«Λευτεριά στην Παλαιστίνη»: Συγκεντρώσεις και συναυλία αλληλεγγύης την Κυριακή 5/11

Οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων και των μαζικών φορέων έχουν οριστεί στις 10.30 π.μ. σε Προπύλαια και Παλαιά Βουλή.

Screenshot 2023 11 04 222533

Συλλογικότητες της αριστεράς, αναρχικές συνελεύσεις, εργατικά σωματεία και φορείς θέλοντας  να εκφραστούν την αντίθεση και στην οργή τους για την συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα και τη στήριξη τους στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό, καλούν εκ νέου σε κινητοποίηση αύριο..

Επόμενος σταθμός της πολύμορφης δράσης τους είναι το μεγάλο συλλαλητήριο και η συναυλία αλληλεγγύης την Κυριακή 5 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος.

Τη συναυλία θα ακολουθήσει πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία, ώστε για άλλη μια φορά ένα ανθρώπινο ποτάμι να διατρανώσει «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

«Οι Παλαιστίνιοι αγωνίζονται κυριολεκτικά για ύπαρξη, επιβίωση, αξιοπρέπεια, υπεράσπιση της χώρας τους. Αυτός είναι και ένας αγώνας υπέρ των εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών όλης της Μ. Ανατολής, που έχουν γνωρίσει δεκαετίες επεμβάσεων και πολέμων. Υπέρ των συμφερόντων και του ελληνικού λαού στην πάλη του ενάντια στις αστικές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ» αναφέρει χαρακτηριστικά ένα από τα καλέσματα.

Ακόμη, Σωματεία και φορείς της Αττικής δρομολογούν λεωφορεία για το συλλαλητήριο της Κυριακής.

Τα σωματεία και οι φορείς καλούν στη συναυλία ιδιαίτερα να συμμετάσχουν καλλιτέχνες που εναντιώνονται στο έγκλημα, ώστε «να τραγουδήσουμε όλοι ένα τραγούδι για τα παιδιά της Παλαιστίνης, για το δικαίωμά τους στη ζωή και στην πατρίδα».

Τη θέση τους στη σκηνή έχουν πάρει ήδη οι Ρίτα Αντωνοπούλου, «Ρεβάνς», KollektivA, «Κοινοί Θνητοί», «Υπεραστικοί», Magic de Spell, Διονύσης Τσακνής, «Ρωμιοσύνη».

Για αύριο επίσης Κυριακή 5 Νοέμβρη έχουν κανονιστεί και ακόμη 3 συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα και πιο συγκεκριμένα:

  • Αλεξανδρούπολη, 11 π.μ., συγκέντρωση – συναυλία στο πάρκο Αργώ
  • Καλαμάτα, μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο, με αφετηρία το νότιο πάρκινγκ της λαϊκής αγοράς στις 5 μ.μ.
  • Πάτρα, 7.30 μ.μ., συγκέντρωση – συναυλία στην πλατεία Γεωργίου.
  • Χανιά 12:30 μ.μ , συγκέντρωση-Παγκρήτια πορεία στη βάση της Σούδας

Χαμός στον αέρα της ΕΡΤ με Αντώναρο και Λαζαρίδη: «Ο Κασσελάκης έχει βάλει μπουρλότο στην παραδοσιακή πολιτική – Κάνει lifestyle» (video)

InCollage 20240502 120728230

Χαμός στον αέρα της ΕΡΤ με Αντώναρο και Λαζαρίδη: «Ο Κασσελάκης έχει βάλει μπουρλότο στην παραδοσιακή πολιτική – Κάνει lifestyle» (video)

Ένας πολύ έντονος διάλογος εκτυλίχθηκε στον αέρα της δημόσιας τηλεόρασης, από τον Ευάγγελο Αντώναρο και…

Μαζωνάκης: Επικό βίντεο να τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein – «Ας είναι και οι 2 πάνω στη σκηνή Θεέ μου!» (video)

Μαζωνάκης

Μαζωνάκης: Επικό βίντεο να τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein – «Ας είναι και οι 2 πάνω στη σκηνή Θεέ μου!» (video)

«Ναι καλησπέρα σας, φροντιστήριο γερμανικών εκεί; Μια ερώτηση παρακαλώ;», ακούγεται να λέει στο βίντεο ο…