Μητσοτάκης για το σκάνδαλο υποκλοπών: «Ήταν λάθος, δεν το γνώριζα»

Ο κύβος ερρίφθη: Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιμένοντας στο αφήγημα ότι δεν γνώριζε τι συνέβαινε με τις παράνομες υποκλοπές, παρά το γεγονός ότι η ΕΥΠ είναι υπό την άμεση εποπτεία του, επιχείρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

EK MITSOTAKIS

«Στις 14.00 θα μεταδοθεί η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη» ήταν η λιτή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναφορικά με τη δήλωσή για το θέμα που έχει προκύψει με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, χωρίς τη γνώση του Μαξίμου, όπως αναφέρει η κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν τον πρωθυπουργό να τοποθετείται το πρωί της Δευτέρας, μετά το καθιερωμένο meeting με κυβερνητικά στελέχη

Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης ζητώντας από τον πρωθυπουργό εξηγήσεις τόσο για τον λόγο της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ, όσο και για το λογισμό Predator.

«Θα βρεθούμε σε κατακλυσμό αποκαλύψεων», σημείωσε στην παρέμβασή του στο «Κόκκινο 105,5» ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, ο οποίος είχε καταγγείλει πρώτος ότι παρακολουθείται από την ΕΥΠ.

Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιμένοντας στο αφήγημα ότι δεν γνώριζε τι συνέβαινε με τις παράνομες υποκλοπές, παρά το γεγονός ότι η ΕΥΠ είναι υπό την άμεση εποπτεία του, επιχείρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού επανέλαβε ότι δεν γνώριζε, τόνισε ότι η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη μπορεί να ήταν νόμιμη και να είχε την έγκριση της ανώτατης εισαγγελέως, ωστόσο ήταν λάθος.

«Η ΕΥΠ, υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης ενέργειας και γι’αυτό απομακρύνθηκε ο αρχηγός της ΕΥΠ και ο ΓΓ του πρωθυπουργού ανέλαβε την πολιτική ευθύνη», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι αυτό που έγινε “ήταν λάθος, δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα ποτέ».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η υπόθεση ανέδειξε την έλλειψη φίλτρων, ωστόσο πρόσθεσε ότι η προσφορά της ΕΥΠ είναι σημαντική.

«Ένα ολίσθημα δεν μπορεί να σκιάσει ένα έργο με μετρήσιμο εθνικό όφελος», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα είναι ανοιχτός σε κάθε πρόταση για τη βελτίωση της λειτουργίας της ΕΥΠ και προανήγγειλε αλλαγές.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για τέσσερα πεδία «αναγκαίων αλλαγών», τα λεγόμενα «ενισχυμένα φίλτρα προστασίας» όσον αφορά τη λειτουργία της ΕΥΠ. Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε:

  • Ενίσχυση της λογοδοσίας της ΕΥΠ μέσω ειδικής επιτροπής
  • Αναβάθμιση του ρόλου του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας
  • Θωράκιση του πλαισίου νομίμων επισυνδέσεων
  • Αλλαγές στο εσωτερικό της ΕΥΠ
«Σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσω να πορεύομαι ώστε να χτίσουμε ακόμα πιο στέρεους δημοκρατικούς θεσμούς», σημείωσε κλείνοντας το διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκληρώνοντας μία παρέμβαση που τοποθετείται με τη σειρά της στη μακρά λίστα πρωθυπουργικών διαγγελμάτων κενών από ουσιώδεις απαντήσεις, γεμάτων παραδείγματα μετακύλισης ευθυνών και «τσιτάτων» περί δημοκρατίας και διαφάνειας, από μία κυβέρνηση που στην πραγματικότητα κινείται σε εκ διαμέτρου αντίθετες οδούς, όπως άλλωστε έχει δείξει κατ΄επανάληψη από τον Ιούλιο του 2019.

 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ