Λάθη είμαστε, ανθρώπους κάνουμε

Aντιμέτωπη με εδώλια σε πολλές διαφορετικές γλώσσες, η ευρωβουλεύτρια της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου πασχίζει να διαφύγει με αδέξιες κυβιστήσεις, «μέχρι το θέμα να ξεχαστεί».

Ασημακοπούλου 1

Όπως ίσως θυμάστε από προηγούμενα σημειώματα, το ονοματάκι «Νικόλαος Παπαδογιάννης» καταχωρήθηκε άπαξ στις λίστες των αποδήμων συνελλήνων, αφού ψήφισα στο εξωτικό Κάουνας της Λιθουανίας την αποφράδα μέρα της 21ης Μαΐου 2023. Γράφτηκα μόνο και μόνο για τις συγκεκριμένες εκλογές και ξεγράφτηκα αμέσως μετά, αφού οι «επαναληπτικές» της 25ης Ιουνίου, καθώς και οι αυτοδιοικητικές που ακολούθησαν, με βρήκαν ξανά στην εν Αθήναις βάση μου.

Κάπως έτσι, γλίτωσα από την οδυνηρή εμπειρία της αθέλητης (και φυσικά μονόπλευρης) αλληλογραφίας με τη διαβόητη Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. Ψήφισα σε τμήμα της αλλοδαπής και μολαταύτα δεν έλαβα ποτέ email που να προπαγανδίζει την υποψηφιότητα της κυρίας, η οποία στην άλλη της ζωή προάσπισε στο δικαστήριο τον κατηγορούμενο για παιδοβιασμούς Νίκο Γεωργιάδη . Γιατί μωρέ δεν μου έστειλε και μένα, η Άννα η Μισέλ, όπως έστειλε σε χιλιάδες άλλους ξενιτεμένους και ταξιδιώτες συμπατριώτες μου; Τι της έκανα, ε;

Αστειεύομαι και σπεύδω να προσθέσω ότι την Ασημακοπούλου δεν θα την ψήφιζα ούτε υπό την απειλή δίκαννου, αλλά η υπόθεση δεν σηκώνει χωρατά. Η νομικά έωλη και κατάπτυστη πρωτοβουλία για άγρα ψηφαλακίων μέσω καταλόγων που έφτασαν μυστηριωδώς στα χέρια της φαίνεται ότι θα φέρει τη συγκεκριμένη κυρία στο εδώλιο όχι ενός αλλά πολλών δικαστηρίων, όχι μίας αλλά πολλών διαφορετικών χωρών.

Δεν μιλάμε φυσικά για την Ελλάδα, αφού η εδώ Δικαιοσύνη έχει εκπορνευτεί προ πολλού και δεν εμπνέει την παραμικρή εμπιστοσύνη, ιδίως σε υποθέσεις όπου απειλείται η τιμή και η υπόληψη γαλάζιων «αρίστων» και αυλικών του καθεστώτος.

Για κακή τύχη της Ασημακοπούλου, τα μιλιούνια των Ελλήνων πολιτών που καταγγέλλουν την κατάφωρη παραβίαση του πρωτοκόλλου GDPR περί προσωπικών δεδομένων από την ευρωβουλεύτρια της ΝΔ έχουν δικαίωμα να προσφύγουν σε ένδικα μέσα όχι στην πατρίδα τους, αλλά στον τόπο όπου κατοικούν. Το ίδιο θα έκανα, στη θέση τους, και εγώ. Άλλη χάρη, να ακουστεί το “guilty” στη γλώσσα κάποιας χώρας που δεν αστειεύεται.

Οι παραλήπτες των ανεπιθύμητων email της κυρίας καταμαρτυρούν ότι τα διαφημιστικά ραβασάκια της Ασημακοπούλου κατέφτασαν στο ομαδικό τους κατώφλι μόλις 5 λεπτά μετά την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών περί επιστολικής ψήφου. Και ορκίζονται, ότι δεν συναίνεσαν ποτέ στην παραχώρηση της ηλεκτρονικής διεύθυνσης ή άλλων προσωπικών στοιχείων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι λένε την αλήθεια.

Σάλος με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Tο email που έλαβαν Έλληνες του εξωτερικού από την Ευρωβουλευτή

Η κυρία Ασημακοπούλου επιχείρησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι το γραφείο της συγκέντρωσε αυτοβούλως τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τα τελευταία πέντε χρόνια. Όμως, όσοι απόδημοι έκαναν τον κόπο να ξεχυθούν στα social mefia την διέψευσαν κατηγορηματικά. Κάποιοι εξ αυτών τονίζουν ότι την ηλεκτρονική θυρίδα στην οποία δέχτηκαν το διαφημιστικό μήνυμα την έχουν μόνο για «επίσημη» χρήση, δηλαδή για την αλληλογραφία τους με το ελληνικό Δημόσιο.

Η δημοσιογράφος των New York Times Ματίνα Στεβή, παραλήπτης και η ίδια του επίμαχου μηνύματος, ήταν ξεκάθαρη στο «κατηγορώ» της. Εγραψε στο πρώην Twitter: «Και εγώ έλαβα αυτά τα δυο μέιλ εντός ωρών στο προσωπικό μου μέιλ. Η ευρωβουλευτής χρησιμοποιεί το επαγγελματικό μου μέιλ για δελτία Τύπου. Δεν έχω ποτέ επικοινωνήσει από τον προσωπικό μου λογαριασμό μαζί της. Το προσωπικό μου μέιλ το χρησιμοποιώ αποκλειστικά για το ΥΠΕΣ».

Η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου τροποποίησε το αρχικό της άλλοθι και ισχυρίστηκε ότι πήρε τους εκλογικούς καταλόγους από το ΥΠΕΣ. Ενώ όμως επιτρέπεται σε κόμματα και υποψήφιους να δανειστούν από το υπουργείο τους εκλογικούς καταλόγους, ο νόμος εξαιρεί από τα «κοινής λήψεως» στοιχεία τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το προσωπικό τηλέφωνο του δυνάμει ψηφοφόρου.

Ακολούθησε το «απελθέτω» αυτού του Μπαλέρμπα, για λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών προ της καραμπινάτης παρανομίας («όχι, δεν παρέχουμε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) εκλογέων σε υποψήφιους ή κόμματα»), η ομοβροντία αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και η νέα κυβίστηση της Ασημακοπούλου, που αίφνης βρέθηκε αντιμέτωπη και με την έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. «Σόρι ρε παιδιά, μη μου κάνετε bullying, αν έκανα κάποιο λαθάκι να μου το πείτε για να μη το ξανακάνω. Λάθη είμαστε, ανθρώπους κάνουμε».

Εάν η τρανταχτή παρανομία της παραβίασης τουGDPR  αποδειχθεί τέτοια σε δικαστήριο, η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου κινδυνεύει με φυλάκιση, υψηλά πρόστιμα και χρηματικές αποζημιώσεις προς τα θύματα. Η κατεστραμμένη πολιτική καριέρα της θα είναι σε αυτή την περίπτωση η μικρότερη από τις συμφορές που την περιμένουν.

Ποιος έχει λοιπόν πρόσβαση στη Βάση Δεδομένων για τους ψηφοφόρους εξωτερικού, αυτήν που θα χρησιμοποιηθεί για τις Ευρωεκλογές; Και πώς θα διασφαλιστεί στα μάτια των πολιτών το αδιάβλητο της επιστολικής ψήφου που μάλιστα δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ στο παρελθόν; «Στην Ελλάδα η εκλογική διαδικασία είναι διάτρητη», έγραψε στο Χ ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος. Πόσα δέντρα θα ψηφίσουν Μητσοτάκη δι’ αλληλογραφίας στις ευρωεκλογές που έρχονται;

Το εν πολλαίες αμαρτίας περιπεσόν Μέγαρο Μαξίμου μοιάζει αμήχανο μπροστά στη χιονοστιβάδα , αλλά κατά βάθος δεν ανησυχεί. Ο αδάμαστος Έλλην ψηφοφόρος που συγχώρεσε στην κάλπη με σοκαριστική πλειοψηφία τα Τέμπη, την Πύλο, τις πυρκαγιές, τη διαφθορά, την παιδεραστία, τη διάλυση της Υγείας και τα άλλα εγκλήματα αυτής της απερίγραπτης κυβέρνησης δεν πρόκειται δα να σκοτιστεί για μερικά ψωρο-μέιλ.

Το πολύ πολύ να επιστρατευτεί ξανά η θρυλική φράση με την οποία κάποτε παροπλίστηκε (μέχρι νεωτέρας) το φιλαράκι της Ασημακοπούλου, Νίκος Γεωργιάδης: «Κάτσε για λίγο στην άκρη μέχρι να ξεφουσκώσει το θέμα». Το μεγάλο πλυντήριο που ονομάζεται κάλπη έχει τον τρόπο του για να ξεπλένει πάσα νόσο και πάσα μαλακία. Αρκεί να ομνύει ο κατηγορούμενος στο τρίπτυχο πατρίς, θρησκεία, οικογένεια.

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…