Σάλος με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Tο email που έλαβαν Έλληνες του εξωτερικού από την Ευρωβουλευτή

Πολλοί είναι οι απόδημοι που καταγγέλουν ότι τα στοιχεία τους δόθηκαν παράνομα πιθανώς από το υπουργείο εσωτερικών, αμέσως μετά την αίτησή τους για την επιστολική ψήφο

Ασημακοπούλου

Χαμός έχει ξεσπάσει μετά από καταγγελίες Ελλήνων του εξωτερικού ότι έλαβαν e-mail από την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου!

Οι παραλήπτες καταγγέλουν παραβίαση προσωπικών δεδομένων καθώς όπως λένε έλαβαν διαφημιστικό e-mail το οποίο διαφημίζει την υποψηφιότητα της κ. Ασημακοπούλου στις ευρωεκλογές.

Μάλιστα πολλοί είναι οι χρήστες του Twitter καταγγέλλουν τη κ. Ασημακοπούλου για παραβίαση του νόμου περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, ενώ εκτιμούν ότι τα στοιχεία τους δόθηκαν από υπουργείο Εσωτερικών.

Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία έκαναν εγγραφή για να ψηφίσουν με επιστολή είτε είχαν ψηφίσει το παρελθόν και οι οποίοι καταγγέλλουν ότι έλαβαν το συγκεκριμένο e-mail από την ευρωβουλευτή λίγα λεπτά αφότου έλαβαν ενημερωτικό σημείωμα από το ΥΠΕΣ.

Όπως αναφέρει για παράδειγμα ο Παναγιώτης Παύλος: «Το τουί αυτό μπορείτε να το θεωρήσετε και δημόσια καταγγελία έναντι της @AnnaAsimakopoul για υποκλοπή προσωπικών δεδομένων μου και χρήση άνευ της οιασδήποτε συγκαταθέσεώς μου, μέχρι τουλάχιστον η ιδία η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αφενός να μου εξηγήσει πώς προμηθεύθηκε τη Νορβηγική πανεπιστημιακή ηλεκτρονική διεύθυνσή μου και γιατί τη συμπεριέλαβε δίχως -επαναλαμβάνω- την οποιαδήποτε συγκατάθεσή μου σε λίστα μαζικής αποστολής την οποία έλαβα πριν περίπου 5 ώρες, σήμερα το πρωί, και αφετέρου να απολογηθεί γι’ αυτή.

Εάν δεν υπάρξει άμεσα προσωπικό μήνυμα απολογίας της ιδίας, ας γνωρίζει η κα @AnnaAsimakopoul ότι θα φροντίσω -και έχω τη δυνατότητα, όπως πολλοί γνωρίζουν- για τη μέγιστη δυνατή περαιτέρω δημοσιοποίηση αυτής της χρήσης προσωπικών δεδομένων μου άνευ συγκαταθέσεώς μου».

Ειδήσεις σήμερα:

Καινούργιου: Αποχώρησε από την εκπομπή λόγω… Λαζόπουλου – «Ρεζίλι! Συνεχίστε μόνοι σας» (video)

Κασσελάκης: Ξεκαθάρισε τι ισχύει με Τσίπρα και Πολάκη – Η αποκαλυπτική συνέντευξη στον Λιάγκα (video)

Καταγγελία από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ο Τριαντόπουλος έδωσε εντολή για το μπάζωμα στα Τέμπη» (video)

Κανέλλη: Με είχαν ετοιμοθάνατη δύο φορές – Άκουγα τα πάντα στη ΜΕΘ (video)