ΤΜ

ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ.gr

Λέσβος: Ανησυχούμε για τα χειρότερα

Σε μια κανονική κυβέρνηση ο Μηταράκης θα είχε ήδη πάρει πόδι. Δύο φορές έγινε ο εμπρηστής της Λέσβου. Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να εκδιωχθεί; Σε μια κανονική κυβέρνηση θα είχε πάρει πόδι και ο Χρυσοχοΐδης, μετά το φιάσκο της εισβολής των ΜΑΤ στη Λέσβο και την Χίο.

5141737

Ο Μηταράκης κάποτε είχε ένα ανοιχτό καμπ. Ήθελε και ένα κλειστό καμπ. Στο τέλος έμεινε χωρίς κανένα καμπ.

H Λέσβος σήμερα δεν έχει «καμπ». Δώδεκα χιλιάδες κόσμος περίπου, προσπαθεί όπως-όπως να επιβιώσει στους δρόμους.

Τα πρώτα μηνύματα που στέλνει η κυβέρνηση είναι ανησυχητικά:

Είναι ξεκάθαρη επιλογή της η Λέσβος να παραμείνει τόπος συγκέντρωσης και διαμονής των προσφύγων.

Θα προσπαθήσει με νύχια και με δόντια να επιβάλει τις κλειστές δομές. Μια, δυο, παραπάνω κανένας δεν γνωρίζει.

Η τοπική κοινωνία, δεν θέλει να εξακολουθήσει η κυβέρνηση να την κοροϊδεύει και να την παραπλανά. Ούτε να πληρώνει όλες τις αμαρτίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την απροθυμία των ακροδεξιών δημάρχων και περιφερειαρχών φίλων της ΝΔ στην υπόλοιπη Ελλάδα, να βάλουν πλάτη και να βοηθήσουν τα νησιά.

Από την πρώτη στιγμή έγινε φανερό ότι τα συμφέροντα της Λέσβου είναι διαφορετικά από τα συμφέροντα της κυβέρνησης και της ΝΔ.

Οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Λέσβου, Δήμαρχος και Περιφερειάρχης, κύριοι Κύτελης και Μουτζούρης, προσπαθούν να τα έχουν καλά και με τους ψηφοφόρους τους και με την κυβέρνηση. Όμως αυτό είναι αδύνατο. Στέλνουν συνεχώς αντιφατικά μηνύματα, χωρίς ειρμό και σκέψη και συντείνουν καθοριστικά στην χειροτέρευση της κατάστασης.

Ο βουλευτής της ΝΔ κύριος Αθανασίου είναι ξεκάθαρα στο πλευρό της κυβέρνησης (Που χάθηκε πάλι;). Και στην σημερινή κρίση και στην περίοδο της εισβολής των ΜΑΤ απείχε. Ήταν εξαφανισμένος. Κάποια στιγμή όταν δει που θα κάτσει η μπίλια, θα εμφανιστεί ενωτικός, με σώφρονες λόγους…

Η μέχρι τώρα εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη έκαψε την Μόρια.

Δεν πρόκειται φυσικά να το παραδεχτεί. Θα προσπαθήσει να τα ρίξει στους ντόπιους που δεν δέχονται τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στους πρόσφυγες. Ήδη ο Άδωνης Γεωργιάδης γυρνά τους τηλεοπτικούς σταθμούς και κατηγορεί τους νησιώτες για την καταστροφή στο ΚΥΤ.

Αυτό που μας φοβίζει ιδιαίτερα, είναι η στοχοποίηση από την πλευρά της κυβέρνησης των προσφύγων. Είναι διάσπαρτοι απ’ εδώ κι από εκεί και ευάλωτοι σε κατευθυνόμενη ακροδεξιά βια και προβοκάτσια.

Σε μια κανονική κυβέρνηση ο Μηταράκης θα είχε ήδη πάρει πόδι. Δύο φορές έγινε ο εμπρηστής της Λέσβου. Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να εκδιωχθεί;

Σε μια κανονική κυβέρνηση θα είχε πάρει πόδι και ο Χρυσοχοΐδης, μετά το φιάσκο της εισβολής των ΜΑΤ στη Λέσβο και την Χίο.

Όμως αυτή δεν είναι μια κανονική κυβέρνηση. Είναι κυβέρνηση ψέματος, παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης των γεγονότων. Στηρίζονται στα εξαγορασμένα ΜΜΕ της διαπλοκής και στην συστηματική προπαγάνδα τους. Δεν θέλουν κάποιος υπουργός να παραιτηθεί, διότι τότε θα είναι σαν να παραδέχονται ότι το τζάμι είναι θολό. Θέλουν όλα να φαίνονται ότι λειτουργούν άψογα. Όμως η κοινωνία βράζει και κάποια στιγμή θα τους κάψει.

Ανησυχούμε. Δεν έχουμε την παραμικρή εμπιστοσύνη στο πως θα διαχειριστούν αυτή την έκτακτη κατάσταση.

Φοβόμαστε για τους φτωχούς ευάλωτους ανθρώπους, φοβόμαστε και για τους συμπολίτες μας. Όταν έχεις υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής, κάποιον που στο άκουσμα της λέξης λαθρομετανάστης, χειροκροτά ενθουσιασμένος, τι καλό να περιμένεις;

Όμως να ξέρει η κυβέρνηση ένα πράγμα: Εν μέσω πανδημίας και κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η κοινωνία των πολιτών και των κινημάτων, δεν πρόκειται να δεχτεί παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στοχοποίηση αθώων φτωχών ανθρώπων και ενεργών πολιτών.

* Editorial στο mplokia.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Final Four -Euroleague: Σε 89 συλλήψεις προχώρησε η γερμανική αστυνομία για τα σοβαρά επεισόδια

επει βερο

Final Four -Euroleague: Σε 89 συλλήψεις προχώρησε η γερμανική αστυνομία για τα σοβαρά επεισόδια

Η νεότερη ενημέρωση από τα χθεσινά επεισόδια στην Γερμανία, που είχαν ως αποτέλεσμα ένας οπαδός…

Με αίμα βάφτηκε το Final Four της Euroleague: Άγρια συμπλοκή οπαδών Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο Βερολίνο

βερολίνο επεισόδια

Με αίμα βάφτηκε το Final Four της Euroleague: Άγρια συμπλοκή οπαδών Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο Βερολίνο

Από την συμπλοκή 12 άτομα τραυματίστηκαν, εννέα ελαφρά, δύο σοβαρά, ενώ ένας ακόμη δίνει μάχη…