επιχειρήσεις εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών που ξεκίνησε ο απόστρατος στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ στις 16 Μαΐου.

Σχεδόν καθημερινά οι δυνάμεις του Χάφταρ συγκρούονται με τις ομάδες των ένοπλων ισλαμιστών ιδίως στην περιοχή της Βεγγάζης, το αεροδρόμιο της οποίας έχει επίσης κλείσει.

Όσον αφορά στην απόφαση της Unsmil να αποχωρήσει προσωρινά από τη Λιβύη σε ανακοίνωσή της τονίζει πως η αποστολή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει το έργο της (…) διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια του προσωπικού της και την ελευθερία της μετακίνησής του.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, το μέτρο αυτό είναι προσωρινό και το προσωπικό θα επιστρέψει μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Πηγή: naftemporiki.gr

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…