Λευκός Οίκος: Τα πράγματα στην Ελλάδα δείχνουν να κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση

Η ελληνική κυβέρνηση έχει επιδείξει γνήσια δέσμευση στην εφαρμογή των οικονομικών και φορολογικών μεταρρυθμίσεων, τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα.

573f6c8b1dc5249c5c8b53cc

Η ερώτηση αφορούσε σε σχόλιο του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα κατά την σύνοδο των G7 στην Ιαπωνία, σύμφωνα με το οποίο η συμφωνία για την Ελλάδα επιλύει την κρίση για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα.

Απαντώντας, ο Τζος Έρνεστ επεσήμανε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να τηρεί τη δέσμευση της στήριξης στην ελληνική κυβέρνηση, ενώ διεμήνυσε πως το πρόβλημα δεν πρόκειται να επιλυθεί μέσα σε μια νύχτα, όμως και ότι τα πράγματα φαίνεται ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

Όπως μάλιστα ανέφερε, στη συνάντηση των G7 στην Ιαπωνία ο Αμερικανός Πρόεδρος έπλεξε το εγκώμιο των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας που πήραν κάποιες όχι ιδιαίτερα δημοφιλείς αποφάσεις, αλλά στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων προκειμένου να αποφευχθούν οι συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν σθεναρά τους συμμάχους και εταίρους τους στην Ευρώπη στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.